وزیر نیرو با اشاره به دبی لحظه ای 1800 مترمکعب بر ثانیه ای سد سلمان فارسی استان فارس در سیلاب اخیر، تصریح کرد: اگر این سد آمادگی پذیرش سیلاب را نداشت، برخی شهرهای پایین دست بطور کامل تخریب می شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از ایرنا، «حمید چیت چیان» امروز (دوشنبه) در حاشیه نخستین همایش بین المللی تغییر اقلیم در محل وزارت نیرو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در جهان چهار رویکرد اصلی برای مقابله با شرایط تغییر اقلیم وجود دارد که نخستین آنها سازگاری با اقلیم است؛ یعنی باید شیوه زندگی خود را با شرایط جدید تطبیق داد.
به گفته این مقام مسئول، کاهش مصرف آب می تواند یکی از راهکارها در این زمینه باشد. بطور نمونه این مهم در بخش کشاورزی با بکارگیری فناوری های جدید امکانپذیر است؛ یعنی بدون اینکه به میزان تولید محصولات کشاورزی لطمه بخورد، مصرف آب کشاورزی کاهش می یابد.
وی راهکار دوم را تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای عنوان و تصریح کرد: اقدام هایی که در این زمینه انجام می شود، با دارا بودن آثار بین المللی بر کره خاکی تاثیرگذار بوده و با مشارکت همه کشورهای جهان امکانپذیر می شود.
چیت چیان خاطرنشان کرد: امروز باید از فناوری های نرم افزاری و سخت افزاری جدید استفاده کنیم تا کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تطبیق با شرایط اقلیمی جدید با سرعت بیشتری انجام شود.
وی گفت: مدیریت مخاطرات سوانح ناشی از تغییر اقلیم، اقدام دیگری است که در این زمینه می توان انجام داد.
وزیر نیرو با اشاره به سیلاب اخیر جنوب کشور، بیان داشت: اگر این سیلاب ها مدیریت نمی شد، بطور یقین حوادث سخت و دلخراشی رقم می خورد، اما با پیش بینی سامانه سیلاب و ایجاد آمادگی های لازم، تخلیه روستاها، مدیریت سدها و تخلیه بخشی از آب آنها (برای ذخیره سازی سیل در سدها) تا حد زیادی این موضوع مدیریت شد.
این عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: در بودجه سال 1396 اجرای برنامه هایی نظیر مهندسی رودخانه ها، طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، توسعه انرژی های تجدیدپذیر (با درنظرگرفتن عوارض ویژه)، تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی و افزایش 1.5 برابری بازده آنها برای مواجهه با پدیده تغییر اقلیم پیش بینی شده است.
پدیده ریزگرد
چیت چیان در پاسخ به ایرنا درباره سهم کشور ترکیه از تغییر اقلیم منطقه و بروز پدیده ریزگرد در کشور، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اتفاق های حادث شده در هورهای ایران و عراق و بویژه پدیده ریزگردها ناشی از سدسازی های کشور ترکیه است.
کیفی سازی آب کارون
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به برنامه های پیش بینی شده برای احیای کیفیت آب کارون خاطرنشان کرد: به این منظور در برنامه ششم توسعه برنامه ای روشن و مدون آماده شده که از جمله طرح های آن، اجرای شبکه های فاضلاب در همه شهرهای حوضه کارون و تصفیه آب آنها، مدیریت زهاب های کشاورزی و تعبیه سیستم فاضلاب در همه کارخانه ها و صنایع است.
این همایش دو روزه با شعار «تغییر اقلیم، مدیریت آب و نجات زمین» فردا (سه شنبه) با برگزاری آئین اختتامیه به کار خود پایان می دهد.
پیشتر رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه تغییر اقلیم بسیار خزنده بوده و شاید تا مرز رسیدن به وضعیت بحرانی کسی متوجه آن نخواهد شد، خاطرنشان کرده بود: امروز مردم و مسئولان باید برای رسیدن به سطح مطلوبی از شاخص ها و مولفه های آب و هوایی همدلی و همکاری داشته باشند.