وزیر دادگستری گفت: با وجود رسیدن قیمت نفت به زیر 60 دلار و کاهش تورم از سوی دولت با توجه به همه مشکلات و تحریم ها، گاهی برخوردهایی می کنیم که در شان ما نیست.
حجت الاسلام والمسلمین «مصطفی پورمحمدی» روز دوشنبه در اولین مجمع وکلا و حقوقدانان نیکوکار در سالن اجتماعات غدیر کمیته امام خمینی(ره)، با اشاره به موضوع اخیر برداشت از صندوق ذخیره ارزی، با طرح این پرسش که چه کسی را زیر سووال می بریم و چه کسی را شاد می کنیم، ادامه داد: هزار مشکل در دولت وجود دارد و برخی سر یک عدد، مساله می سازند و آن را با مصاحبه در تلویزیون و رسانه ها مطرح می کنند که چیزی که قرار بود در صندوق ذخیره ارزی باشد، دولت آن را خارج کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ، وی گفت: با وجود رسیدن قیمت نفت به زیر 60 دلار و کاهش تورم با توجه به همه مشکلات و تحریم ها از سوی دولت، گاهی برخوردهایی می کنیم که در شان ما نیست.
پورمحمدی تصریح کرد: ظاهرا فراموش کرده ایم که در تحریم هستیم و به راحتی نمی توانیم پول را جابجا کنیم.
وزیر دادگستری با اشاره به حادثه تاریخی 9 دی ادامه داد: این پیام 9 دی نیست، بلکه پیام 9 دی تامین امنیت و پرهیز کردن از اختلاف است.
پورمحمدی با بیان اینکه اکنون رفتار کاملا ظالمانه و یک طرفه دشمنان را شاهد هستیم، گفت: امروز علیه ایران 82 میلیارد دلار در محاکم آمریکایی و اروپایی حکم صادر شده و حتی برای 11 سپتامبر برای ما پرونده درست کرده اند.
به گفته وزیر دادگستری، این حجم سنگین دشمنی را باید متوجه شویم و بدانیم که کوچکترین اشتباه ما می تواند بزرگترین و آخرین اشتباه ما باشد.
وزیر دادگستری به وجود حدود 60 هزار وکیل و نیز 100 هزار دانشجوی حقوق در کشور اشاره کرد و افزود: خانواده ای به این بزرگی و گستردگی از جامعه حقوقی در کشور داریم اما متاسفانه هنوز جایگاه وکالت در کشور روشن نیست.
پورمحمدی اساس فقه را غیر از بحث عبادات، بحث حقوق عنوان کرد و گفت: این حقوق شامل قوانین حقوق خصوصی، کیفری و احکام مدنی می شود و فقه ما جزو قوی ترین حوزه های حقوقی در دنیا است و مراجع و فقهای ما نیز جزو دانشمندان بزرگ هستند.
وی در مورد جایگاه وکالت ادامه داد: وکالت را محصور به مسایل قضایی کرده ایم، البته در لایحه وکالت باب گسترده ای را برای این موضوع باز کرده و در صددیم وکالت مدنی را در کشور توسعه دهیم.
پورمحمدی بسیاری از سوءاستفاده ها در کشور را به دلیل ناآشنایی مردم از مقررات دانست و گفت: بخشی از این نابسامانی را با وکالت اداری و بخشی دیگر را با دولت الکترونیک رفع می کنیم.
وی افزود: متاسفانه با وجود جامعه 80 میلیونی و جمعیت 60 هزار نفری از وکلا و قضات، رفتار و مناسبات قانونی در جامعه ضعیف شده است.
وزیر دادگستری با بیان اینکه جامعه ای خوب است که در آن تخلف کم باشد، گفت: درا ین نوع جامعه در واقع پلیس کمتر و امنیت بالاتر و پرونده های قضایی نیز کمتر است.
پورمحمدی با ابراز گلایه از حجم بالای پرونده ها افزود: آنقدر پرونده روی قضات ریخته که زیر این پرونده ها دارند خفه می شوند و اصلا قضات ما فرصت خواندن این حجم از پرونده ها و گوش دادن به حرفهای طرفین دعوا را ندارند و بنابراین باید راهی برای کاهش پرونده های موجود در محاکم پیدا کنیم.
وی ادامه داد: همه از شاکی و متشاکی گرفته تا قاضی و حتی مردم، مسوولان و رسانه ها از این حجم پرونده ها ناراضی هستند.
وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اهمیت توجه و امداد به قشر آسیب دیده و ضعیف جامعه، گفت: این امر یکی از موضوعات مهم در هر جامعه است و هر جامعه ای سعی می کند تا برای اقشار ضعیف رفاه فراهم کند.
پورمحمدی تاسیس کمیته امداد را از تحسین برانگیزترین اقدامات امام راحل عنوان کرد و گفت: امام(ره) در چند روز پس از به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی، کمیته امداد را تاسیس کردند که این نشان می دهد تا چه افق و مرزهایی را می دیده اند.
وی ادامه داد: کمیته امداد را باید به عنوان یک مکتب و فرهنگ دستگیری و خیرخواهی توجه داشته باشیم، چون در حقیقت کمیته امداد مبلغ و مبشر این فرهنگ است