وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات ارزشمند صورت گرفته در حوزه درمان مردم، اظهار داشت: علاوه بر موظف کردن بیمارستانها به تامین دارو، تجهیزات پزشکی و انجام آزمایش ها، مردم در پرداختی خود به مراکز درمانی دولتی کاهش محسوسی را مشاهده کردند، 11 میلیون نفر از افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بیش از 1.5 میلیون مترمربع از فضاهای بیمارستانها نوسازی و بهسازی شد.
هاشمی با بیان اینکه از مجلس آینده انتظار داریم که نسبت به سلامت مردم توجه ویژه ای داشته باشند ، تصریح کرد: نمی توان در بحث سلامت مردم، سیاسی کاری و سلیقه پردازی کرد و یا تحت تاثیر گروه های مختلف قرار گرفت.
وزیر بهداشت با اشاره به روز برزگداشت مقام استاد و سالروز شهادت استاد مطهری، اظهار داشت: این شهید بزرگوار به دست افرادی به شهادت رسید که کتاب های هفت گانه آنها سرشار از آموزه های دینی و آیات قرآنی بود که با نام دین، آیت الله مطهری را به شهادت رساندند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، سید حسن هاشمی در جشنواره شهید مطهری در مشهد، اظهار داشت: برداشت های سطحی، قشری، یکجانبه و تندی که افراد معتبر و ارزشمند انقلاب را از ما گرفتند، بسیار نگران کننده است اما همانگونه که حضرت علی(ع) را در محراب نماز به شهادت رساندند، چنین حوادثی حتما در آینده تکرار خواهد شد.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد تا در آینده شاهد تشکیل و فعالیت گروهک هایی همانند فرقان نباشیم که در این راه همه مسئول هستند و باید مراقب باشند.
وزیر بهداشت یکی از بزرگترین مصیبهای اسلام در طی قرون گذشته را وجود گروهک هایی همچون داعش دانست و گفت: آنها چهره نامناسبی از دین و اسلام رحمانی به جهانیان معرفی کردند و این باور است و خرافه نیست زیرا کسی که از بهترین امکانات کشورهای اروپایی برای جنایت به عراق، سوریه و دیگر کشورهای مسلمان می آید، به کار خود باور دارد و تصور می کند که با انجام چنین اقداماتی به رستگاری می رسد.
هاشمی تاکید کرد: درسی که می توان از شهادت استاد مطهری گرفت این کلام امام خمینی(ره) است که فرمودند تنها فردی که تمام نوشته های وی درست و صحیح بود، شهید مطهری بود.
وزیر بهداشت اظهار داشت: روزی به اتفاق اعضای شورای مرکزی جهاد سازندگی، دیداری با امام خمینی(ره) داشتیم، نماینده ایشان در خصوص آثار دکتر علی شریعتی، نظر ایشان را جویا شد و امام راحل نیز فرمودند شما آثار شریعتی را بخوانید و مواردی که با اسلام مغایرتی ندارد را می توانید چاپ کنید اما آیت الله مطهری تنها فردی هستند که امام(ره) به صراحت و به طور کامل آثار ایشان را تایید کردند.
هاشمی در بخشی از سخنانش با اشاره به گذشت دو سال از اجرای طرح تحول سلامت در کشور، از زحمات و تلاش های تمام معاونین ،مدیران، کارشناسان ستاد و دانشگاه های علوم پزشکی، روسای دانشگاه ها و بیمارستانها، اساتید، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی تقدیر کرد و گفت: حاصل اقدامات آنها منجر به افزایش رضایتمندی مردم از خدمات حوزه سلامت شده است.
وزیر بهداشت اجرای طرحی به بزرگی طرح تحول سلامت در بستر حداقل 500 هزار نفری از ارائه دهندگان خدمت را خالی از اشکال ندانست و اظهار داشت: همواره برخی از ارائه دهندگان خدمت، راضی و یا عده ای دیگر ناراضی هستند اما ما حلقه های زیادی برای اجرای طرح تحول سلامت داشتیم که بسیاری از آنها همچنان اجرا نشده و منتظر تصمیمات کلیدی دولت و مجلس هستیم.
هاشمی با بیان اینکه مردم خروجی اجرای طرح تحول سلامت را به خوبی احساس کردند، افزود: در زمان آغاز کار ، بحران دارویی در کشور وجود داشت و حدود 300 قلم دارو کمبود داشتیم و مردم حاضر بودند برای دسترسی به دارو، ارقام قابل توجهی پرداخت کنند اما با توفیق الهی این بحران برطرف شد و شرایط کنونی، شرایط پایدار و مناسبی است.
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات ارزشمند صورت گرفته در حوزه درمان مردم، اظهار داشت: علاوه بر موظف کردن بیمارستانها به تامین دارو، تجهیزات پزشکی و انجام آزمایش ها، مردم در پرداختی خود به مراکز درمانی دولتی کاهش محسوسی را مشاهده کردند، 11 میلیون نفر از افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بیش از 1.5 میلیون مترمربع از فضاهای بیمارستانها نوسازی و بهسازی شد.
