معاون اول رييس جمهور گفت: ايران ضمن تداوم پايبندي كامل به تعهدات بين المللي خود تحت پيمان عدم اشاعه سلاح هاي هسته اي، به تلاش جهت استفاده از انرژي هسته اي براي مقاصد صلح آميز در همه ابعاد آن از جمله پزشكي، كشاورزي، صنعتي و توليد برق ادامه خواهد داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دكتر اسحاق جهانگيري پيش از ظهر امروز (شنبه) در مراسم آغاز عمليات اجرايي احداث واحدهاي 2 و 3 نيروگاه اتمي بوشهر با تبريك عيد سعيد قربان اظهار داشت: بيش از سه دهه است كه نام بوشهر در كنار بسياري از درخشندگي هاي تاريخي، فرهنگي، اقتصادي و سياسي با نام نيروگاه اتمي نيز قرين شده است و در هر فراز و فرود پيشرفت اين واحد مهم توسعه اي، قلب بوشهر هم تپيد و نام بوشهر نه تنها در ايران بلكه در جهان مطرح شد.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه تامين انرژي پيش نياز اصلي توسعه اقتصادي بشمار مي آيد، خاطرنشان كرد: در حال حاضر بسياري از كارشناسان حوزه انرژي با تشريح نيازهاي آينده جهان در بخش انرژي، چالش هاي پيش روي جامعه بشري براي دستيابي به راهكار مناسب براي مقابله اصولي با محدوديت منابع فسيلي را مورد بررسي قرار داده اند.
وي ادامه داد: نمي توان از ذكر اين غفلت كرد كه سوخت هاي فسيلي علاوه بر اينكه اصلي ترين منبع تامين انرژي در سطح جهان هستند، در عين حال ماده اوليه در صنعت پتروشيمي براي توليد صدها محصول مهم مي باشد.
دكتر جهانگيري افزود: اين منابع و ذخاير محدود متعلق به نسل هاي آينده است و استفاده انحصاري از اين منابع خدادادي براي يك دوره محدود زماني، به هيچ وجه قابل توجيه نخواهد بود.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به اينكه ظرفيت نيروگاه هاي كشور در حال حاضر بيش از 75 هزار مگاوات است، گفت: رشد متوسط سالانه مصرف برق در كشور معادل 6 درصد است و اين يعني بايد در سال 5 هزار مگاوات نيروگاه جديد در دست احداث داشته باشيم.
وي خاطرنشان كرد: براساس مطالعات صورت گرفته، سبد توليد برق كشور بايد متنوع گردد و تكيه صد در صدي تبديل گاز، گازوئيل و مازوت به توليد برق علاوه بر آثار مطلوب زيست محيطي، ريسك تامين برق مطمئن و پايدار در سالهاي آينده را افزايش مي دهد.
دكتر جهانگيري ضرورت كسب فناوري هاي برتر در حوزه انرژي، ايجاد تنوع در منابع تامين انرژي، ملاحظات زيست محيطي و صرفه جويي در منابع فسيلي را از جمله دلايل توجيهي براي ضرورت احداث نيروگاه هاي هسته اي كشور برشمرد و اظهار داشت: احداث نيروگاه اتمي و استفاده از فناوري هاي صلح آميز هسته اي در طي سالهاي گذشته، متاسفانه با نوعي سوء تفاهم و سوء برداشت و بهانه جويي برخي قدرت هاي بزرگ همراه بود و نياز كشور به انرژي هاي نو و زمينه هاي متنوع و كاربردهاي مختلف آن تحت الشعاع نگاه ها و قضاوت هاي سياسي واقع شد.
معاون اول رييس جمهور اضافه كرد: اين بهانه جويي ها هزينه هاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي بر كشور و مردم ايران تحميل كرد و مردم عزيز ما با تحمل تحريم هاي ظالمانه روزهاي سختي را سپري كردند اما از حق قانوني و مسلم خود عقب نشيني نكردند.
وي با اشاره به سخنان رييس جمهور مبني براينكه هم بايد چرخ سانتريفيوژها بچرخد و هم چرخ زندگي مردم تصريح كرد: خوشبختانه با هدايت هاي مقام معظم رهبري و مديريت رييس جمهور و با تلاش هاي ديپلمات هاي كاردان و متعهد كشورمان به خصوص جناب آقاي دكتر ظريف و جناب آقاي دكتر صالحي، پس از گفتگوهاي طولاني با شش قدرت بزرگ جهان، سند مهم برجام به امضا رسيد.
دكتر جهانگيري با بيان اينكه احداث واحدهاي هاي جديد در نيروگاه اتمي بوشهر يكي ديگر از مصاديق اراده راسخ و استقامت ستودني ملت ايران در استفاده از حقوق قانوني و استفاده از انرژي هسته اي براي مقاصد صلح آميز است، گفت: احداث اين گونه نيروگاه ها كه زمينه اجرايي آن در برجام پيش بيني شده است، در واقع يكي از نمادها و دستاوردهاي برجام به شمار مي آيد.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: احداث واحد جديد در نيروگاه اتمي بوشهر پايبندي روسيه به عنوان يكي از اعضاي برجام به اجراي اين توافق را نشان مي دهد و ضرورت پايبندي ساير طرف ها به اجراي تعهدات خود در چارچوب برجام نيز ضروري است.
