به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ رضا ملک زاده در بیستمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، تعداد شرکت کنندگان این جشنواره را 668 نفر بیان کرد و گفت: این تعداد در 6 گروه تخصصی علوم پایه، علوم بالینی، علوم دارویی، علوم دندانپزشکی، ابداعات و اختراعات و علوم بهداشت و سلامت شرکت کردند.
به گفته رضا ملک زاده 24 نفر به عنوان محقق برتر برگزیده شدند که 19 نفر مرد و 5 نفر زن بودند.
وی با اشاره به این که در ارزیابی های صورت گرفته، 70 درصد امتیاز گرفته شده به کارنامه علمی 8 سال اخیر شرکت کنندگان اختصاص یافته است، افزود: 30 درصد امتیاز نیز به مقاله اصلی منتشر شده شرکت کننده در دو سال اخیر اختصاص داشته است.
ملک زاده در ادامه با اشاره به این که 40 درصد از تولیدات علمی کشور مربوط به رشته های پزشکی و علوم وابسته به آن است افزود: یکی از دلایل این موفقیت وجود زیرساخت های مناسب در رشته های پزشکی است.
معاون تحقیقات و فناوری با بیان این که در حال حاضر 54 دانشگاه علوم پزشکی در کشور وجود دارد افزود: 567 مرکز تحقیقاتی و 29 پژوهشکده تحقیقاتی در رشته های پزشکی و علوم وابسته به آن در کشور وجود دارد.
ملک زاده همچنین بر ضرورت سرمایه گذاری در تحقیق و فناوری تاکید کرد و در عین حال یادآور شد: آن چه که فراتر از بودجه در توسعه تحقیقات مهم است، وجود نیروی انسانی متخصص و کارآمد است که البته کشور ما دارای این نیروی انسانی می باشد.
وی بر لزوم وجود برنامه ای منسجم برای تربیت دانشمندان کشور تاکید کرد و گفت: نخبگان ایرانی خارج از کشور از سرمایه های کشور هستند که دارای تجربیات علمی فراوان هستند و می توان از دانش آنها در جهت پیشرفت و اعتلای کشور استفاده کرد.
به گفته ملک زاده 150 نفر از این افراد شناسایی شده اند و تلاش شده است تا آنها را با مراکز تحقیقاتی داخل کشور مرتبط کنیم.
وی تصریح کرد: ما باید حداقل زیرساخت ها را برای رشد و پرورش نخبگان در جهت تحقیق و پژوهش ایجاد کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری همچنین بر ایجاد محیط امن و با ثبات اقتصادی، سیاسی برای پژوهشگران و محققین تاکید کرد و گفت: دولت باید به پژوهشگران و محققین اعتماد کند.
وی ادامه داد: کشور ما در سال 2012 در رشته پزشکی در تولید علم در میان 57 کشور جهان اسلام رتبه دوم را و در سال 2013 رتبه اول را کسب کرده است.
معاون تحقیقات و فناوری در ادامه بر ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی در تحقیقات و پژوهش تاکید کرد و گفت: تشکیل و توسعه شرکت های دانش بنیان به منظور تحقق اهداف نقشه جامع سلامت کشور لازم و ضروری است.
وی همچنین بر تشکیل صندوق پژوهش و فناوری جهت رشد محققین تاکید کرد و افزود: باید به سمت تحقیق در صنایع دارویی و پزشکی برویم تا بتوانیم علم را به فناوری و تولید سرمایه ملی تبدیل کنیم.
ملک زاده در ادامه با اشاره به این که سالانه 320 میلیارد دلار در کشورهای توسعه یافته برای تحقیقات سرمایه گذاری می شود، افزود: در کشور آمریکا سالیانه 130 میلیارد دلار هزینه بخش تحقیقات می شود که از این میزان تنها 30 میلیارد دلار آن از بخش دولتی و 100 میلیارد دلار از بخش خصوصی تامین می شود.