معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به منظور حمایت از رسانه ها و نشریات استان های کم برخوردار؛ این وزارتخانه به نشریات و رسانه های محلی که شرایط و ویژگی های تعیین شده را داشته باشند تا سقف سه برابر یارانه پرداخت می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل خبرنگار از ایرنا، حسین انتظامی عصر چهارشنبه در نشست با مدیران خبرگزاری ها، نشریات محلی و سراسری و پایگاه های خبری استان کرمانشاه که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه برگزار شد، افزود: اگر برخی رسانه ها در استان های کم برخوردار کمتر از سه برابر یارانه دریافت نمی کنند حتما به شرایط و یا ویژگی هایی که برای آنها تعریف شده عمل نکرده اند.
انتظامی بیان داشت: رسانه ها و نشریات محلی به اعتقاد من در کنار رسانه های بزرگ بین المللی، مجله ها و رسانه های تخصصی تنها نشریاتی هستند که می توانند در کنار رسانه هایی مانند گروه های اجتماعی، کارکرد و ویژگیهای رسانه ای خود را حفظ کنند البته به شرط اینکه به مسایل محلی خود بپردازند.
** 70 درصد آگهی ها و تبلیغات دستگاه های دولتی باید در رسانه های محلی به چاپ برسد
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به منظور حمایت اقتصادی از نشریات محلی؛ طبق قانون 70 درصد آگاهی ها و تبلیغات دولتی باید به رسانه ها و نشریات محلی تعلق بگیرد و 30 درصد به نشریات سراسری داده شود.
انتظامی با بیان اینکه دستگاه های دولتی باید از طریق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها اقدام به نشر آگاهی و تبلیغات کنند و اگر خارج از این روند اقدام کنند خلاف قانون عمل کرده اند.
وی تاکید کرد: اگر اداره ای بر خلاف قانون به طور مستقیم آگاهی خودش به نشریه ای را برای چاپ بدهد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند از آن دستگاه به دیوان محاسبات شکایت کند و دیگر به آن نشریه یارانه، صدور مجوز تغییر وضعیت و دیگر خدمات داده نمی شود.
وی اظهار کرد: نشریاتی که بیش از 50 درصد از مطالب و مسایل محل انتشار خود را بپردازند و فقط در همان محل توزیع شوند و شمارگان آنها بیش از 200 مورد باشد نشریه محلی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه 16 روزنامه سراسری در استان کرمانشاه دفاتر نمایندگی رسمی دارند، گفت: بقیه دفاتر روزنامه های سراسری از نظر اداره مطبوعات رسمیت ندارند لذا باید حتما به سایت مرکزی مطبوعات مراجعه کنند و نسبت به مشخص شدن وضعیت خود اقدام کنند.
** ویژه نامه ها و آگاهی نیازمندی ها حتما باید با مجوز و در لابلای روزنامه ها توزیع شود
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: بسیاری از نمایندگی های دفاتر روزنامه های سراسری در استان ها بدون اطلاع صاحبان امتیاز نشریات سراسری؛ در لابلای روزنامه ها اقدام به توزیع ویژه نامه و آگاهی نیازمندی می کنند و یا در چهار راه توزیع می کنند که هر دو طبق قانون اداره تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممنوع است.
انتظامی بیان کرد: اداره کل تبلیغات بر کانون های تبلیغاتی محلی نظارت می کنند و اگر کانون و نشریه ای خلاف قانون تبلیغات عمل کنند مجوز تبلیغاتی آن لغو خواهد شد.
وی به روند صدور و لغو نشریات در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در دولت تدبیر و امید صدور مجوز برای نشریه ای کمتر از پنج ماه انجام می شود هر چند سخت گیری هایی هم برای صدور مجوز اعمال می شود.
وی اضافه کرد: لغو مجوز از یک نشریه دیگر مثل سابق نیست یک دفعه صورت بگیرد بلکه به تدریج انجام می شود، بدین ترتیب که اول حداقل پنج بار برای هر توقف موقت محدود تذکر داده می شود، سپس بعد از دوبار توقف موقت، دو بار هم توقیف می شود و در آخر سر بعد از این همه تخلف دستور لغو مجوز نشریه ای صادر می شود.
** شمارگان هر نشریه نباید از نصف تعیین شده کمتر شود
انتظامی تصریح کرد: هر نشریه ای براساس نوع آن باید حداقل نصف شمارگانی که برای آنها تعیین شده است اقدام به چاپ نشریه کند و گرنه اگر از نصف و مرز تعریف شده سقوط کند، با نشریه برخورد و تغییر وضعیت می یابد.
وی افزود: طبق تعریف قانون مطبوعات باید هر روزنامه در سال 250 بار منتشر شود، هفته نامه 50 بار در سال، ماهنامه 12 بار و فصلنامه چهار بار در سال منتشر شود و اگر تا نصف این تعداد هم منتشر شوند با آنها برخوردی صورت نمی گیرد ولی اگر از نصف خارج شوند حتما با آنها برخورد و نسبت به مجوز تغییر وضعیت آنها اقدام می شود.