وزیر علوم ، تحقيقات و فناوري گفت:درسه سال گذشته حدود ۳۰۰۰ ايده به محصول تبدیل شد و ۱۲۰میلیون دلارمحصول دانش بنیان از پارک هاي علم و فناوری و مراكز رشد به خارج صادر کرده ايم.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از روابط عمومي وزارت علوم ،دكترمحمد فرهادی در پانزدهمین کنگره بین المللی گوش، گلو و بینی با بيان اينكه لازم است ازاستادان این رشته که درپويایی این رشته تاثیرگذاربودند يادي كنيم ، اظهار داشت : بي شك، در دنياي در حال تغيير كنوني ، جامعه نمي تواند بدون يك نظام آموزش عالي پوياي داراي كاركردهاي فرابخشي و فرامرزي به روند تكامل دانشي و تمدني خود قوام و استحكام بخشد.
وزير علوم افزود: تحقق اهداف عالي نظام و رسيدن به اهداف بلند سند چشم انداز 1404، نيازمند برخورداري از سياستگذاري و مديريت آموزش عالي كارآمد است كه بتواند با استانداردهاي جهاني رقابت كند.
دكترفرهادی در ادامه گفت :در کشور ما جايگاه علم و پژوهش از رتبه خوبی برخوردار است و گفتمان علم و فناوری به گفتمان غالب کشور تبدیل شده ، هرچند با کمبود بودجه مواجه بوده ايم اما با همین حداقل ها توانستیم جايگاه مناسبی در دنیا بدست آوريم.
وي افزود: کشور ما در همه زمینه های علمی رشد خوبی داشته ، بالاخص در رشته گوش، گلوو بینی دامنه وزمینه کاری بسیار گسترده شده و امیدوارم همکاری تیمی نیز گسترش يابد.
وزیر علوم در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه هم اکنون استفاده از تکنولوژی برتر در تشخیص و درمان ونقاهت به خوبی به کار گرفته میشود، گفت: در سال 2015 بیش از 2 میلیون و 500 هزار مقاله در وب ساينس از 193 کشور دنیا ثبت شده که22 کشورتولید علمی ناچیزو داراي كمتر از 2000 مدرك داشتند، 44 کشورمدرک بالای 10 هزاررا به خود اختصاص دادند و درمیان 22 کشوربامدرک بالای 30 هزار، جمهوري اسلامي ایران دررتبه 19 قرار گرفت،يعني ايران در حال حاضر با 22 كشور برتر دنيا از نظر علم و فناوري در حال رقابت است و اين بسيار مهم و قابل توجه است.
وی افزود : در سال 2015، بر اساس طبقه¬بندي جهاني لايدن 13 دانشگاه ايران و بر اساس نظام رتبه¬بندي تايمز 28 دانشگاه ايران در ميان يك درصد دانشگاه هاي برتر و تأثير¬گذار دنيا قرار گرفتند و تعداد 199 دانشمند ايراني مقيم ايران در سطح يك درصد دانشمندان جهان شناخته شدند.
دكتر فرهادي در ادامه گفت :سهم ايران از مقالات 1% درصد برتر دنيا در سال 2016 تاكنون 1/2 درصد جهان است و 225 مقاله ايران در نيز در زمره مقالات يك درصد برتر دنيا در سال 2015 شناخته شده است.
وزير علوم با اشاره به اينكه سياست ما در وزارت علوم، عبور از دانشگاه هاي آموزش و پرورش محور و گذار به سمت دانشگاه كارآفرين بوده است، گفت : به همين دليل، اولين وظيفه خود را متوقف ساختن گسترش كمّـي بي رويه¬اي تعريف كرديم كه به كاهش كيفيت منتهي شده بود.
دكتر فرهادي در ادامه گفت : در دولت يازدهم به جز مواردي كه در راستاي سياست هاي كيفي سازي و كارآفريني بوده، نه تنها مجوز گسترش رشته و دانشگاه داده نشده، بلكه حدود 500 برنامه درسي كه داراي قدمت بعضاً 30 ساله بودند مورد بازنگري واقع شده است. وي افزود : تعامل فعال و اثر بخشي علمي و فرهنگي با محيط منطقه¬اي و بين المللي، سياست ديگر وزارت علوم بوده كه موفقيت دولت در مذاكرات و شرايط پسا برجام كمك زيادي به تحقق اين سياست كرده است. براي مثال 140 پروژه مشترك بين دانشگاه هاي داخل و خارج از كشور تعريف شده و حدود 100 نفر از روساي دانشگاه هاي معتبر از دانشگاه هاي ما بازديد داشته¬اند و بعضاً در گزارشات خود پيشرفت هاي علمي ايران را شگفت انگيز توصيف كرده¬اند.
وزیر علوم در ادامه گفت: کشورما درزمینه نوآوری سال گذشته رتبه 113 وامسال رتبه 78را به خود اختصاص داده واین نشان از حرکت کشور به سمت پیشرفت دارد. خوشبختانه این همکاری علمی و گروهی در حال افزايش است وشاهد همکاری های مشترک بین رشته های پزشکی و مهندسی هستیم.