معاون حقوق رئیس جمهوری با بیان اینکه سه طرح وکیل خانواده، بیمه وکالت و وکالت اجباری در این معاونت در حال بررسی است، گفت: جامعه به شدت به وکیل خانواده نیاز دارد.
معاون حقوق رئیس جمهوری با بیان اینکه سه طرح وکیل خانواده، بیمه وکالت و وکالت اجباری در این معاونت در حال بررسی است، گفت: جامعه به شدت به وکیل خانواده نیاز دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا،الهام امین زاده روز شنبه در دومین همایش وکلا و حقوقدانان نیکوکار و روسای ادارات حقوقی کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: یک تیم بیش از یک سال مشغول کار روی طرح های وکیل خانواده، بیمه وکالت و وکالت اجباری هستند و معاونت حقوقی رییس جمهوری بدنبال عملیاتی کردن این سه طرح است.
وی با بیان اینکه در خانواده کمیته امداد به خانواده های نیازمند کمک حقوقی می شود، با طرح سئوالی ادامه داد: آیا همه افراد جامعه بویژه نیازمندان به این خدمات حقوقی مشاوره ای دسترسی دارند.
امین زاده افزود: اگر در زندگی فردی و اجتماعی افراد، حقوقدانانی باشند که به مردم در اطلاعات حقوقی کمک کنند، امنیت و آرامش را برای آنها فراهم می سازند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری، وکلا را مانند اطبا مورد اعتماد مردم دانست و گفت: مردم همانگونه که از تخصص اطبا بهره می برند، از تخصص وکلا نیز استفاده می کنند، اما اگر در شرایطی به وکیلی مراجعه شود تا وکیل بخواهد موضوع را بررسی کند و نسبت به آن خانواده اطلاعاتی کسب کند طول می کشد، در حالیکه اگر وکیل خانواده در خانواده ای حضور داشته باشد، نسبت به امور آن خانواده مطلع و در انعقاد قراردادها با آنها همراه است.
وی افزود: با راه اندازی طرح وکیل خانواده چه بسا می توانیم تعداد پرونده های قضایی را کاهش دهیم.
امین زاده با تاکید بر اینکه جامعه به شدت به وکیل خانواده نیاز دارد، تصریح کرد: وکیل خانواده با توجه به آشنایی که به آن خانواده مدنظر دارد، بدون اتلاف وقت و با تسلط به وضعیت خانواده می تواند به جامعه کمک کند و از طرفی امور اجتماعی به قدری تخصصی شده که همه افراد نمی توانند در همه امور مانند ازدواج، انتقال اموال منقول و غیرمنقول، امضا قراردادها و تخلف از اجرای قراردادها از خود دفاع کنند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری با بیان اینکه وکیل هزینه دارد و از طرفی همه افراد جامعه توان پرداخت تعرفه های قانونی را ندارند، به طرح دوم این معاونت اشاره کرد و گفت: از این رو طرح بیمه وکالت را مطرح کرده ایم و می خواهیم آن را توسعه داده و فرهنگسازی کنیم، بدین صورت که مردم همانگونه که خودرو خود را بیمه می کنند امور وکالتی خود را نیز بیمه کنند.
وی با اشاره به فلسفه بیمه که ایجاد امنیت در جامعه است، گفت: کاهش خسارات ناشی از حوادث از جمله دیگر فلسفه های بیمه است.
امین زاده افزود: بیمه وکالت می تواند برای مردم امنیت ایجاد کند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری در مورد دیگر فواید بیمه وکالت گفت: با بیمه وکالت از حجم انبوه مراجعان به مراکز قضایی کاسته می شود و در نتیجه بار حقوقی مضاعف به دستگاه قضا وارد نمی شود.
وی با بیان اینکه بخش محدودی از شرکت های بیمه در ایران این نوع بیمه را ارائه می دهند، گفت: در این بیمه هزینه وکالت از طریق بیمه تامین و پرداخت می شود.
امین زاده یکی دیگر از موارد مورد بررسی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری را ایجاد وکالت اجباری در برخی امور کیفری اعلام کرد و افزود: اکنون در همه امور کیفری حضور وکیل اجباری نیست.
وی هدف از ایجاد این بیمه را کمک به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه اعلام کرد و ادامه داد: البته در این طرح نباید فقط به اشتغال زایی وکلا توجه شود.
امین زاده، فرهنگ مراجعه به وکلا را یکی دیگر از فواید این طرح اعلام کرد و گفت: در این طرح همه مردم کشور به وکلای دلسوز دسترسی پیدا می کنند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری افزود: یکی از دلایل مراجعه نکردن مردم به وکلا مشکلات اقتصادی است و اگر مردم این امکان را داشته باشند، می توانند به وکلای حرفه ای و دلسوز مراجعه کنند.
امین زاده، شفاف و مانوس شدن گفتمان بین وکیل با خانواده و آحاد ملت را از اثرات این طرح عنوان کرد.
وی با اشاره به 80 میلیون شهروند در کشور گفت: زیر چتر حمایت قرار گرفتن این افراد نیاز به محاسبات دقیق آماری و فنی دارد.
امین زاده ابراز امیدواری کرد، در سومین همایش وکلا و حقوقدانان نیکوکار و روسای ادارات حقوقی کمیته امداد امام خمینی(ره) که سال آینده برگزار می شود، این طرح ها عملیاتی شود.
معاون حقوقی رئیس جمهوری درخصوص وکیل خانواده گفت: در این طرح اطلاع رسانی های کاملی از منظر حقوقی و اعضای خانواده می شود. در این طرح مسایلی همچون موضوعات قبل از ازدواج، طلاق و حضانت فرزندان از سوی یک وکیل دلسوز به خانواده ها اطلاع رسانی می شود.
وی وظیفه اصلی وکلا را دفاع از عدالت، نظم و امنیت اجتماعی اعلام کرد و افزود: وکلا باید از آزادی عمومی دفاع کنند که این نقش والایی برای وکلای جامعه است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت : وظیفه عملیاتی شدن فعالیت های وکلا سبب جرم زدایی و جلوگیری از شکل گیری جرائم می شود.
وی پیشنهاد کرد: با اختصاص درآمدی از درآمد هدفمندسازی یارانه ها، این طرح ها عملیاتی شود.
امین زاده ادامه داد: امیدواریم با ساماندهی شدن خدمات وکلای داوطلب، بسیاری از مشکلات حل شود.
وی افزود: معاونت حقوقی رئیس جمهوری تا چند هفته آینده با تعامل با قوه قضاییه و قوه مقننه و همچنین در دولت با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور طرح ها را نهایی می کند.
دومین همایش وکلا و حقوقدانان نیکوکار و روسای ادارات حقوقی کمیته امداد امام خمینی(ره) روز شنبه با حضور سیدپرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، حجت الاسلام والمسلمین جعفر منتظری و سیدعلی نجفی توانا رییس کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.