رییس سازمان امداد و نجات کشور برنامههای و اولویتهای این سازمان در افزایش تابآوری جامعه و همچنین توانمندی مردم در جهت پاسخگویی به سوانح و حوادث را تشریح کرد.
رییس سازمان امداد و نجات کشور برنامههای و اولویتهای این سازمان در افزایش تابآوری جامعه و همچنین توانمندی مردم در جهت پاسخگویی به سوانح و حوادث را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، ناصر چرخساز همزمان با هفته هلالاحمر با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در توضیح برنامههای سازمان امداد و نجات در جهت افزایش تابآوری جامعه و همچنین افزایش سطح توانمندی مردم در پاسخگویی به سوانح و حوادث، گفت: سازمان امداد و نجات در ادامه فعالیتهای سال گذشته خود در مباحث افزایش تابآوری جامعه و افزایش سطح آگاهی مردم و توانمندی آنها در پاسخگویی به سوانح و حوادث فعالیت خواهد داشت؛ چراکه پاسخگویی مناسب به حوادث و سوانح جزو اولویتها و اصلیترین کارها در سازمان امداد و نجات است.
وی به آغاز عملیات راهاندازی خانههای هلال در روستاها در جهت افزایش توانمندی مردم در پاسخگویی به حوادث اشاره کرد و گفت: امسال بحث راهاندازی خانههای هلال را در دستور کار داریم. راهاندازی این خانهها با این رویکرد است که بتوانیم بدنه امدادی جمعیت را به دل خانوادهها و دورترین نقاط کشور بکشانیم. بنابراین با راهاندازی خانههای هلال در مرحله اول در روستاها، تیمهای امدادی روستایی را ساماندهی و سازماندهی خواهیم کرد تا بدین ترتیب پاسخگویی به سوانح و حوادث را از خود مردم و خانوادهها شروع کنیم.
رنجرهایی که "سرعت" مشخصه کارشان است
رییس سازمان امداد و نجات تشکیل تیمهای واکنش سریع را نیز مورد اشاره قرار داد و به ایسنا گفت: این موضوع هم با رویکرد سرعت رسیدن بر سر صحنه و افزایش راندمان کاری، در حال انجام است. تیمهای واکنش سریع قبلا نیز بودند که در این دوره برای احیای آنها اقدام شد تا بدین ترتیب، تیمهای رنجری باشند که در زمان حادثه بلافاصله به صحنه میرسند و با رویکرد ارزیابی، پاسخگویی و ایجاد آرامش روانی در محیط حادثه عمل خواهند کرد. پس از آنها نیز تیمهای تخصصی و پشتیبانی خود را به منطقه آسیب خواهند رساند.
آمایش سرزمینی در پایگاهها و انبارهای امدادی
چرخساز همچنین مبحث آمایش سرزمینی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این برنامه نیز قصدمان آن است که وضعیت موجود پایگاهها، انبارهای امدادی و... را سازماندهی و ساماندهی کنیم. در این راستا نقاط آسیبپذیر و حادثهخیز را شناسایی کردیم و در حال بررسی هستیم که در کدام مناطق نیاز است به صورت شعبه، پایگاه یا خانه هلال حضور داشته باشیم. بحث دیگر آن است که بتوانیم انبارها، پایگاهها و کنترل هماهنگیهایمان را در سازمان امداد و نجات ارزشیابی کنیم.
پایگاههای امداد و نجات درجهبندی میشود
چرخساز افزود: امسال بحث درجهبندی پایگاهها را در دستور کار داریم. تا بدین ترتیب پایگاههایی که از استانداردهای کافی برخوردار نیستند، یا خودشان را به استانداردها برسانند یا تا زمان رسیدن به استانداردها حداقل به حالت تعلیق درآیند. در دستیابی به این مباحث قطعا به تنهایی نمیتوانیم وارد شویم و بیتردید نیازمند کمک مردم و خیرین هستیم تا در ساخت و همچنین تجهیز پایگاهها و امکانات ورود پیدا کنند.
رییس سازمان امداد و نجات در پایان صحبتهایش گفت: در اجرای برنامههای امداد و نجات و خدمترسانی هر چه بهتر به مردم، نیازمند کمک بیشتری از سوی مسوولان در ردههای مختلف چه در تصویب بودجهها و چه پیگیری وصول و تخصیص اعتبارات هستیم؛ چراکه بیتردید ارائه خدمات امداد و نجات بدون تخصیص بودجه، کار بسیار سختی خواهد بود. از طرفی هم "امداد و نجات" بحثی حاکمیتی است و نظام باید مطالبهگر این موضوع باشد.