وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به مصوبه هیات وزیران در اردیبهشت سال 1393و با هدف کاهش آلودگی هوا، اقدامات محیط زیستی زیادی انجام داده است که بر این اساس کارنامه محیط زیستی خود را نیز منتشر کرده است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به مصوبه هیات وزیران در اردیبهشت سال 1393و با هدف کاهش آلودگی هوا، اقدامات محیط زیستی زیادی انجام داده است که بر این اساس کارنامه محیط زیستی خود را نیز منتشر کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از ایرنا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه های محیط زیستی زیادی از جمله گسترش زیرساخت های الکترونیکی خدمات رسانی در بخش دولتی و عمومی به منظور کاهش سفرهای درون شهری برای مقابله با آلودگی هوا را در کارنامه محیط زیستی خود دارد.
عملکرد محیط زیستی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان دهنده مطالعات انجام شده در ارتباط با استراتژی مناسب محیط زیستی در ارتقای سطح فراگیر شدن ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
اکنون در قرن ارتباطات هستیم و دسترسی آسان به اطلاعات قطعا تقاضای سفر و در نتیجه آن آلودگی محیط زیست را کاهش خواهد داد، امری که مورد توجه وزارت ارتباطات در سالهای اخیر بوده و رشد بسیار مناسبی نیز در این زمینه داشته است.
همچنین از دیگر اقدامات خوب این وزارتخانه می توان به تشکیل تیم راهبردی مدیریت سبز، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت، تهیه محتوای آموزشی در ارتباط با مصرف منابع انرژی و مدیریت پسماند اشاره کرد.
بررسی شاخص پژوهش وزارتخانه نیز نشان می دهد که سه عنوان پژوهشی استفاده از انرژی های نو مانند انرژی خورشیدی، دفع فاضلاب از طریق شبکه فاضلاب شهری و استفاده از سپتیک تانک برای تصفیه فاضلاب در این دستگاه صورت گرفته است.
همچنین این وزارتخانه موفق به دریافت گواهینامه بین المللی دفتر کار سبز از سوی اتحادیه مدیریت سبز اروپا شده است.
با تقویت بخش ICT در مخابرات پنج کاربرد مختلف ICT در محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است که اقدام بسیار ارزنده ای به منظور تقویت فناوری اطلاعات در بخش محیط زیست به شمار می رود.
مشاهده و اندازه گیری شرایط زیست محیطی مانند سیستم جغرافیایی (GIS)، تحلیل های زیست محیطی، برنامه ریزی زیست محیطی، مدیریت محیط زیست محیطی و ایجاد ظرفیت های زیست محیطی از طریق تسهیل آموزش های زیست محیطی و همچنین فرایند تضمین دستیابی سازمانها به فواید ناشی از به کارگیری استراتژی سازمانی مناسب محیط زیستی در ارتقای سطح فراگیر شدن ارتباطات و فناوری اطلاعات، برخی از مهمترین فعالیت های این وزارتخانه است.
ایجاد بیش از 7400 دفتر پیشخوان خدمات دولت به منظور تسهیل دسترسی عموم مردم به خدمات دولتی قابل ارایه در این دفاتر نظیر پست، پست بانک، تلفن همراه، ثبت احوال که پیامدهای مثبتی مانند توسعه دولت الکترونیک، کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا و کاهش سفرهای درون شهری دارد از دیگر اقدامات این بخش است.
کارنامه محیط زیستی دستگاههای اجرایی در دو سال نخست دولت یازدهم توسط معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شد و این اقدام به این معنا است که دولت به عنوان حافظ منافع ملت و مجری حرکت به سوی توسعه پایدار بیش و پیش از مردم، خود را پایبند به اصول حفاظت از طبیعت می داند.
کارنامه حاضر بر اساس شاخصهای عمومی و اختصاصی هر بخش و ارزیابی میزان دستیابی به اهداف تعیین شده، عملکرد دستگاههای دولتی را در معرض قضاوت و رده بندی قرار داده است.
نباید از نظر دور داشت که دستگاههای دولتی در سختترین شرایط اقتصادی و با وجود تحریمها، موضوع محیط زیست را مورد پیگیری قرار دادهاند.
بر اساس تکلیف قانونی استفاده شده از ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه و آیین نامه اجرایی مربوطه، تمام دستگاههای اجرایی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موظف هستند برای اعمال سیاستهای مصرف بهینه منابع پایه و محیط زیست نسبت به کاهش مصرف انرژی، آب، برق، گاز، مواد اولیه و تجهیزات مانند کاغذ، اقدام کنند.