دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت:نظام جمهوری اسلامی ایران امروز در جایگاه رهبری مبارزه با تروریسم در آسیا قرار دارد و همه کشورها این موضوع را قبول دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، الهام امین زاده روز چهارشنبه در «همایش ملی ایران و حقوق بین الملل» در تالار شیخ مفید دانشگاه قم ابراز داشت: ایران در زمینه مبارزه با تروریسم نظریه پردازی و هزینه زیادی کرده و در رابطه با خشونت و افراطی گری مبارزه می کند.
وی با بیان اینکه می توانیم از حقوق بین الملل برای صلح، امنیت و حقوق بشردوستانه می توانیم استفاده کنیم افزود: در حال حاضر کلید طلایی مبارزه با تروریسم در دست کشورهای طرفدار اسرائیل است و ما تا زمانی که تعریفی از تروریسم و تمایز آن با نهضت های آزادی خواه در عرصه بین المللی نداشته باشیم نمی دانیم چه اقدامی تروریستی است از این رو حقوقدانان در این زمینه باید وارد عمل شوند.
امین زاده بیان داشت: هرجا که احساس کنیم نیاز به دفاع داریم از حقوق بین الملل استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم حقوق خویش را بگیریم از این رو زبان رسای حقوق بین المللی جمهوری اسلامی در جهان باید طنین انداز شود.
وی خاطر نشان کرد: باید در این راستا همگرای حقوقی در منطقه را شناسایی کنیم و در این راستا قدم برداریم.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با اشاره به استفاده از فناوری فضایی گفت: برای جلوگیری از خشکسالی و ریزگردها در حقوق بین الملل هم می توانیم کارهای بسیاری انجام دهیم .
امین زاده تصریح کرد که متاسفانه عربستان گندم کاری بسیاری با استفاده از آب های زیرزمینی را انجام می دهد همچنین بستن آب توسط کشورهای بالادست همسایه باعث خشکسالی در سوریه، عراق و ایران شده است.
وی افزود: اگر ریزگردها آلوده به اورانیوم در کشور عراق باشند وضعیت کشورهایی که در معرض این خطر هستند باید از نقش حقوق بین الملل مورد استفاده و راهکارهایی در این حوزه ارائه شود.
امین زاده در ادامه با اشاره به اینکه در آغاز دولت یازدهم دستگاه ها با مبانی حقوقی فاصله بسیاری داشتند گفت: در دولت تدبیر و امید برای جریان اندیشه حقوقی در کشور در سفر به استان های مختلف،همبستگی بین بخش های دانشگاهی حقوقی و بخش های اجرایی را ایجاد کردیم.
وی افزود: 82 رشته حقوقی در این دولت شناسایی شد و برای 20 هزار حقوقدان در سراسر کشور دوره های مجازی برگزار شد ضمن اینکه دوره حقوق بین الملل برای استان ها مرزی ارائه شد تا به راحتی وارد مذاکره با کشورهای همسایه شوند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه رشته های دانشگاهی حقوق باید بر اساس نیاز جامعه ارائه شود یادآورشد: سرفصل ها مطابق با حوزه تحول های بین الملل و اجتماعی نیست از این رو باید مباحث حقوقی برای حل مشکل های بین المللی کشورمان در عرصه بین المللی برای تربیت نیروهای توانمند تدوین شود.
وی خاطرنشان کرد: اندیشه حقوقی باید از سنین پایین در مدارس آموزش داده شود در همین راستا رئیس جمهور بر رعایت حقوق شهروندی و مهارت های زندگی و آموزش آن به افراد جامعه تاکید داشتند تا با همکاری نهادهای مربوط شاهد آموزش آن باشیم.
امین زاده در ادامه به حقوق بین الملل در حوزه کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: حقوق بین الملل از درون دولت ها شکل می گیرد از این رو دولت ها می توانند حقوق بین الملل را خودشان تفسیر و انتخاب کرده و یا به نفع خویش از آن بهره ببرند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی ابراز داشت: اگر در جامعه بین الملل همین حقوق رعایت نمی شد شاهد امنیت نسبی در جوامع مختلف و حل و فصل شدن مشکل کشورهای مختلف نبودیم از این رو هزاران توافق نامه بین المللی از رعایت حقوق بین الملل بدست آمده است.
همایش ملی ایران و حقوق بین الملل با موضوع صلح و امنیت منطقه ای با ارائه راهکار متناسب با شرایط منطقه و با بهره مندی از ظرفیت های متخصصان این حوزه با حضور شخصیت های علمی و حقوقی از امروز به مدت دو روز در دانشگاه قم آغاز به کار کرد.