یک عضو اتاق بازرگانی در خصوص کاهش ریسک تجارت ایران در حوزه بانکی با بیان اینکه پیشبینی میشود این روند در سال آینده نیز ادامه داشته باشد گفت: با تاکید دولت برای برقراری تعاملات تجاری با کشورهای دیگر، شاهد بیسابقهترین حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور بوده ایم.
محمد لاهوتی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت با اشاره به تاکید دولت یازدهم در برقراری ارتباط با جهان گفت: در یک سال گذشته با لغو تحریم های هسته ای شاهد بیسابقهترین حضور خارجی ها در کشور بودیم. به گفته وی در یک سال گذشته بیشترین سرمایهگذرایها در حوزه فولاد، خودرو، پتروشیمی و نفت انجام شده است.
این عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به کاهش ریسک تجارت ایران در حوزه بانکی از هفت به 6 با بیان اینکه با اجرای برجام هزینه های نقل و انتقالات ارزی با کاهش رو به رو شده گفت: پیش از این هزینه نقل و انتقالات ارزی بین10 تا 12 درصد بود و این هزینه در حال حاضر به 4 تا 5 درصد و در مواردی به زیر 3 درصد رسیده است.
البته به گفته لاهوتی همچنان مشکلاتی در زمینه برقراری ارتباط با بانکهای بزرگ وجود دارد که این مساله نیز به نبود استاندارد بانکهای ایرانی با خارجی بر میگردد.
به گفته وی در صورت حل مشکل ال سی و در صورتی که منابع به راحتی به حساب خود صادرکنندگان و واردکنندگان و بدون حضور صرافیها واریز شود هزینهها به صورت کامل به صفر میرسد.
این فعال بخش خصوصی کاهش هزینههای حمل و نقل کالاها در یک سال گذشته را یکی دیگر از دلایلی دانست که موجب تسهیل در روند تجارت و همچنین افزایش صادرات کشور شده است. وی با بیان اینکه در دوران تحریمها از 16 خط بندری فقط یک یا دو خط آن هم به صورت غیررسمی فعال بود گفت: در حال حاضر کلیه خطوط دریایی کشور فعال هستند و این مساله موجب کاهش هزینه های دریایی برای فعالان حوزه بازرگانی دشه است.
وی در ادامه با بیان اینکه صادارت کشور در سال جاری از لحاظ وزنی 32 درصد و از لحاظ ارزشی 8 درصد رشد داشته است گفت: این آمار در مقایسه با سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. البته به گفته وی همچنان تا تعیین اهداف در نظر گرفته شده فاصله وجود دارد.
این عضو فعال اتاق بازرگانی در ادامه با اشاره به نوسانات نرخ ارز در 6 ماهه دوم سال گفت: در برهه ای شاهد افزایش نرخ ارز تا قیمت 4 هزار و 200 تومان بودیم که این روند کنترل شد و در حال حاضر قیمت دلار به سه هزار و 800 تومان رسیده است. به گفته وی این نوسانات باعث مشکلاتی برای صادرکنندگان شد.
لاهوتی در پایان مثبت شدن تراز تجاری کشور را عاملی برای بهبود وضعیت تولید کشور عنوان کرد و گفت: مجموع این عوامل تصویر روشنی پیش روی صادرکنندگان و فعالان اقتصادی کشور در سال آینده قرار میدهد.