وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: بیش از 97 درصد مردم جامعه عاری از مصرف انواع مواد مخدر هستند و نزدیک به سه درصد جمعیت کشور معتادند، بنابر این باید اقدامات پیشگیرانه در سطح وسیع گسترش یابد تا افراد پاک، آلوده نشوند.
عبدالرضا رحمانیفضلی روز سه شنبه در دیدار با جمعی از خیران که در وزارت کشور برگزار شد، افزود: در حال حاضر در جامعه کارگری 16 تا 21 درصد و 2.6 درصد در میان دانشجویان معتاد به مصرف مواد مخدر وجود دارد، لذا ضروریست تمرکز را بر اصل پیشگیری، مقابله، درمان و صیانت بعد از درمان قرار دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی اظهار داشت: در بحث پیشگیری مردم را باید به پای کار آورد، گروههای مختلف اعم از روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران، خیران و غیره میتوانند ستاد مبارزه با مواد مخدر را در بحث اجتماعی شدن مقابله با اعتیاد یاری دهند و ما جلساتی مختلفی را با این گروهها برگزار کرده و آنان را به حساسیت این موضوع آگاه کردهایم.
وزیر کشور ادامه داد: نیروی انتظامی، سپاه و وزارت اطلاعات بخش مقابله با مواد مخدر را به عهده دارند و حدود 800 میلیارد تومان برای کنترل مرزهای شرقی اختصاص یافته و فعال بودن ایران در مرزها باعث شده کشورهای جنوب و شرق نیز از ما درخواست همکاری کنند.
رحمانیفضلی اضافه کرد: در حوزه درمان نیز مراکز کاهش آسیب و ترک اعتیاد دایر است، از زمان مسوولیت بنده در وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر، این مراکز ظرفیت گنجایش 500 نفر را داشت که در حال حاضر این رقم به شش هزار نفر رسیده است.
وی تاکید کرد: باید کاری کنیم، افرادی که بهبود مییابند از طریق آموزش فنی و حرفهای و ایجاد تسهیلات، شغل داشته باشند.
به گفته رحمانی فضلی، بیش از 50 درصد معتادان شاغل هستند، حتی میتوان پس از بهبودی آنان را به شغل قبلیشان برگرداند.
وی تاکید کرد: ممکن است اعضای خانواده معتاد به کارهای نامناسب نیز کشیده شوند که نیاز به توجه و حمایت دارند.
وزیر کشور با اشاره به نقش موثر مردم در مقابله با اعتیاد، گفت: در حال حاضر 90 درصد مراکز ترک اعتیاد توسط مردم در قالب انجمنها و سازمانهای مردمنهاد اداره میشود .
رحمانیفضلی، به آسیبهای ناشی از اعتیاد اشاره کرد و افزود: ابتلا به ایدز یکی از عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر است که گسترش زیادی دارد، پنج درصد معتادان مبتلا به این بیماری هستند که این مسئله نیز اهمیت اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را دو چندان میکند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در حال حاضر معضل ما وجود انواع و اشکال مواد مخدر صنعتی بوده که بیش از 500 نوع در بازار موجود است و هر روز به ترکیبات و نوع آن اضافه میشود.
به گفته رحمانیفضلی 44 درصد زندانیان به جرم مواد مخدر در زندان محبوسند و اعتیاد عامل 52 درصد طلاق و 63 درصد سرقت است و 80 درصد فروشندگان و خرده فروشان مواد مخدر نیز معتاد هستند، اگر اعتیاد کنترل شود، آسیبهای اجتماعی نیز کاهش مییابد.
وی افزود: باید سازمان امور اجتماعی در کشور تشکیل شود و مرجع عالی سیاستگذاری ، تعیین رویکرد مسایل آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، حاشیهنشینی، فساد، بی بندو باری و غیره باشد و در صدر برنامههای مسوولان قرار گیرد.
رحمانیفضلی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش هماهنگی، نظارت و پیگیری را دارد، از خیران در این نشست خواست با همفکری هم و اجرای اقداماتی مشترک در مقابله با اعتیاد با ستاد همراه شوند.