: وقتی میخواهیم در کشور به چیزی افتخار کنیم بخش پژوهش را مثال میزنیم در حالی که این بخش بودجه کافی ندارد و هزینههای آن توسط محققان و عاشقان پژوهش تأمین میشود و زمانی که فصل تقسیم اعتبارات است حوزه پژوهش و تحقیقات جزء آخرین اولویتهاست.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزههای آموزش و پژوهش علوم پزشکی در دو سه دهه اخیر مسیر خوبی را طی نکردهایم، افزود: خوشبختانه در دولت یازدهم و در حوزه های آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت تلاشهای بسیار خوبی انجام شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ودا؛ سیدحسن هاشمی صبح امروز در سمینار برنامه پزشک پژوهشگر که در تالار همایشهای رازی برگزار شد، ضمن قدردانی از محققان برتر کشور و منطقه در رشد علمی کشور افزود: مشکلات بخش پژوهش و آموزش کشور مشکلاتی ساختاری هستند که ممکن است در کوتاه مدت قابل حل کردن نباشند اما امیدوارم در بلند مدت با حاکمیت عقلانیت، دانش و استفاده از تجربه بشری بتوانیم به موفقیتهای بیشتری برسیم.
هاشمی یکی از هنرهای مسئولان کشور را جذب نیروی انسانی دانست و گفت: این صفت را همه مسئولان باید داشته باشند تا از توانمندی ذاتی ملت و دانشمندان برتر ایران بتوانیم استفاده کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به عدم استقبال برخی از دانشگاههای بزرگ از برنامه پزشک پژوهشگر، به وجود مشکلات موجود و وظایف سنگین روسای دانشگاهها اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ،حتماً باید به فکر بدهیهای اول سال تاکنون باشد که بخشی از آن مربوط به بیمهها و بخشی مربوط به دولت است.
هاشمی گفت: موضوع ارائه خدمات در خانههای بهداشت و حاشیه شهر و همچنین تامین ماما، بهورز و واکسن از دیگر دغدغه های ذهنی مسئول این دانشگاه است. در حوزه درمان نیز باید به بیمارستانهایی مانند هفت تیر و رسول اکرم توجه و رسیدگی کند در حوزه تأمین مایحتاج بیماران هم باید تلاش کند و از طرفی باید پاسخگوی سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری و دیوان محاسبات نیز باشد و در عین حال در مرز علم و پژوهش در سطح بین المللی و فراتر از منطقه نیز حرکت کند.
هاشمی با تاکید بر این که فردی که عضو هیئت علمی است باید پژوهشگر باشد، افزود: زمانی رفتن به یکی از دانشگاههای معتبر برای ایرانیان آرزو بود اما امروزه فراخوانهای متعددی اعلام میشود که در برخی از رشتهها کسی حاضر به ثبت نام نیست بنابراین مشکل، این حوزه ساختاری است.
وزیر بهداشت ضمن انتقاد از عدم اختصاص بودجه مناسب به بخش پژوهش گفت: وقتی میخواهیم در کشور به چیزی افتخار کنیم بخش پژوهش را مثال میزنیم در حالی که این بخش بودجه کافی ندارد و هزینههای آن توسط محققان و عاشقان پژوهش تأمین میشود و زمانی که فصل تقسیم اعتبارات است حوزه پژوهش و تحقیقات جزء آخرین اولویتهاست.
وزیر بهداشت با بیان اینکه لازم است جوانان علاقمند به حوزه پژوهش از فرصت ایجاد شده در قالب برنامه پزشک پژوهشگر استفاده کنند، افزود: البته در ابتدا ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که این مشکلات به دلیل عدم وجود آییننامه دقیق و جامع بود اما در حال حاضر اشکالات این برنامه برطرف شده است.
هاشمی در ادامه به بیان خاطرات دوران تحصیل خود پرداخت و گفت: زمانی که در رشته چشم پزشکی رزیدنت بودم شرایط کشور بسیار سخت و درگیر یک جنگ ظالمانه بودیم و فضای کشور فضای تحقیق و پژوهش نبود و اساتید ما در خط مقدم جبههها و پس از آن در سنگر آموزش و پژوهش ایفای نقش کردند.
وی افزود: دو روز در هفته بعد از ظهرها کار میکردم و درآمدی حدود 5 هزار تومان در ماه داشتم که این درآمد را صرف خرید سه مجله معتبر خارجی در زمینه چشم پزشکی میکردم.
وزیر بهداشت ادامه داد: مجلههایی که خریداری میکردم از طریق یکی از بستگانم در خارج از کشور و با چندین ماه تاخیر به دستم میرسید که پیشرفت های اعمال نوین جراحی قرنیه، انواع پیوند، لیزر و آب مروارید در ایران نیز حاصل آن مجلهها است.
وی در پایان افزود: وقتی مجلهها را میخواندم دو تغییر را در حوزه چشم پزشکی احساس میکردم یکی اعمال جراحی جدید و دیگری کاهش استفاده از عینک و بهرهگیری از لیزر بود که سعی کردم چنین تغییراتی را در حوزه چشم پزشکی کشور نیز در نظر داشته باشم.
گفتنی است در این مراسم دکتر ستاری معاون تحقیقات و فناوری رییس جمهور، دکترفرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، دکتر حاجی میراسماعیل و جمعی از معاونین و مدیران حضور داشتند