در جامعه ای که تفکر اقتصاد دانش بنیان وجود نداشته ، تغییر رفتار و تفکر تبعات بسیاری دارد، دانشگاه در کشور ما محل هزینه است در صورتی که دانشگاه باید محل درآمد باشد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه نیروی انسانی پایه هر اقتصادی است و باید به 32میلیون نفر نیروی انسانی بین 20 تا 32 سال خود افتخار کنیم، گفت: برای نیل به توسعه و تبدیل اقتصاد نفتی به دانش بنیان باید همه بخش های کشور با استفاده از ظرفیت عظیم جوانان برای کسب فناوری فعالیت گسترده کنند و به پول مفت نفت وابسته نباشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، سورنا ستاری شب گذشته در آیین تجلیل از خبرنگاران علم و فناوری در مجتمع فرهنگی باغ زیبا افزود: در جامعه ای که تفکر اقتصاد دانش بنیان وجود نداشته ، تغییر رفتار و تفکر تبعات بسیاری دارد، دانشگاه در کشور ما محل هزینه است در صورتی که دانشگاه باید محل درآمد باشد.
وی اظهار کرد: صنایع بسیاری در کشور به راه انداخته ایم اما صنعتمان هم نفتی است، صنعت را به کشور وارد کرده ایم و فکر می کنیم که در کشور صنعت داریم ، متاسفانه مواردی داشته ایم که تجهیزات صنعت نفت را 34 بار از دیگر کشورها خریده ایم .
ستاری بیان کرد: کشوری که پول مفت دارد دانشگاه نیاز ندارد این کشور تنها کارخانه داری بلد است و کارخانه داری نیز دکتر، مهندس ، محقق و نخبه نمی خواهد. هر کجا اقتصاد کشور با پول نفت درهم آمیزد درست نمی شود ، طبیعت اقتصاد نفتی این است که بر اساس پایه دانش نباشد، هنگامی که پایه اقتصاد تفکر نیروی انسانی نباشد به آن اهمیت نمی دهیم ، پایه سیستم اقتصادی و آموزشی و صنعتی ما دانشی نیست، سیستم صنعت ما گوگل و برند نمی شناسند، فرق بین دانش و ارزش افزوده ای که ازطریق دانش بدست می آید متوجه نمی شود.
ستاری افزود: فنآوری آی تی در هر کجا ورود کند باعث توسعه می شود اکنون شرکتهای بزرگی در این حوزه در کشور داریم که در سطح خاورمیانه بزرگترین شرکت های آی تی به شمار می آیند، این نوع اقتصاد ارزش افزوده اقتصاد جوانان زیر 30 سال است.
ستاری با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان اقتصاد بچه پولدارها نیست افزود: این تغییر رفتار و فرهنگی که باید در زمینه اقتصاد دانش بنیان اتفاق بیافند توسط جامعه خبرنگاران و رسانه محقق می شود و تغییر جریان فکری در کشور به سمت استفاده از فناوری باید توسط خبرنگاران انجام شود.
وی گفت: امسال تنها 25 درصد از بودجه دولت وابسته به نفت است .یاد گرفته ایم که پول دولت باید از محل مالیات کسب شود، اقتصاد نفتی پول مفتی است که برای آن زحمت نکشیده ایم باید به این نتیجه برسیم که بزرگترین سرمایه این کشور جوانان آن است، در بنیاد علمی نخبگان نیز با این تفکر در حرکت هستیم .
ستاری با بیان اینکه دریک سال ونیم گذشته تعامل خوبی با دانشجویان و ایرانیان خارج از کشور ایجاد شده است، یک سری پروژه های مرز دانشی در کشور وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد،ابراز امیدواری کرد که ایده ها را در کشور نهادینه کنیم ، اگر می خواهیم اتفاقات خوبی در کشور ایجاد شود باید تمام کشور در رابطه با فناوری وارد تعامل شود.
ستاری یاد آور شد: در حوزه های مرز دانش دولت ها موظف هستند که هزینه کنند اما درحوزه تجاری سازی حق ورود ندارند زیرا پول مفت حوزه مرز دانش و تجارت را خراب می کند، کشور اکنون چه به لحاظ تعداد دانشجو و چه به لحاظ کیفیت آموزش به این ظرفیت رسیده که بتواند در زمینه تغییر اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان حرکت کند.