روسیه یکی از کشورهای هدف ما برای همکاریهای علمی بوده و هست. به همین دلیل، کمیته مربوط به همکاریهای علمی با روسیه را تشکیل داده ایم که از متخصصان و دانش آموختگان دانشگاههای روسیه تشکیل شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر گسترش همکاریهای ایران و روسیه به ویژه در حوزه علوم انسانی گفت: روسیه یکی از کشورهای هدف ما در گسترش روابط علمی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمد فرهادی در دیدار با نماینده ویژه رئیس جمهوری فدراسیون روسیه در امور همکاری های فرهنگی بین المللی با ابراز خرسندی از تسهیل صدور روادید برای اعضای هیئت علمی، آن را یک گام اساسی برای ارتقای سطح همکاریهای علمی دانست.
وی اظهار کرد: روسیه یکی از کشورهای هدف ما برای همکاریهای علمی بوده و هست. به همین دلیل، کمیته مربوط به همکاریهای علمی با روسیه را تشکیل داده ایم که از متخصصان و دانش آموختگان دانشگاههای روسیه تشکیل شده است.
وزیر علوم افزود: در زمینه کتب و نشریات دانشگاهی نیز، سه مرکز نشر دانشگاهی داریم که به طور خاص در حوزه علوم انسانی فعال هستند و تعدادی از کتابها را از زبان روسی به زبان فارسی و بالعکس ترجمه و منتشر کردهاند.
فرهادی، گسترش کرسی های زبان روسی در ایران و زبان فارسی در روسیه را ضروری دانست و اضافه کرد: درحال حاضر در 10 دانشگاه ایران زبان روسی و در 3 دانشگاه روسیه زبان فارسی تدریس می شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی همچنین خبر داد که کمیته ای متشکل از دانشگاه های برتر دو کشور مهرماه در ایران تشکیل جلسه خواهند داد.
دکتر شویدکی نماینده ویژه رئیس جمهور فدراسیون روسیه در امور همکاری های فرهنگی بین المللی نیز در این دیدار، هدف خود را از سفر به ایران، بازدید از نمایشگاه کتاب ذکر کرد و افزود: از آنجا که روابط ایران و روسیه در همه حوزه ها مانند بانکی، نفت، گاز، کشاورزی و توریسم در حال افزایش است، ما به تعداد بیشتری از افرادی که به هر دو زبان آشنا باشند نیازمندیم و مایل هستیم که گسترش زبان فارسی در روسیه و زبان روسی را در ایران شاهد باشیم.
نماینده ویژه رئیس جمهور فدراسیون روسیه افزود: ما تجربه خوب یک کمیسیون تاریخی را داریم و پیشنهاد می کنیم که کمیسیونی از تاریخ دانان ایران در روسیه تشکیل شود.
وی تاکید کرد که آماده پذیرش هر نوع پیشنهاد در جهت گسترش همکاری های علمی است.
در این دیدار محمد طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز گزارشی از همکاری های علمی آن دانشگاه با روسیه ارائه و تاکید کرد: باتوجه به مباحث پیش آمده در منطقه با محوریت افراطی گرایی و نفوذ گروه های تکفیری، توجه به علوم انسانی و روشن کردن ذهن حدود 20 میلیون مسلمان در کشور روسیه ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: گفت وگوهای بین فرهنگی که بتواند از اسلام و مفاهیم مهم آن مثل آزادی و کرامت انسانی سخن بگوید قادر است که اذهان را از جریان های تکفیری دور کند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت وگوی بیشتر استادان دانشگاه های دو کشور و تشکیل کمیسیون علوم انسانی را در راستای گسترش این علوم، در هر دو کشور پیشنهاد کرد.