نماینده مجلس گفت: سهم استفاده از گاز در بازار جهانی رو به فزونی است، بنابراین جایگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز در حال بهبود است، سیاستهای گازی ایران همچون نفت، برد – برد است.
نماینده مجلس گفت: سهم استفاده از گاز در بازار جهانی رو به فزونی است، بنابراین جایگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز در حال بهبود است، سیاستهای گازی ایران همچون نفت، برد – برد است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از شانا، عبدالله تمیمی با اشاره به برگزاری سومین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) از ٢٩ آبانماه تا دوم آذرماه ١٣٩٤ در تهران اظهار کرد: در ٢ سال گذشته ایران در زمینه نفت و گاز تلاشهای تازهای را برای بازپسگیری سهمش از بازار انجام داده است که یکی از محورهای این راهبرد، فعال شدن دیپلماسی انرژی است. ازاینرو، برگزاری اجلاس آتی تهران در زمینه گاز، مواضع جدی ایران را در خصوص برنامههای راهبردی نشان میدهد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به امضای قراردادهای جدید ایران در زمینه صادرات گاز ازجمله با عراق افزود: رویکرد ایران به بازار جهانی گاز مانند نفت راهبردی و براساس منافع تولیدکننده و مصرفکننده است، زیرا تأمین پایدار انرژی، منافع مصرفکننده را تأمین میکند، ویژگی ای که در منابع و سیاستهای ایران به شکل آشکار وجود دارد.
این نماینده مجلس نهم، سیاستهای حوزه انرژی ایران را برد – برد خواند و گفت: همگرایی بیشتر اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، منافع آنها و درنهایت بازار را تأمین میکند.
وی گفت: سهم استفاده از انرژی گاز در میان دیگر سوختها در حال افزایش است. از این رو جایگاه و نقش این سوخت رو به فزونی است.
عضو کمیسیون انرژی افزود: با تشدید چالشهای زیست محیطی، اولویت استفاده از گاز بهجای دیگر سوختهای فسیلی نیز رو به افزایش است. بنابراین روند بهگونهای است که نقش مجمع کشورهای صادرکننده گاز در حال تقویت است.
سومین اجلاس سران، هفدهمین نشست وزارتی، نشست فوق العاده وزارتی و چهارمین نشست گروه عالیرتبه و بیست و چهارمین نشست کمیته اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز از ٢٩ آبانماه تا دوم آذرماه ١٣٩٤ در تهران برگزار می شود.
برگزاری این اجلاس، مهمترین رویداد بین المللی است که پس از نشست اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در سطح سران در تهران برگزار می شود و می توان آن را نمونه ای از موفقیت دیپلماسی انرژی دولت یازدهم برشمرد.
به گزارش شانا، اعضای این مجمع ٦٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند؛ با آن وجود که گاهی جی یی سی اف به اشتباه "اوپک گازی" نامیده می شود، این مجمع همانند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تاثیر و نفوذ روی قیمتها به وسیله تنظیم و تعدیل تولید نیست.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.
هلند، نروژ، عراق و عمان و پرو به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.