وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: رشد مهارگسیخته شهرها نیازمند برنامهریزی یکپارچه و کارآمد برای توسعه هماهنگ تمامی طیف سکونتگاهها، از روستای کوچک تا کلانشهرهای بزرگ است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: رشد مهارگسیخته شهرها نیازمند برنامهریزی یکپارچه و کارآمد برای توسعه هماهنگ تمامی طیف سکونتگاهها، از روستای کوچک تا کلانشهرهای بزرگ است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی صبح امروز یکشنبه در سومین کارگروه منطقهای بهسازی بافتهای نابسامان آسیا و اقیانوسیه با اشاره به اینکه رشد مهارگسیخته شهرها نیازمند برنامهریزی است بیان داشت: در این چنین برنامه ریزی دسترسی همگان به مسکن ایمن و در استطاعت و خدمات پایه تضمین خواهد شد. غفلت از این نیاز ناگزیر منجر به شکلگیری بافتهای نابسامان و در نتیجه نیازی فوری به بازآفرینی شهری خواهد شد.
وی یادآور شد: ار آنجا که در اصول سوم ، سیویکم و چهلوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق دسترسی به مسکن متناسب با نیاز به وضعیت شناخته شده است، مسکن و توسعه شهری و روستایی همواره از دغدغههای مهم در سیاستهای توسعه در کشور ما بوده است.
آخوندی اضافه کرد: علاوه بر این در کشور ما از آغاز دهه 1370 پروژههایی در زمینه بهسازی شهری اجرا شده است. رویکرد ما نیز در طی زمان و با کسب تجربه از مداخلات صرف کالبدی در مرکز شهر و محورهای فرهنگی به بازآفرینی شهری اجتماع محور و مشارکتی تغییر کرده است. در سال 1383 سند توانمندساری و ساماندهی سکوتگاههای غیررسمی به تصویب هیئت دولت رسید. براین اساس، ستادهایی در سطح ملی و محلی برای تشویق بهسازی اجتماع محور تشکیل شد.
سند احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای شهری
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بر پایه آموختههای حاصل از اجرای این سند، در سال 1393 سند احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای شهری ناکارآمد به تصویب هیئت دولت رسید. در این سند به بافتهای فرسوده، سکونتگاه غیررسمی و روستاهای حاشیه شهر به تساوی توجه و چهارچوبی منعطف برای بازآفرینی، بهسازی و نوسازی تعریف نشده است. چهارچوب اصلی بهسازی سکونتگاههای غیررسمی به همراه این سند جدید معتبر خواهد بود.
وی تاکید کرد: مجمع عمومی به تازگی 17 هدف کلان و 169 هدف خرد برای توسعه پایدار را به تصویب رسانده است تا در 15 سال آینده به انجام اقدامات جدی منجر شود. این دستور کار جهانی جدید درمقایسه با هشت هدف توسعه هزاره مصوب سال 2003 از یکسو به تنوع چالشها اشاره دارد.
آخوندی ادامه داد: در اینجا به ویژه به هدف کلان 11 اشاره میکنم که ضرورت فراگیری، امنیت، تابآوری و پایداری شهرها و سکونتگاه ما را مطرح میکند. برای دستیابی به این هدف، باید عنایت داشت که توسعه مسکن و سکونتگاه امری پیچیده و با تاثیراتی فرامرزی است که کوششی مشترک در سطح منطقه را طلب میکند.
وی افزود: اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه و پنج کارگروه موضوعی آن باید نقشی مهم در ترغیب همکاری در سطح منطقه و زیرمنطقه در پرداختن به چالشهای توسعه ایفا کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار امیدوارد کرد: این نشست که محفلی برای تبادل تجربه بین کشورهای عضو اجلاس وزرا است، به ترویج رشد همگون، ترغیب توسعه و پایدار و تبدیل شهرها و سکونتگاهها به مکانهایی فراگیر، ایمن، تابآور و پایدار کمکی شایان نماید.
در آغاز این نشست وزیر راه و شهرسازی از تمامی شرکتکنندگان برای حضور در سومین نشست کارشناسی کارگروه منطقهای بهسازی بافتهای نابسامان سپاسگزاری کرد که مطابق برنامه اجرایی مسئول و با هدف یافتن راهحلهایی اجرایی برای پر کردن خلاء بین سیاست و اجرا در بازآفرینی شهری برگزار میشود.
وی تصریح کرد: اطمینان دارم گفتگوهای شما در این نشست برای پیشبرد شهرهای قابل زندگی و پر رونق در منطقه آسیا و اقیانوسیه نقشی مهم ایفا خواهد کرد.