معاون اول رييس جمهور با تاكيد براينكه مهمترين مسئوليت دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اين است كه بخش فرهنگ كشور را قدرتمند كنند، گفت: اگر فرهنگ ناتوان باشد اقتصاد، سياست و ديپلماسي كشور نيز به تبع آن ناتوان خواهند شد و اگر بدنبال ايران قدرتمند هستيم بايد به بخش فرهنگ اهميت دهيم و بسترهاي لازم را براي پيشبرد امور فرهنگي فراهم كنيم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دكتر جهانگيري عصر دوشنبه و در مراسم توديع و بزرگداشت دكتر علي جنتي و معارفه دكتر صالحي اميري وزير جديد فرهنگ و ارشاد اسلامي از آقاي جنتي بعنوان مديري همه جانبه نگر، انقلابي، معتقد، معتدل و منصف ياد كرد كه عمرش را صرف خدمت به انقلاب و نظام كرده است.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه دشواري ها و ناهمواري هاي بسياري در ابتداي كار دولت تدبير و اميد در بخش فرهنگ و هنر وجود داشت، گفت: دولت در سه سال گذشته تلاش كرده است تا اطمينان، اميد و آرامش به حوزه فرهنگ بازگردد زيرا فرهيختگان و اصحاب فرهنگ و هنر مي توانند به جامعه اميد و نشاط را هديه كنند.
وي از وزير جديد فرهنگ و ارشاد اسلامي بعنوان ادامه دهنده سياست هاي دولت در عرصه فرهنگ و هنر ياد كرد و گفت: تجربه و عملكرد و نيز تعامل جناب آقاي صالحي اميري درسال هاي گذشته و در مسئوليت هاي مختلف مي تواند بعنوان سرمايه اي گرانقدر در اين حوزه بكار گرفته شود تا در ماههاي باقيمانده اين دولت شاهد حركتي اثربخش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي باشيم.
دكتر جهانگيري پذيرش مسئوليت خطير اين وزارتخانه در شرايط كنوني را بيانگر سلامت نفس و روح خدمت وزير جديد دانست و با بيان اينكه تشخيص اولويت ها در حوزه فرهنگ و تعامل با هنرمندان و اصحاب رسانه مي تواند راهگشا باشد، گفت: حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي گستره اي وسيع با مخاطبان بسيار در ميان شهروندان و بويژه نخبگان است و كسي نيست كه از دستاوردها و كارهاي اين حوزه بي نياز باشد.
وي تاكيد كرد: قدرت فرهنگي به مراتب بيشتر از قدرت سياسي و اقتصادي است و به همين دليل انتظارات از فرهنگ بالاتر از بخش هاي ديگر است و هر كجا كه مشكل و نارسايي وجود دارد انتظار مي رود كه اهل فرهنگ در آنجا كمك كنند.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به جلسه اخير مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب درباره آسيب هاي اجتماعي اظهار داشت: در آنجا مطرح شد كه فرهنگ آن بخشي است كه مي تواند به طور ريشه اي مشكلات و آسيب هاي اجتماعي را برطرف كند همانطور كه فعاليت بخش فرهنگي و آزادي اصحاب رسانه و مطبوعات است كه مي تواند در مبارزه با مفاسد اقتصادي راهگشا باشد و قطعا توسعه فرهنگي پيش نياز توسعه اقتصادي ايران است.
دكتر جهانگيري افزود: حساسيت موضوعات فرهنگي به قدري بالاست كه كساني كه در مسند مسئوليت يا آفرينش كارهاي فرهنگي قرار مي گيرند بايد خود را براي همه چيز مهيا كنند زيرا كاري جدي پيش رو دارند.