وي تصريح كرد: ايران بار ديگر تاكيد مي كند كه پايداري برجام منوط به اجراي تعهدات ساير طرف ها در برجام، از جمله توسعه همكاري ها با ايران در استفاده از انرژي هسته اي و تسهيل انتقال فناوري هسته اي به ايران است.
دكتر جهانگيري با تاكيد براينكه افزايش تعداد نيروگاه هاي هسته اي ايران نياز كشور به تامين سوخت مورد نياز آنها را مورد تاكيد قرار مي دهد، افزود: از اين رو ايران مصمم است طبق برنامه هاي پيش بيني شده به تداوم تلاش هاي خود براي بهره مندي از حق برخورداري از چرخه كامل سوخت هسته اي ادامه دهد.
معاون اول رييس جمهور افزود: دولت تدبير و اميد عزم جزم دارد كه با نگاهي علمي و عقلاني و دورانديشانه، پيشرفت و توسعه همه جانبه كشور را بر پايه رفع موانع اساسي در توسعه و اصلاح فرآيندها و ساختارهاي اجرايي را براي اين مهم، محور برنامه هاي خود قرار دهد.
وي با تاكيد بر اينكه ايران از سرمايه گذاري خارجي در بخش هاي مختلف استقبال مي كند، اظهار داشت: در اين ميان انتخاب شركاي راهبردي براي كشور مبتني بر سه اصل عزت، حكمت و مصلحت از جمله كارهاي مهم و محوري است.
دكتر جهانگيري افزود: ما زمينه هاي زيادي براي همكاري با كشور بزرگ و همسايه روسيه داريم و روسيه را دوست و شريك راهبردي خود مي دانيم.
معاون اول رييس جمهور گفت: پس از تكميل واحد اول نيروگاه بوشهر كه امروز تحويل قطعي و نهايي آن از طرف شركت روس اتم به متخصصان كشورمان انجام مي شود، احداث دو واحد نيروگاهي جديد با همكاري دولت فدراسيون روسيه طبق برنامه زمانبندي تعيين شده در يك بازه زماني ده ساله به انجام خواهد رسيد.
وي همچنين با اشاره به همكاري ايران و روسيه در جبهه مبارزه با تروريسم به خصوص در كشور سوريه گفت: ارتقاء سطح همكاري در حوزه دفاعي ميان دو كشور نيز از اهميت زيادي برخوردار است كه تحويل سامانه دفاعي 300 s نمادي براي اين همكاري است.
دكتر جهانگيري در ادامه درخصوص احداث واحدهاي جديد نيروگاه اتمي بوشهر خاطرنشان كرد: يكي از مواردي كه مورد توجه جدي ايران و روسيه است، مسئله امنيت و ايمني نيروگاه هاي هسته اي است كه بايد با بالاترين استانداردهاي بين المللي ساخته شود و اقدامات لازم براي جلوگيري از مخاطرات احتمالي آن به عمل آيد.
معاون اول رييس جمهور همچنين با اشاره به توانمندي صنعتي جمهوري اسلامي ايران بر لزوم استفاده از توان داخلي و مشاركت شركت هاي توانمند صنعتي كشور در احداث و تكميل واحدهاي جديد نيروگاه اتمي تاكيد كرد.
در اين مراسم دكتر صالحي رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان نيز با بيان اينكه آغاز عمليات اجرايي واحدهاي جديد نيروگاه اتمي بوشهر صفحه تازه اي در روند فعاليت هاي صلح آميز ايران است گفت: با تعامل سازنده جمهوري اسلامي ايران در عرصه بين الملل، فرصت توسعه بهره برداري از مزاياي فناوري هاي صلح آميز هسته اي فراهم شده است.
وي همچنين با اشاره به كساني كه سعي دارند اين گونه القا كنند كه صنعت هسته اي كشور با ركود مواجه شده است خاطرنشان كرد: آغاز عمليات اجرايي احداث اين دو واحد جديد پاسخي روشن و شفاف به اين افراد است چرا كه اين پروژه ها جز با اتكا به زيرساخت هاي ايجاد شده و غني سازي هاي صورت گرفته ميسر نخواهد بود و در حقيقت حكايت از نشاط صنعت هسته اي كشور دارد.
در اين مراسم همچنين مديرعامل شركت روس اتم با بيان اينكه عمليات اجرايي اين پروژه در سايه اراده سياسي مديران دو كشور آغاز شده است، گفت: اين اقدام در سايه تخصص بالاي كارشناسان دو كشور صورت گرفته است.