وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای نخستین بار بخشی از بودجه مورد نیاز برای ایجاد اشتغال در سال آینده از محل منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانه ها تامین خواهد شد.
علی ربیعی روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت کار و اتاق اصناف ایران، افزود: امضای این تفاهم نامه فرصتی است که می توانیم مشاغل کوچک در کشور را گسترش دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ، وی معتقد است: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می تواند در بخش تولید کفش و لباس و برقراری دوره های آموزش مهارت معادل 500 هزار شغل در رده های شغلی مختلف ایجاد کند.
وی با اعلام آمادگی برای افزایش حضور این وزارتخانه در حوزه صنوف، افزود: در زمینه برندسازی می خواهیم با این بخش همکاری کنیم زیرا برند پدیده فرهنگی عمیقی است که هم اکنون جامعه به آن توجه زیادی دارد.
ربیعی ادامه داد: همچینن در قالب این تفاهم نامه قصد داریم همکاری خود در بخش توسعه فرهنگ کارآفرینی را با اتاق اصناف گسترش دهیم. این در حالی است که برخی از کارها در واحد صنفی شغل محسوب نمی شوند و این تفام نامه سبب می شود بسیاری از مشاغل شناسنامه دار شوند.
وی افزود: در صورتی که موضوع بیمه را برای شاغلان در اصناف پیش بینی کنیم، این مشاغل رسمیت می یابند و هم اکنون مطالعه ای درخصوص سبد بیمه ای با پول کمتر در حال انجام است.
به گفته وزیر کار، هم اکنون دو هزار میلیارد تومان در زمینه بیمه بیکاری هزینه می کنیم که می خواهیم 240 هزار نفری که از این بیمه استفاده می کنند را به صنوف معرفی کنیم.
وی ادامه داد: بخشی از هزینه بیمه را می توانیم به کارفرما بدهیم تا انگیره ایجاد شود این افراد جذب شوند. آمارها نشان می دهد که 50 درصد افراد که در این واحدها جذب می شوند، باقی می مانند.
ربیعی با بیان آنکه سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور امکان آموزش در زمینه کارجویان در بخش صنوف را دارد، هزینه ایجاد اشتغال در واحدهای بزرگ را دو میلیارد تومان و در واحدهای کوچک و متوسط 250 تا 400 میلیون تومان عنوان کرد. همچنین هزینه بکارگیری یک نیروی کار در صنوف با توجه به آنکه زیرساخت ها آماده است حدود 50 میلیون تومان برآورد می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با پنجره جمعیتی موجود ناگزیریم 800 هزار تا یک میلیون شغل ایجاد کنیم تا جامعه را به تعادل بازگردانیم. این در حالی است که پیشتر حجت الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهور اعلام کرده اند، اشتغال و رونق کشور مهم ترین مساله دولت به شمار می رود.
وزیر کار ادامه داد: دولت یک اقتصاد ضعیف شده، نیمه جان و ناتوان را تحویل گرفت و همان طور که محاسبات معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال ما نشان می دهد، رکود طوری بود که دولت کار خود را با کسری 56 درصدی آغاز کرده بود.
ربیعی یادآور شد: در روزهای ابتدای کار دولت یازدهم آمار اشتغال را واقعی و در جلسه محرمانه ای با مجلس شورای اسلامی اعلام کردیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: متاسفانه امروز بخشی هم که باید واقعیات را نشان دهد با دولت همراهی نمی کند، ما اکنون به رشد اقتصادی 4درصدی دست یافته ایم که این رقم واقعی است.
وی اضافه کرد: باید در نظر داشته باشیم حتی یک واحد رشد اقتصادی هم به سادگی رخ نمی دهد و به تحلیل بنده این اتفاق خوب به دلیل نظم بخشیدن به بی انضباطی های اقتصادی و افزایش امید مردم است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مطالعات چند ماه گذشته، گفت: بیش از 60 درصد مردم فکر می کنند که اوضاع بهتر می شود و همین که خط امید به آینده نزول نکرده، خود نقطه قوت است.
ربیعی تصریح کرد: بنگاه های کوچک و اصناف از اولین بخش های آسیب پذیر در گذشته بودند و این در حالیست که بیش از 90 درصد مشاغل نیز در همین واحدها به وجود می آیند.
وی خواستار جلوگیری از ریزش نیروهای کار در واحدهای کسب و کار شد و این امر را موجب رشد پایدار و رشد 2.5 تا 3 درصدی در این بخش را در سال آینده مثبت ازیابی کرد و گفت: برای تداوم این روند برنامه ریزی های مناسب اتخاذ خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: درحوزه اشتغال به دو دلیل باید از شما کمک بگیریم.
وی در ادامه به عبارت 'اشتغال بزرگ بنگاه کوچک 'اشاره کرد و افزود: امروز برای اولین بار این عبارت را به عنوان یک گفتمان در حوزه اشتغال مطرح می کنم.
ربیعی تصریح کرد: باید به عنوان یک رویکرد به سمت اشتغال بزرگ، بنگاه کوچک حرکت کنیم، انتظار برای سرمایه گذاری بزرگ و ایجاد اشتغال نیز کار اشتباهی نیست و حتما موثر خواهد بود.
وی اضافه کرد: به ازای یک درصد رشد اقتصادی ایجاد 100 هزار شغل پیش بینی می شود، ضمن آنکه امروز نمی توانیم ایجاد اشتغال را تنها به عوامل بازار و عرضه و تقاضا واگذار کنیم و این یک تفکر اشتباه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس دسته ای از مطالعات، ما باید برای ایجاد اشتغال مداخله کنیم و مطالعات دیگری که در وزارتخانه های پایه انجام شده نشان می دهد نباید بار دیگر اشتباهات گذشته را با دولت محوری و تجاری سازی به جای خصوصی سازی تکرار کنیم. ما در گذشته نباید به دولت به عنوان کسب درآمد نگاه می کردیم.
ربیعی اضافه کرد: به دلیل بسیاری از اشتباهات کارخانه ها در گذشته تعطیل گشته و برتعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری افزوده شده است.
وی افزود: از امضای تفاهم نامه اشتغال حاصل نمی شود و این امر در گروی همکاری میان بخش های اجرایی و کارآفرینی است و باید با اتحادیه هایی مانند فرش و غیره نیز تفاهم نامه عملی داشته باشیم.
وزیر تعاون روزهای خوب را درحوزه اشتغال نوید داد و گفت: این درحالی است که به دلیل این حجم بزرگ ممکن است پاسخ ملموسی که مردم انتظار دارند با تاخیر دیده شود اما همین رویکردها و تفاهم نامه ها حتما ثمر خواهند داشت.
ربیعی خود را معتقد به کار با اتاق اصناف ایران عنوان و اضافه کرد: 8300 اتحادیه صنفی که هریک چند واحد را در برمی گیرد مانند شبکه ای به برنامه های ما در حوزه اشتغال کمک می کند.
وی تفاهم نامه امضا شده امروز با اتاق اصناف ایران را در قدرت بخشیدن به نهادهای مدنی و بخش خصوصی بسیار مهم دانست و گفت: بدون شک در این زمینه از آموزش های فنی نیز نباید غافل باشیم.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: امروز به این بلوغ رسیده ایم که بدانیم دانش نظری به تنهایی در حوزه اشتغال معجزه گر نخواهد بود و باید آموزش مهارت نیز در کنار آن وجود داشته باشد و سازمان فنی و حرفه ای در حوزه آموزش و ارائه مدرک فنی آمادگی دارد.
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاری میان علی ربیعی و علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران به امضا رسید.