وي با طرح اين سوال كه آيا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قادر است تا همه نيازها و درخواست ها را با امكانات كنوني پاسخ دهد، گفت: قطعاً اين وزارتخانه در پاسخ به همه مطالبات و برآورده كردن همه توقعات ناتوان است زيرا اين درخواست ها با ابزارها و امكاناتي كه اين وزارتخانه در اختيار دارد، متناسب نيست.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد براينكه به هيچ وجه نبايد قدرت و امكانات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كاهش يابد، گفت: امروز امكانات مادي و ابزارهاي دستگاه هاي موازي اين وزاتخانه افزايش يافته و متاسفانه با داشتن بودجه و ابزار نه تنها پاسخگوي عملكرد خود نيستند بلكه مورد سوال نيز قرار نمي گيرند و قرار هم نيست در برابر دريافتي هاي خود به افكار عمومي توضيح دهند.
دكتر جهانگيري تصريح كرد: دكتر علي جنتي با وجود همه محدوديت ها گام هاي خوبي در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي برداشتند، تاكيد دولت يازدهم نيز بازگشت به قانون، مبارزه با فساد و قانون گذاري و جلب اعتماد از دست رفته مردم به نظام و تقويت اين اعتماد در همه عرصه ها و بخشها بوده كه بايد توسط وزير جديد پيگيري شود زيرا اگر اعتماد و سرمايه اجتماعي افزايش يابد همه موانع را پشت سر خواهيم گذاشت.
وي ادامه داد: لازمه تقويت سرمايه اجتماعي، حاكم شدن رويكرد علمي و فرهنگي به جاي رويكردهاي امنيتي و سياسي است تا نشاط و اميد در جامعه افزايش يابد.
دكتر جهانگيري با اشاره به اينكه ديدگاه رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي روشن است، گفت: برخورد مديران فرهنگي در مواجهه با مسائل مختلف بايد حكيمانه و به دور از افراط و تفريط باشد تا بتوانيم از چالش ها عبور كنيم.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به اينكه در موضوع اقتصاد مقاومتي كه همه نظام براي تحقق آن بسيج شده اند بر استفاده از ظرفيت هاي داخلي براي توسعه تاكيد شده است، گفت: در بخش فرهنگ نيز اين قابليت اجرا وجود دارد و بايد با اتكاء بر ظرفيت هاي فرهنگي، سابقه تمدني، شخصيت هاي تراز اول فرهنگي و هنري و نسل جوان رشد يافته در اين حوزه و آثار بزرگي كه خلق شده بتوانيم حرف هاي مهمي در سطح منطقه و جهان داشته باشيم.
وي افزود: اين ظلم به كشور است كه عده اي نگذارند از اين ظرفيت به طور كامل استفاده شود و اين توانايي در خدمت توسعه و پيشرفت كشور قرار گيرد.
دكتر جهانگيري اظهار اميدواري كرد با وجود همه نامهرباني ها و فشارهايي كه وجود دارد قانون در همه عرصه ها اجرا شود و اگر برخي فكر مي كنند كه مي توانند فراتر از قانون اقداماتي انجام دهند به عنوان برادري كوچكتر به آنها مي گويم كه به زيان آنهاست.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به خاطره اي از حجت الاسلام ناطق نوري در دوره سوم مجلس شوراي اسلامي و جلوگيري از سخنراني او در دانشگاه تهران توسط عده اي از دانشجويان، گفت: آن روز اين شخصيت محترم به ما گفتند كه اين اتفاق روزي براي شما هم خواهد افتاد و نخواهند گذاشت شما نيز سخنراني كنيد. بنابراين بي قانوني به نفع هيچ كس نيست و قانون بايد در همه حال محترم شمرده شود.
دكتر جهانگيري تاكيد كرد: امضاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي اجراي برنامه مختلف براي قوه قضاييه، ائمه جمعه و نيروي انتظامي بايد محترم باشد زيرا اگر به قانون احترام گذاشتيم ديگران به ما احترام خواهند گذاشت.
پيش از سخنان دكتر جهانگيري دكتر صالحي اميري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه فرهنگ روح تعالي، انسانيت، اخلاق و فضيلت است، گفت: دولت تدبير و اميد پرچمدار دولت فرهنگي است و شعارش تقويت قانون و توسعه فرهنگ در بخش هاي مختلف است.
