وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: لزوم توجه افزایش به توان داخلی و استفاده از توانمندیهای داخلی در صنایع ریلی و تجهیزات وابسته به آن براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی امری لازم و قابل اجرا است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: لزوم توجه افزایش به توان داخلی و استفاده از توانمندیهای داخلی در صنایع ریلی و تجهیزات وابسته به آن براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی امری لازم و قابل اجرا است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاعرسانی تولید و تجارت ایران (شاتا)، « محمدرضا نعمتزاده» در مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته و اولین کنفرانس بینالمللی ریل ـ بندر و ریل ـ نفت افزود:باید به لزوم استفاده از توان و منابع داخلی و فیزیکی همچنین نیروی انسانی عنایت ویژه نموده و سفارشهای خود در صنایع ریلی اعم از واگن، لوکوموتیو و ریل را به شرکتهای داخلی بدهیم.
به گفته وی ؛ با نگاه به موضوع اقتصاد مقاومتی که بر پایه اصل درونزایی و بروننگری استوار است باید در بخش بروننگری با اتصال به بازارهای خارجی و فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی کشورهای موفق و انجام مذاکرات شرکتهای داخلی و خارجی،بستر لازم را برای افزایش سرمایه گذاری بیشتر دراین صنعت ایجاد کنیم.
نعمت زاده،با بیان اینکه همکاریهای بلندمدت و استراتژیک برای امر تولید و صنعت در درجه اول بر پایه مشارکتها است افزود: سیاست امروز و توانمندیهای امروز ایجاب میکند که با شرکتهای خارجی به طور مشترک کار کرده و منابع خود را با یکدیگر گره بزنیم.
وی اضافه کرد: به طوری که ایران از این کشورها دانش فنی، طراحی و قطعات گرفته و در انجام این تولید مشترک، توجه به تولیدکنندگان داخلی به خصوص در بخش قطعهسازی باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد تا بتوانند تولیدی صادراتگرا داشته باشند.
وزیر صنعت،معدن و تجارت افزود: اگر شرکتهای ایرانی و خارجی به طور مشترک مبادرت به تولید نمایند در آن صورت حداکثر ظرفیتها و توانمندیها به نفع هر دو طرف استفاده خواهد شد.
نعمتزاده در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: با نگاهی به چشماندازها و افقهای ترسیم شده سال 1404 درخصوص نیازهای صنعت حمل و نقل ریلی شاهد آن هستیم که راهی طولانی در این صنعت پیش رو داریم.
به گفته وی؛در افق چشمانداز باید خطوط راهآهن را از 18 درصد به 30 درصد برسانیم که لازمه آن این است که خطوط ریلی خود را از 11 هزار کیلومتر فعلی به 25 هزار کیلومتر ریانده که این مهم نیازمند توجه به زیرساخت هاست.
نعمت زاده افزود: به کمک وزارت راه و شهرسازی اخیراً سرمایهگذاری در تولید ریل ملی به ظرفیت 500 هزار تن در سال رسیده که امید است بخشی از نیازهای ریلی کشور را تأمین کند.
وزیرصنعت،معدن و تجارت همچنین تصریح کرد: براساس چشمانداز باید تولید واگنهای بادی را از 22 هزار به 50 هزار رسانیده این در حالیست که بالغ بر 83 درصد واگن باری در داخل کشور تولید میشود لذا باید برای تولید محور و چرخهای آن نیز سرمایهگذاریهای جدیدی صورت گیرد.
وی افزود: در مورد واگن مسافری رسانیدن از عدد 2200 به 4000 پیشبینی شده که در این زمینه نیز ما 45 درصد خودکفایی داشته و باید آن را به 70 درصد برسانیم و این امر با مذاکرات و توافقنامههایی که با شرکتهای خارجی صورت گرفته است امیدواریم تا آخر امسال به نتیجه برسد همچنین در افق چشمانداز نیز باید تولید لوکوموتیو به دو برابر وضعیت کنونی ارتقا یابد.
نعمت زاده خاطرنشان کرد: بعد از امضای توافقنامه 1+5 فضای خوبی برای سرمایهگذاری توسط شرکتهای داخلی و خارجی فراهم شده که در این میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) میتواند نقش واسطه را ایفا و زمینه را برای توسعه ظرفیتهای تولید، اجزا و قطعات فراهم کند.
وی با بیان اینکه ما با خرید هر نوع تجهیزات اعم از واگن باری و مسافری از خارج کشور براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی در درجه نخست مخالفیم افزود: ما باید در برخورد با شرکتهای خارجی به سمت تولیدات مشترک پیش رفته و جبران عقبماندگیهای گذشته را بنمائیم.
وزیر صنعت،معدن وتجارت با اشاره به اینکه در خرید قطعات تحت فاینانس موضوع جدی است، یادآور شد: باید حداقل فرصت پنج ساله برای پرداخت قطعات خریداری شده خارجی در قراردادها قید شود و نباید این خریدها به طور نقدی صورت گیرد.
نعمتزاده ابراز امیدواری کرد؛ با رفع محدودیتهای بانکی و بیمهای شرکتهای مذاکرهکننده خارجی با طرفهای ایرانی خود در تنظیم قراردادها موضوع تأمین مالی را امری جدی و مهم تلقی نموده و شرکتهای ایرانی این اطمینان را به طرف مقابل خارجی بدهند چرا که جمهوری اسلامی ایران کشوری قابل اعتماد است و آنچه که میگوید بدان عمل میکند.
گفتنی است: در چهارمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته آن در 26 تا 29 اردیبهشت ماه سالجاری با حضور 130 کشور بزرگ خارجی از 18 کشور اروپایی و آسیایی همچنین 180 کشور ایرانی حضوری فعالانه دارند که وزیر صنعت، معدن و تجارت از سالنهای مختلف این نمایشگاه بازدید بعمل آورد.
همچنین در اولین کنفرانس بینالمللی ریل ـ بندر و ریل ـ نفت، آخرین دستاوردها و تکنولوژیهای صنعت حمل و نقل ریلی، توسعه صادرات، ارائه توانمندیهای شرکتهای داخلی به مصرفکنندگان صنایع ریلی و استفاده از تولیدات داخلی مورد تأکید فراوان گرفته است.