هم اکنون 90 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که 53 درصد این تعداد فرسوده و نیازمند جایگزینی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون در سطح کشور 100 هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم در حالی که بیش از نیمی از تخت های بیمارستانی موجود نیز فرسوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا؛ دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی پنجشنبه شب در مراسم تجلیل از دانشجویان برتر علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون 90 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که 53 درصد این تعداد فرسوده و نیازمند جایگزینی است.
وی با بیان اینکه در روند خدمت رسانی در حوزه سلامت کمبود 200 هزار پرستار نیز قابل توجه است، افزود: در این میان همچنان بخشی از کشور از داشتن پزشک عمومی ،متخصص و فوق تخصص محروم است و دندانپزشکان نیز در مسیر خدمت رسانی به مناطق محروم و روستاها تقریبا غایب هستند.
مقام عالی وزارت بهداشت تصریح کرد: از نظر ساختاری مشکلات زیادی در حوزه سلامت داریم و به نظر می رسد جایگاه سلامت در دولت های مختلف در اولویت نهم به بعد بوده است.
وی با اشاره به نقش دانشگاه ها بخصوص دانشگاه های مشهد در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: از معیاری های بسیار مهم هر حکومت برای کشور خدماتی است که در بخش سلامت ارائه می شود.
وی افزود: اگرچه اتفاقات خوب حوزه سلامت در مقایسه با 36 سال گذشته قابل مقایسه نیست اما هنوز فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم و درست است که تلاش هایی در عرصه های مختلف صورت گرفته اما آنچه مایه تاسف می باشد فرصت سوزی های انجام شده و سوء تدبیرها در این زمینه است.
وی از نقاط قوت عملکرد دولت را توجه و اولویت دادن به حوزه سلامت دانست و شاخص آن را طرح تحول سلامت عنوان کرد و افزود: اجرای این طرح طی یک و نیم سال گذشته موجب رضایتمندی مردم به ویژه در روستاها به دلیل افزایش خدمات و عدالت در دسترسی به خدمات، احترام بیشتر و توجه به هتلینگ و ارتقای خدمات بهداشتی و پزشکی شده است.
وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت امسال نیز در اوج مشکلات بودجه ای دولت تداوم دارد، افزود: همه این اقدامات و تاثیرات موجب شده وزارت بهداشت در دولت تدبیر و امید در صدر توجهات مردم قرار گیرد.
وی تاکید کرد: طرح تحول سلامت با قوت و قدرت ادامه پیدا می کند زیرا این طرح حق مردم است و اجرای آن کمترین قدمی است که برای مردم برداشته شده و اگر چه مشکلات و موانعی بر سر راه آن وجود دارد اما تداوم اجرای طرح قطعی است.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه از ذکر و تکرار مشکلات کلانشهر مشهد در حوزه بهداشت و درمان خسته شده ام، گفت:
مشهد از جمله شهرهایی است که بخش آموزش در حوزه پزشکی در آن به شدت آسیب دیده و علت آن فقدان آماده سازی زیرساختهای درمانی طی دو دهه اخیر است.
وی تصریح کرد: دو بیمارستان بسیار خوب آموزشی مشهد شامل بیمارستان امام رضا(ع) و بیمارستان قائم تبدیل به بیمارستان درمانی شده و فاقد سیستم های گرمایش و سرمایش و امکانات و زیرساختهای مورد نیاز برای ارائه در بخش درمان است.
مقام عالی وزارت بهداشت بیان کرد: در صورت تامین سه هزار تخت بیمارستانی مورد نیاز مشهد قطعا شاهد تحول در بخش آموزش خواهیم بود.
وی تصریح کرد: در شعار گفته می شود مشهد ام القرای اسلامی و پایگاه فرهنگی تشیع است اما در مرحله عمل هیچ قدم مثبت و در جهت تامین نیازهای واقعی این کلانشهر برداشته نمی شود .
وی افزود:سرانه بهداشت و درمان در مشهد از همه جای کشور پایین تر است و این پایین بودن سرانه بهداشت و درمان برای مجاوران است و ربطی به زائر پذیر بودن این شهر ندارد.
دکتر قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد در کمک برای تامین سه هزار تخت بیمارستانی مورد نیاز مشهد اعلام آمادگی کرده اند و در این مسیر نیازمند کمک استانداری خراسان رضوی هستیم، افزود: در صورت تامین یک هزار تخت بیمارستانی از سوی استانداری، وزارت بهداشت نیز تامین همین تعداد تخت را در مشهد تعهد می کند.
وی با اشاره به اینکه هیچ کجای کشور به اندازه مشهد ظرفیت توسعه توریست درمانی را ندارد، اظهار کرد:حتی کلانشهر مشهد در کنار شهر قم دارای بیشترین ظرفیت برای تربیت و آموزش دانشجویان خارجی است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: توسعه خدمات بهداشتی از اقدامات مهمی است که باید در مشهد صورت گیرد و با توجه به اینکه بیشترین جمعیت حاشیه نشین را در مشهد شاهدیم و تا کنون نزدیک یک میلیون و 200 هزار نفر زیر پوشش طرح تحول سلامت در حاشیه مشهد درآمده اند، توسعه خدمات بهداشتی امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در کشور عادت شده است برای درمان هزینه شود نه پیشیگیری گفت:ظرف دو روز 40 هزار خودرو در کشور فروخته شد بدون اینکه فکر بهداشت و درمان ، تصادف و اصلاح جاده ،محیط زیست و آلودگی هوا را بکنند .
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت طب سنتی و ضرورت حفاظت و صیانت از آن به عنوان میراث ملی اظهارکرد: باید طب سنتی را از بداخلاقی ها و بدرفتاری ها نجات دارد و راه اندازی کلینک های طب سنتی و گیاهان دارویی کمک می کند تا از برخی اتفاقات که بخشی از آنها در قالب سودجویی رقم می خورد جلوگیری شود.
در ارزیابی های انجام شده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعد از تهران و دانشگاه های تهران و شهید بهشتی رتبه سوم را کسب کرده است