وي با بيان اينكه پيام فرهيختگان به دولتمردان اين است كه ما را در مسير فعاليت فرهنگي حمايت كنيد و پيام دولتمردان به جامعه فرهنگي اين است كه قطار فرهنگ را به سمت قله هاي پيشرفت و با نشاط حركت خواهيم داد، گفت: من براي خود هيچ شأن و رسالتي جز خدمت به اصحاب فرهنگ و هنر و تامين امنيت آنها قائل نيستم و دستور دكتر روحاني به بنده نيز اين بوده كه راه روشن حركت فرهنگي را با سرعت بيشتر ادامه دهيم و اين يك باور و اعتقاد است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اينكه ما دست نياز براي استقرار ثبات را به سمت شما فرهنگيان دراز كرده ايم، گفت: اراده و خواست ما براي تامين امنيت فكر، قلم و بيان است و معتقديم راه اين امنيت از مسير اخلاق مي گذرد، بايد با گفت و گو كه نياز امروز جامعه ايران است فضاي انگ زدن و تهمت را به كنار بگذاريم و در مسير كم شدن چالش ها حركت كنيم.
وي تصريح كرد: سياست ها و برنامه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر اساس گفتماني است كه رهبر معظم انقلاب ترسيم كرده اند و تلاش خواهيم كرد تا در عين احترام به همه باورها و تقويت همه رويكردها، دغدغه مراجع و علماي ديني در حوزه فرهنگ را برطرف كنيم.
همچنين در اين مراسم دكتر علي جنتي با اشاره به حضور نيروهاي مومن، متخصص و متعهد به نظام در شاكله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: در طول سه سال گذشته تمام مساعي خود را براي اجرايي كردن سياست هاي دولت تدبير و اميد كه همانا قانون گرايي، حمايت از آزادي انديشه و بيان و توجه خاص به اصحاب فرهنگ و هنر بوده انجام داده است.
وي با بيان اينكه تقويت توان و اقتدار فرهنگي كشور در بخش هاي مختلف و گفتمان سازي براي اقتصاد مقاومتي سرفصل برنامه هاي كاري اين وزارتخانه بوده است به برخي چالش هاي اين وزارتخانه اشاره كرد و گفت: متاسفانه اتاق هاي فكري در حوزه چاپ و نشر، موسيقي و هنرهاي نمايشي وجود دارد كه با رصد هرآنچه كه در اين حوزه ها توليد مي شود و انتخاب و گزينش بخشي از آثار توليد شده به برنامه ريزي عليه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي پردازند.
وي افزود: در بولتن ها و عكس هاي اين اتاق هاي فكر كه به مسئولان و مقامات كشور ارائه مي شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به ولنگاري فرهنگي متهم مي شود و وقت مسئولان ارشد وزارت خانه به توضيح درباره اين مسائل سپري مي شود در حالي كه اين بخش ها جزء ناچيزي از صدها و هزاران اثر فرهنگي فاخر است كه در كشور توليد مي شود.
وي گفت: تلاش ما اين بوده كه هنر اصحاب فرهنگ را در خدمت نظام قرار دهيم و در مسير تحولات جهاني حركت كنيم و نشاط را به جامعه بازگردانيم، گفت: عده اي به همه سرمايه هاي اجتماعي چوب حراج مي زنند كه نتيجه آن متاسفانه سلب اعتماد از نظام است.
در اين مراسم آقايان محمد سرير رييس شوراي عالي خانه هنرمندان، عبدالجبار كاكايي شاعر، مسعود آموزگار از حوزه نشر، خشايار اعتمادي از حوزه موسيقي، فرشته طاهر پور از حوزه سينما و حجت الاسلام والمسلمين سيد محمود دعايي از حوزه رسانه دل مشغولي ها و دغدغه هاي خود را در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان و اظهار اميدواري كردند در دوران وزارت صالحي اميري امنيت فرهنگي و اقتصادي بر فضاي فرهنگي و هنري كشور حاكم شود.