وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر مسیر تحول در دستگاه تعلیم و تربیت کُند باشد 50 سال دیگر معلمان همچنان از مشکلات سخن می گویند اما در دولت دوازدهم تلاش داریم سرعت تحولات را با وجود مقاومت های بسیار بیشتر کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش، سیدمحمد بطحایی در دیدار صمیمی نمایندگان معلمان سراسر کشور که در دارالفنون تهران برگزار شد، ادامه داد: مدیران حوزه های ستادی نباید کارفرما باشند، بلکه باید نقش پشتیبانی را برای مدارس ایفا کنند، زیرا مدرسه رکن اصلی تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه شان و منزلت بخشیدن به معلم باید مصداقی شود و تا زمانی که معلم به عنوان یک عنصر تاثیرگذار در جامعه شناخته نشود، تحولی صورت نمی گیرد، تصریح کرد: معلمی که ناچار به انتخاب شغل دوم برای رفع نیازهای معیشتی است، نمی تواند چنانکه باید در امر تدریس موفق باشد و دانش آموز را به مراتبی از حیات طیبه برساند.
وی با بیان اینکه مدرسه باید مهم ترین و بزرگترین بخش آموزش و پرورش باشد، گفت: جامعه بدون معلم بی روح است، هفته معلم فرصتی است تا جامعه را از سختی هایی که معلمان در مناطق محروم برای آموزش فرزندان این مرز وبوم متحمل می شوند ومسیر توسعه آینده کشور را ترسیم می کنند، مطلع کنیم.
بطحایی خاطرنشان کرد: هیچ دولتی نمی تواند تغییرات اساسی را در آموزش وپرورش عملیاتی کند مگر اینکه همه فرهنگیان دانش آموزان وخانواده ها از آن حمایت کنند.
وی تغییر رویکرد برای اجرای تحول را ضروری دانست و افزود: مدرسه باید بزرگترین ومهم ترین بخش آموزش و پرورش باشد زیرا با اجرای سیاست مدرسه محوری می توان این فرصت را به مدرسه داد تا تمام مشکلات معلمان را رفع کند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: بر اساس مستندات، 57 سال قبل اولین اعتراضات نسبت به وضعیت معیشتی ومشکلات معلمان صورت گرفته است اگرچه وضعیت امروز آموزش و پرورش قابل مقایسه با آن زمان نیست اما همچنان با مشکلاتی در حوزه تعلیم وتربیت مواجه هستیم.
بطحایی با اشاره به اینکه منزلت دادن به معلم تنها حل مشکلات معیشتی او نیست، بلکه بسیاری از مسائل معلمان، غیرمعیشتی است، اضافه کرد: در این رابطه سامانه ای راه اندازی شده تا تمامی معلمان علاقه مند به مدیریت مدرسه امکان ثبت نام و اعلام آمادگی را داشته باشند تا در صورت دارابودن شرایط به سمت مدیریت مدرسه منصوب شوند.
وی تنها راه تسکین زخم های آموزش و پرورش را اجرای سند تحول برشمرد و عنوان کرد: کلی گویی در باب سند تحول دردی را دوا نمی کند، بلکه باید مفاد آن را اجرایی کرد، در دولت دوازدهم قسمت هایی از سند را اجرایی کردیم که در سال 97 نتایج آن مشهود خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش فقدان ارتباط و تعامل کافی اجزای سیستم آموزش و پرورش با یکدیگر را یکی از مشکلات خواند و خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل از جمله موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان ناشی از رابطه ضعیف بین سازمانی است که با راه اندازی شبکه ملی تعاملی تلاش داریم این خلا را جبران کنیم.