رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه طرح سلامت یار همسو با تحقق اهداف طرح تحول نظام سلامت اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: سلامت یاران در کنار ارائه خدمات از سوی کادر پزشکی بیمارستان ها با مراقبت مشفقانه از بیماران در جهت افزایش کیفیت خدمات درمانی و تحقق اهداف نظام سلامت ارائه خدمت خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، سیدامیرمحسن ضیائی در مراسم افتتاح طرح سلامت یار هلال احمر در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: اجرای طرح سلامت یار با سال سوم طرح تحول سلامت که دستاوردهای بزرگی در ارائه خدمات درمانی به بیماران داشت، همزمان شد و اکنون زمان توجه این طرح به کیفیت ارائه خدمات و موضوع اخلاق پزشکی است که قطعا وزارت بهداشت در این زمینه برنامه های لازم را در دست اجرا دارد.
اجرای طرح تحول سلامت؛ بهترین دوران مدیریت سلامت کشور را رقم زده است
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت سرمایه ای است که موجب رقم زدن یکی از بهترین دوران در وزارت بهداشت در اجرای برنامه های نظام سلامت شده است، اذعان کرد: طرح سلامت یاران هلال احمر نیز تلاش دارد تا همسو با طرح تحول نظام سلامت موجبات افزایش کیفیت خدمات درمانی و اخلاق حرفه ای و پزشکی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه تمامی خدمات سلامت یاران، داوطلبانه خواهد بود، خاطرنشان کرد: امروزه خدمات داوطلبانه در جوامع از ارزش مادی و معنوی بسیاری برخوردار بوده و به عنوان سرمایه اجتماعی مورد توجه است
ضیائی اظهار کرد: به استناد گزارش فدراسیون بین المللی صلیب سرخ در سال 2013 ارزش خدمات داوطلبانه در سال 2009 بیش از 6 میلیارد دلار بوده و 30 میلیون نفر در دنیا از این خدمات بهره برده اند، که فارغ از ارزش مادی این خدمات، ارزش معنوی آن غیر قابل محاسبه است.
بخش مهمی از رضایت بیماران با طرح سلامت یار تامین می شود
ضیائی با تاکید بر اینکه هلال احمر بزرگترین سازمان مردم نهاد در کشور است، گفت: 14 میلیون نفر در 3 سال گذشته به همت 730 هزار داوطلب، از خدمات داوطلبان هلال احمر بهره مند شده اند که این مهم نشان از ظرفیت بالای گرایش به فعالیت های داوطلبانه در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه باید بستر های لازم برای توسعه فعالیت های داوطلبانه در جامعه ایجاد شود، تصریح کرد: نخستین پیشنهاد دهنده طرح سلامت یار، دکتر آقاجانی؛ معاون درمان وزارت بهداشت بود و ایشان عنوان کرد: تا هلال احمر با استفاده از ظرفیت های داوطلبانه خود می تواند حلقه مفقوده ارائه خدمات غیر درمانی به بیماران را فراهم کند.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: خدمات غیر درمانی سلامت یاران بخش مهمی از رضایت بیماران را تامین خواهد کرد؛ چرا که امروزه بیشترین پیشرفت مراکز درمانی را در میزان موفقیت آن ها در جلب رضایت بیماران می دانند و سلامت یار در این زمینه نقش اصلی را برای مراکز درمانی ایفا می کند.
طرح سلامت یار؛ الگوی مناسب سایر خدمات داوطلبانه
ضیائی با اشاره به اینکه نمی توان در کنار زحمات شبانه روزی و مسئولیت بسیار زیاد پرستاران از آن ها خواست تا وقت بیشتری برای تامین سایر نیازهای بیماران بگذارند، گفت: براساس انجام شده با وزارت بهداشت، درمرحله نخست یک هزار و 500 داوطلب از آموزش های طرح سلامت یار که مورد تایید وزارت بهداشت بود، برخوردار شده و هم اکنون آماده ورود به بیمارستان ها هستند.
وی با تاکید بر اینکه تامین احترام و امنیت بیماران در درجه نخست مورد توجه سلامت یاران خواهد بود، گفت: بر این اساس مجریان طرح سلامت یار توجیه شده اند که در محیط پیچیده و پر از تعاملات بیمارستان ها باید از مواردی که موجب ناراحتی بیماران می شود پرهیز کرده و در درجه نخست به امنیت بیماران توجه داشته باشند تا بتوانند به الگویی برای سایر خدمات داوطلبانه در سطح کشور تبدیل شوند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه طرح سلامت یار همسو با تحقق اهداف طرح تحول نظام سلامت اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: سلامت یاران در کنار ارائه خدمات از سوی کادر پزشکی بیمارستان ها با مراقبت مشفقانه از بیماران در جهت افزایش کیفیت خدمات درمانی و تحقق اهداف نظام سلامت ارائه خدمت خواهد کرد.