هاشمی در ادامه به موفقیت های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه بهداشت، اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات ارزشمند آنها، استقرار شبکه بهداشتی در حاشیه شهر مشهد بود که به عنوان یکی از معضلات و مشکلات اصلی مشهد مقدس شناخته می شد.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط آغاز بکار دولت یازدهم، گفت: تصمیم رییس جمهور این بود که یارانه جز به نیازمندان به سایر افراد پرداخت نشود تا از آن مسیر حدود 25 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار دولت قرار گیرد در حالی که دولت برای پرداخت یارانه، 42 هزار میلیارد تومان هزینه می کرد و هدفمند هم نبود زیرا فقیر و غنی به یک نسبت یارانه دریافت می کردند اما علیرغم مخالفت های زیاد با این تصمیم در دولت و مسئولان کشور، دکتر روحانی اعلام کرد که اگر دستگاه ها بتوانند طرحی را ارئه دهند که جایگزین پرداخت نقدی یارانه ها شود، دولت از آن استقبال خواهد کرد و ما هم از فرصت استفاده کرده و طرح تحول سلامت را ارائه کردیم.
هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: در نهایت تصمیم بر این شد که ادامه پرداخت نقدی به رای مردم گذاشته شود و بیش از 90 درصد از مردم با رای خود اعلام کردند که یارانه نقدی حق مسلم آنها است این در حالی بود که سه چهار ماه از شروع طرح تحول سلامت گذشته بود و ما وعده هایی از سوی دولت به مردم داده بودیم بنابراین نه تنها تعداد یارانه بگیران کاهش پیدا نکرد بلکه یارانه طرح تحول سلامت نیز به هزینه های دولت افزوده شد و در آن زمان به ما یک هزار و 800 میلیارد تومان پرداخت کردند در صورتی که وزارت بهداشت را با بیش از 7 هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفته بودیم.
دکتر هاشمی با اشاره به کاهش درآمد دولت به یک سوم در سال 94، گفت: درآمد دولت که باید هزینه های یارانه های نقدی و یارانه سلامت را تامین می کرد به یک سوم کاهش پیدا کرد اما خوشبختانه درحال حاضر نسبت به پیش از توافق هسته ای، فروش نفت ایران تقریبا دو برابر شده است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تا زمانی که دکتر روحانی باشد، طرح تحول نظام سلامت نیز با قوت ادامه خواهد داشت، افزود: از مجالس آینده انتظار داریم که نسبت به سلامت مردم توجه ویژه ای داشته باشند زیرا نمی توان در بحث سلامت مردم، سیاسی کاری و سلیقه پردازی کرد و یا تحت تاثیر گروه های مختلف قرار گرفت.
هاشمی خاطرنشان کرد: از روز نخست مسئولیتم در وزارت بهداشت بر حل مساله بیمه ها تاکید داشتم اما برخی از دوستان در دولت و خارج از دولت تلاش کردند که این موضوع را شخصی و یا وزارتخانه ای کنند اما بیمه، اساس کار در پیشگیری از تخلفات، ارائه خدمات بهتر و با کیفیت، قطع رابطه مالی بیمار و پزشک است زیرا با در اختیار داشتن منابع، می تواند در جامعه پزشکی رفتار سازی کند.
وزیر بهداشت بیمه های کشور را بیشتر شبیه به صندوق مالی دانست و گفت: رفتارهای بیمه ها نیز شباهت زیادی به هم ندارد و هر کدام از آنها پوشش های حمایتی متفاوتی از یک دارو دارند و مردم نیز سردرگم می شوند.
هاشمی ضمن انتقاد از عدم تجمیع بیمه ها علیرغم وجود تکلیف قانونی در برنامه پنجم توسعه، اظهار داشت: از سوی دیگر قانونگذار، بیمه را موظف کرده بود که به فاصله دو هفته پس از خرید خدمت، 60 درصد بهای آن و به فاصله سه ماه بعد 40 درصد باقی مانده را پرداخت کنند تا هزینه های بیمارستانها متعادل شود و تراز آنها منفی نشود اما چنین کاری انجام نشد.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم یکپارچه سازی دفترچه های بیمه و صدور دفترچه واحد برای مردم، گفت: تشکیلات مختلف، بخشی از منابع کشور که حدود 6 هزار میلیارد تومان است را برای بیمه تکمیلی هزینه می کنند که باید تصمیمی درباره آن گرفت اگر قرار است باشد باید برای همه مردم ایران باشد.
هاشمی با بیان اینکه هیچ اهمتی ندارد که بیمه در کدام یک از وزارتخانه ها باشد، افزود: وظیفه ما سیاست گذاری، نظارت و تدوین برنامه های حوزه سلامت است و بارها به وزیر اقتصاد اعلام کرده ام که سازمان خصوصی سازی برای واگذاری بیش از 570 بیمارستان وزارت بهداشت ورود پیدا کند زیرا ما به دنبال تصدی گری نیستیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: بیمه ها، نامه نوشته اند که 40 درصد کمتر از قیمت تمام شده خدمات، از ما خرید خدمت می کنند که در این صورت ورشکستگی بیمارستانها و مراکز درمانی قطعی است.
هاشمی با اشاره به مثبت شدن تراز بیمارستانها در دوره جدید برای نخستین بار در کشور، آن را مدیون اصلاح تعرفه های پزشکی و ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستانها دانست و گفت: امیدواریم مجلس به نحوی رفتار کند که ابتدا منابع حوزه سلامت پایدار و پس از آن مشکلات بیمه ای موجود برطرف شود.
هاشمی در پایان با تاکید بر ضرورت پایداری منابع نظام سلامت، گفت: اگر به ما اجازه دهند که از کالاهای آسیب رسان به سلامت عوارض بگیریم نیازی به منابع نفتی نداریم به عنوان نمونه 90 درصد از سرطان ریه به دلیل استعمال دخانیات است بنابراین فردی که با آگاهی اقدام به استعمال دخانیات می کند، باید هزینه درمان آن را خودش بپردازد