مرتضی میرباقری قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی و رئیس بازرسی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان روند ارزیابی حجاب و عفاف در دستگاههای اجرایی و استانداری ها را تشریح کرد.
مرتضی میرباقری قائم مقام وزیر در امور اجتماعی و فرهنگی و رئیس بازرسی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان، با اشاره به اینکه بدنبال ارزیابی استانها در ماههای دی، بهمن و اسفند سال 93 ، جلسات ارزیابی از دستگاههای اجرایی در حوزه های عفاف وحجاب و حقوق شهروندی از تاریخ 30/3/94 آغاز و با استفاده از فرصت مغتنم ماه مبارک رمضان بصورت روزانه در 2 یا 3 دستگاه همچنان در حال اجرا است ،اظهار کرد: این جلسات درسطح معاونین فرهنگی ، اجتماعی یا توسعه منابع 37 وزارتخانه و سازمان مستقل به همراه مدیران کل ذیربط و سایر اعضای ستاد صیانت دستگاه مربوطه و نیز مدیران محترم قوه قضائیه و برخی رؤسای کمیسیون های مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، وی با بیان اینکه معاونین و مدیران دستگاههای اجرایی در جلسات مذکور ، ضمن ارائه گزارش اقدامات دستگاه متبوع به بیان ابتکارات و خلاقیتهای خود در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از حقوق شهروندی و طرح نظرات و سوالات مربوطه پرداختند، تصریح کرد: مسئولیت هیأت بازرسی اعزامی از وزارت کشور در جلسات مذکور را ملازاده جانشین اینجانب در بازرسی ستاد مرکزی صیانت عهده دار است .
میر باقری خاطر نشان کرد: تاکنون جلسات ارزیابی در وزارتخانه های نیرو، جهادکشاورزی، کشور، آموزش و پرورش، بنیاد مستضعفان، معاونت امور زنان رئیس جمهور، مرکزآمار، اداره اقاف و امور خیریه و جمعیت هلال احمر و برخی دیگر از دستگاهها تشکیل شده است.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی، ترویج حجاب و عفاف در میان کارکنان، خانواده های آنان، مراجعین و مردم و نیز صیانت از حقوق شهروندان با هدف افزایش رضایتمندی آنان ،کاهش تخلفات اداری ، آشنایی کارکنان و مردم با حقوق و تکالیف متقابل ، فعال شدن دولت الکترونیک و .... از دغدغه ها و نگرانیهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ، رئیس جمهور محترم و سایر بزرگان نظام دانست و تلاش در جهت حصول وضعیت مطلوب و مناسب در این زمینه را اقدامات در جهت اجرای تاکیدات عنوان شده برشمرد.
وی افزود: در نشست های هیات بازرسی موضوعاتی همچون اجرای کامل برنامه های ترویج عفاف و حجاب و صیانت از حقوق شهروندان ابلاغی وزیر محترم کشور به رؤسای دستگاههای اجرایی و استانداران سراسرکشور و به عنوان یکی از شاخص های محاسن ارزیابی آنان قرار گیرد و استفاده از ظرفیت مؤسسات مردم نهاد در ترویج موضوعات مذکور مورد توجه قرار گرفت.
رئیس بازرسی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان، اثربخشی اقدامات انجام شده در ادارات دولتی به گونه ای که کاهش مظاهر بدحجابی و تخلفات اداری را بدنبال داشته باشد، ابلاغ حدود پوشش کارکنان مرد و زن به صورت جداگانه به مراکز تابعه و ادارات استانی و شهرستانی، تقدیر از مدیران و کارکنان فعال و کوشا در حوزه های مذکور قدردانی، هماهنگی و یکپارچگی برنامه ها و جلوگیری از موازی کاری، تجمیع جلسات مختلف فرهنگی و اجتماعی در دستگاهای اجرایی و توجه به دستور العمل ابلاغی وزیر محترم کشور بمناسبت ماه مبارک رمضان در ترویج فضایل این ماه عظیم و پرهیز از حرمت شکنی را از دیگر موارد مورد تاکید در این جلسات برشمرد.
میر باقری حصول اطمینان از اینکه موضوعات ترویج عفاف و حجاب و صیانت ازحقوق شهروندان در دستور کار دستگاه های اجرایی قرار دارد و باید وضعیت اجرای آنها بهبود یابد، همچنین ایجاد حساسیت در مدیران دستگاه های اجرایی نسبت به موضوعات مذکور به عنوان یک فرصت بسیار خوب و آشکار شدن اهتمام افزون تر دستگاههای غیر فرهنگی از قبیل وزارت نیرو، بنیاد مستضعفان، مرکز آمار و .... در اجرای برنامه های مذکور از نتایج جلسات ارزیابی انجام شده، عنوان کرد.
وی ادامه داد: در مراکز و واحدهای تحت نظارت حرکت به سمت ترویج عفاف و حجاب آغاز شده ولی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. دستگاه های اجرایی نیز علی رغم کمبود اعتبار و منابع از سرجمع اعتبارات موجود نسبت به اجرای برنامه های فوق اقدام نموده اند و هماهنگی دستگاه های فرهنگی ذیربط در ترویج عفاف و حجاب و جلوگیری از موازی کاری یک ضرورت حتمی است .
قائم مقام وزیر در امور اجتماعی و فرهنگی، پیگیری هماهنگی در دستگاههای مرتبط با این موضوعات از قبیل قوه قضاییه ، مجلس شورای اسلامی، صدا و سیما ، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه را از جمله انتظارات مطرح شده در این نشست ها برشمرد.
وی افزود: حاضرین در این جلسات بر ترویج عفاف و حجاب در فیلم های سینمایی ، سریال ها و فیلم های داستانی و نیز معرفی زنان محجبه موفق تاکید داشته و خواستار تذکرو سایر برخورد های قانونی، نسبت به مظاهر بدحجابی و بد پوششی در اماکن عمومی از جمله در حین رانندگی شدند.
میر باقری در پایان بیان داشت: بررسی و ساماندهی وضعیت مهدکودک ها؛ پیش دبستانی ها و سایر مراکز و واحد های متولی آموزش و تربیت کودکان در گسترش عفاف و حجاب و جلوگیری از ترویج الگوهای غربی و اجرای برنا مه های دینی و آموزشی و هنری متناسب با سن و سال را از دیگر مسائل مورد انتظار در این جلسات برشمرد.