وزیر کشور گفت: مهمترین چالشی که در حوزه های داخلی وجود دارد مشکلات اقتصادی است که مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را برای ما تبیین کردند و دولت با اعتقاد به این مساله ورود کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی استانداري فارس، عبدالرضا رحماني فضلي در جلسه شوراي اداري استان فارس اظهار داشت: در دولت يازدهم درحوزه سیاست خارجی تنش زدایی بسیار خوبی انجام شد و همگرایی بسیار خوبی با دوستان خودمان در عرصه منطقه ای و بین المللی پیدا کردیم و توانستیم با موضوع برجام و با رهنمودهای رهبری و تلاش دولت آن معذوریت ها و محدودیت ها را رفع کنیم.
وي افزود: دراين چهار سال ضمن فعال شدن خانه احزاب حدود هفت الي هشت هزار سمن نيزمجوز گرفتند، و مطبوعات و نشریات در فضای آزادی بهتری فعالیت کردند.
رحماني فضلي اظهار داشت: در 16 آذر این چهار سال 600 مورد سخنرانی در دانشگاهها داشتیم که با کمترین تنش برگزار شد که اين موضوع بیانگر رشد و اگاهی و فهم فعالان سیاسی و مردم است.
وزير كشور گفت: در عرصه امنیت نيزشرایط بسیار مطلوبی داریم که باید از همه نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و قضایی قدردانی کرد اما اساس امنیت ما به مردم باز می گردد.
وي گفت: دولت دوازدهم در شرایطی که چهار سال تجربه مفید دارد فعاليت خود را شروع كرده و امیدواریم با استفاده از این شرایط و با همراهی و همدلی مجلس فعلی که همراه تر و همدل تر از مجلس پیشین بود بتوانیم به اهداف خود برسیم.
رحماني فضلي ادامه داد: در دولت دوازدهم باید بکوشیم چالش های پیش رو را نیز حل کنیم و گام های بلندی برداریم.
وزير كشور افزود: همه دستگاههای اجرایی کشور امروز در مسئله اقتصاد مقاومتي پای کار هستند و گام های خوبی برداشته شده است و باید در دولت دوازدهم این موضوع را در مسیر اصلی خود قرار دهیم.
رحماني فضلي گفت: ما معتقدیم که بحث اقتصاد مقاومتی فقط موضوع اقتصاد نیست بلکه موضوع امنیت، سیاست و موضوع اجتماعی است که می تواند کشور را در درجه بالاتری به موفقیت برساند.
وزير كشور ابراز داشت: باید بدانیم که در اجرای این موضوع در برخی حوزه ها ظرفیت های خوبی داریم، از جمله حوزه منابع طبیعی، نیروی انسانی و در حوزه مدیریتی نیز مشکل خاصی نداریم واز نیروهای توانمندی برخوردار هستیم.
وي گفت: در حوزه تکنولوژی مشکلات داريم اما هیچ محدودیتی نداریم، ما در بخشی از تکنولوژی بومی سازی کرده ایم و موفقیت هایی نيز بدست آورده ايم و بخشی از تکنولوژی را هم هنوز باید بدست آوريم.
وزير كشور گفت: تا قبل از توافق برجام در حوزه سرمایه گذاری خارجی مشکل داشتیم اما بعد از برجام عليرغم بدقولی آمریکایی ها در جذب سرمایه خارجی موفقیت های خوبی داشته ایم و برخی کشورهای اروپایی و آسیایی خوب با ما کار می کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه در حوزه سرمایه بخش خصوصی با مشکل کمبود سرمایه روبه رو نیستیم بلکه در حوزه تجهیز منابع و هزینه کرد منابع مشکل داریم که در این زمینه باید خود را تقویت کنیم، افزود: بورس بستر مناسبی برای جذب سرمایه خصوصی و استفاده از آن است بنابراین باید مردم را به سرمایه گذاری در این بخش تشویق کرد.
وی با تاکید بر اینکه شرایط برای اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور فراهم است و ما هیچ توجیهی برای کم کاری و عدم اجرای آن نداریم، خاطرنشان کرد: البته منکر اینکه در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی اشکالاتی ساختاری و عملکردی وجود دارد نیستیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه اشکالات ساختاری با اراده جمعی در حاکمیت کشور و قوای سه گانه برطرف می شود، عنوان کرد: بخش عمده اشکالات عملکردی در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی به ضعف مدیریتی باز میگردد که در اين حوزه باید به سرعت مشکلات برطرف شود.
وی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید در گام نخست مشارکت مردم را واقعی و بستر حضور مردم در عرصه اقتصادی را فراهم کنیم و سود مناسب اقتصادی را برای تشویق آنها به حضور در این عرصه در نظر بگیریم، گفت: در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق برخوردار از لحاظ مالی باید فرهنگ مشارکت در بین آنها تقویت شود.
وزیر کشور با بیان اینکه در حال حاضر در دنیا رقابت اصلی در مولفه های اصلی اقتصاد نیست و آنچه که مهم است بحث مدیریت، بازاریابی و بهره وری اقتصادی است، عنوان کرد: بحث دیگر استفاده از تکنولوژی های نوین است که در این زمینه ما باید در لبه تکنولوژی حرکت کنیم زیرا در غیر این صورت توان رقابت نخواهیم داشت.
وی افزود: در لبه تکنولوژی حرکت کردن نیاز به کمک گرفتن از دانشگاه ها و مراکز علمی دارد و اگر این همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی محقق نشود از بقیه عقب می مانیم.
رحمانی فضلی با تاکید بر استفاده از خلاقیت و نوآوری در حوزه فعالیت های نوین اقتصادی، گفت: دانش بنیان کردن فعالیت های اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا سبب افزایش زنجیره تولید می شود.