ولی ا... افخمیراد در گفت و گو با خبرنگار شورای اطلاع رسانی دولت(پاد) با مهم شمردن روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی در پسا تحریم و سفر رییس جمهور این کشور به ایران، اظهار کرد: حجم تجارت ایران و کشور کره جنوبی با احتساب مواد نفتی تاکنون رقمی معادل 6 میلیارد دلار بوده و این تبادل تاکنون در حد بسیاری مربوط به صادرات کره به ایران بوده و سهم صادراتی ایران تاکنون مقادیری مواد نفتی، میعانات گازی و مشتقات آنها بوده است.
ولی ا... افخمیراد در گفت و گو با خبرنگار شورای اطلاع رسانی دولت(پاد) با مهم شمردن روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی در پسا تحریم و سفر رییس جمهور این کشور به ایران، اظهار کرد: حجم تجارت ایران و کشور کره جنوبی با احتساب مواد نفتی تاکنون رقمی معادل 6 میلیارد دلار بوده و این تبادل تاکنون در حد بسیاری مربوط به صادرات کره به ایران بوده و سهم صادراتی ایران تاکنون مقادیری مواد نفتی، میعانات گازی و مشتقات آنها بوده است.
رییس سازمان توسعه تجارت از اختصاص خط اعتباری ویژه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی خبر داد و گفت: طبق تأکید ایران مقرر شده انتقال دانش فنی میان ایران و کره جنوبی صورت گیرد و ایران بازار نهایی محصولات ساخت کره نباشد و با توجه به جغرافیای ویژه کشورمان در مسیر بازار 400 میلیون نفری، با سرمایه گذاری مشترک، بخشی از محصولات در ایران تولید شود.
وی با اشاره به آسیب روابط اقتصادی ایران و کره در دوران تحریم بیان کرد: در مدت بیش از دو سال در دولت آقای روحانی، میزبان هیئت های بسیاری از کشور کره جنوبی بوده ایم و همواره در مذاکره با مقامات این کشور تأکید کردیم که درست است کالاهای آنها در ایران بازار خوبی دارد اما این وضعیت که ایران به صورت مداوم مصرف کننده محصولات کره ای باشد ادامه نخواهد یافت و نیاز است ترتیبی اتخاذ شود که با مشارکت و سرمایه گذاری مستقیم توسط کره ای ها در کشورمان، ایران در زنجیره تولید کالاهایی قرار گیرد که با برند کره تولید میشوند.
معاون وزیر صنعت به ایجاد منافع تولید کالای مشترک میان ایران و کره جنوبی پرداخت و ادامه داد: با تولید و سرمایه گذاری مشترک میان ایران و کره جنوبی این مهم محقق میشود و با این ترتیبات ایران همواره بازار مصرف محصولات نهایی ساخت کره نخواهد بود و طی جلسات متعدد که این موارد را بررسی و طرح کردیم با تغییر رویکرد مقامات کره در بازسازی روابط تجاری مواجه شدیم و در رابطه با انتقال دانش فنی و سرمایه گذاری آنها در ایران ابراز تمایل و اعلام آمادگی کردند.
افخمیراد تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی مقامات و هیئت اعزامی کره در حوزه سرمایه گذاری در کشورمان طبق این تغییر رویکرد و سیاست آنها به طرف های ایرانی تأکید کردیم تا در گفت و گوهای خود با طرف های کره ای در مورد همکاری های اقتصادی بر موضوع سرمایه گذاری و انتقال دانش فنی توجه و تمرکز داشته باشند و این موضوع مطالبه آنها باشد که اگر کالای کره ای در ایران مصرف می شود در ایران نیز شرایط تولید آن فراهم شود.
ایران بستر ویژه تولید و صادارت مشترک با کره دارد
وی همچنین گفت: این طبیعی است که تولید کالاهای کره ای نیز بخشی از بازار ایران را به خود اختصاص می دهد اما در قدم بعدی باید ترتیبی اتخاذ شود که متناسب با شرایط جغرافیایی کشور ما و قرار گرفتن در منطقه ای که دسترسی به 400 میلیون جمعیت را آسان می کند بتوان شرایط تولید مشترک و صادرات بسیاری از کالاهای کره را در ایران فراهم کرد.
رییس سازمان توسعه تجارت، سفر رییس جمهور کره جنوبی به ایران و همراهی او توسط هیئت بلند پایه را مثبت دانست و افزود: در این سفر برنامه ریزی های خوبی در حوزه اقتصادی و توسعه صنایع صورت گرفت و در پنجاه سال گذشته هیچگاه رییس جمهور کره به ایران سفر نکرده بود و اولین بار بود این سفر صورت گرفت و 250 نفر از تجار و بازرگانان کره ای در این سفر به ایران آمدند.
انعقاد 31 تفاهم نامه همکاری بین ایران و کره
افخمیراد اظهار کرد: با توجه به تغییر رویکردی که در سیاست های کشور کره در تعامل اقتصادی با ایران شاهد هستیم در روز دوم این نشست ها 18 تفاهم نامه با بخش خصوصی به امضاء رسید و مقرر است 13 تفاهم نامه همکاری در بخش های مختلف نیز منعقد شود که اینها زمینه همکاری های مشترک میان ایران و کره جنوبی را به نحو مطلوب فراهم می کند.
وی برنامه ریزی و تفاهم های صورت گرفته را در سطح کلان اعلام کرد و گفت: نوع همکاری های فی مابین از جنس همکاری هایی است که به عنوان بخش های بالادستی اقتصاد می توان از آنها یاد کرد و به طور کلی در بخش هایی چون فولاد، اسکله سازی، ساخت خودروی برقی، ایجاد نیروگاه در چابهار، تولید ماشین آلات کشاورزی در ایران و همچنین احداث بزرگراه و یا پروژه پتروشیمی در عسلویه تاکنون تفاهم نامه و یادداشت همکاری دو جانبه بین ایران و کره به امضاء رسیده است.
ساخت خودروی برقی کره در ایران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص انتقال دانش فنی صنایع و محصولات کره به تولیدکنندگان کشورمان بیان کرد: در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی، ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، تولید خودروهای الکترونیکی و دیگر محصولاتی که به طور مشترک در ایران تولید شود همراه با انتقال دانش فنی خواهد بود و بخش مهمی از این تبادل به طرف ایرانی مربوط می شود که تا چه حد بتوانند در دریافت این تکنولوژی در داخل سهیم شوند تا به یاری خدا در آینده بتوانند خود به تولید آن محصولات اقدام کنند.
افخمی راد در مورد زمانبندی اجرای برنامه های مشترک اقتصادی با کشور کره اعلام کرد: زمان دقیق و مشخصی برای اجرای بسیاری از تفاهم نامه های همکاری قید نشده اما با توجه به اختصاص خط اعتباری ویژه همکاری های اقتصادی با ایران از سوی کشور کره، اجرای بسیاری از برنامه های اقتصادی مشترک به زودی محقق می شود و لازم است با فراهم کردن سازوکار مورد نیاز شرایط تحقق هر چه زودتر را فراهم کنیم.