وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار وزیر تجارت کشور افغانستان گفت: با عنایت به اینکه کشور ایران و افغانستان دارای ظرفیتها و پتانسیلهای فراوانی می باشندباید سطح روابط اقتصادی و تجاری این دو کشور ارتقا یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با عنایت به اینکه کشور ایران و افغانستان دارای ظرفیتها و پتانسیلهای فراوانی می باشندباید سطح روابط اقتصادی و تجاری این دو کشور ارتقا یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاعرسانی تولید و تجارت ایران ، نعمتزاده در دیدار وزیر تجارت کشور افغانستان با بیان این مطلب افزود: موارد همکاریهای اقتصادی و تجاری با کشور افغانستان زیاد بوده که با تشکیل اتاقهای بازرگانی مشترک همچنین تردد تجار به دو کشور منجر به گسترش روابط شود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش به بخشهای دولتی و خصوصی افغانستان دارای تجربیاتی است که آنرا به راحتی میتواند به صنعتگران و تجار افغانستان انتقال دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در ادامه با پیشنهاد تشکیل شرکت مشترک صادراتی محصولات کشاورزی بین ایران و افغانستان، گفت: محصولات کشاورزی نظیر: زیره، کنجد، پسته ، کشمش و سایر محصولات کشاورزی استراتژیک که به وفور در زمینهای زراعی هر دو کشور کشت میشود میتواند علاوه بر مصرف نیاز داخلی به طور مشترک به کشورهای هدف شناسایی شده صادر شود.
وزیر صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه آمادگی کامل برای انتقال تجارب صنعتی ایران به کشور دوست و بردار افغانستان فراهم است ؛افزود : ایران می تواند با ایجاد شهرکهای صنعتی در کشور افغانستان بطور مستقل و یا با شراکت زمینه اشتغال جوانان افغانی و بازگشت به مهین خودشان را فراهم نماید.
در این دیدار وزیر تجارت افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین شرکای بازرگانی افغانستان محسوب میشود
همایون رسا گفت: ایجاد برخی از خطوط تولید صنعتی در افغانستان با توجه به وفور مواد خام، انرژی ارزان قیمت و نیروی انسانی فراوان همچنین حل صدور روادید برای تجار افغانستان، برداشتن مقررات دست و پاگیر، ضمانتنامههای بانکی برای تجار افغانی، دسترسی آسان برای سوخت کامیونداران افغانی، برداشتن موانع گمرکی در بنادر ایران و ظرفیتسازی در بخش صنایع افغانستان میتواند زمینه همکاری جمهوری اسلامی ایران با افغانستان باشد.
وزیر تجارت افغانستان گفت: با راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک بین ایران و افغانستان و حل مسایل حقوقی تجار دو کشور میتواند حجم تجارت دو کشور را مطلوب نماید.
وی افزود : تعرفه صادرات افغانستان صفر بوده و این می تواند مزیت خوبی برای جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط تجاری تلقی شود.
به گفته همایون رسا؛ حجم صادرات ایران به افغانستان بالغ بر 3 میلیارد دلار است و این در حالی است که کشور افغانستان تنها توانسته 300 میلیون دلار صادرات به ایران داشته باشد که می بایست این سطح روابط تجاری ترمیم شود.
وزیر تجارت افغانستان در ادامه بر راه اندازی سریع راه آهن ایران به هرات؛ پی گیری موافقنامه تجاری سه جانبه ایران _ هند و افغانستان و تامین سوخت کامیون داران افغانی در مسیرهای ترانزیتی ایران و صدور کارت بازرگانی برای تردد آسان تجار افغانی به ایران را درخواست نمود.