نمایندگان مجلس امروز با الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) موافقت کردند. کامران ندری، کارشناس حوزه بانکی این اقدام مجلس را مثبت و نشان دهنده توجه نمایندگان به اصل شفافیت در اقتصاد عنوان کرد و گفت: پیام پذیرش کلیت قوانین این کنوانسیون به معنای مخالفت با تامین مالی تروریسم است و بهانه برای تحریم هاچه از سوی کشورهای اروپایی و چه سایر کشورها از جمله چین و روسیه را می گیرد.
این کارشناس حوزه پولی و مالی با بیان اینکه در حال حاضر شفافیت یکی از الزامات اقتصاد کشور است به پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم یکی از مصادیق شفافیت است و اجرای این قوانین می تواند زمینه برای شفافیت مالی را ایجاد کند.
وی افزود: طبیعتا اگر بخواهیم با جهان تعامل داشته باشیم باید هزینه های آن را نیز پرداخت کنیم و نمی شود بدون ارتباط سازنده با جهان از ظرفیت های اقتصاد کشورمان استفاده کنیم. شرط تعامل بین المللی اطمینان دهی به جهان است که نشان دهیم روابط مالی سالمی داریم و پیش شرط اینکه بخواهیم با نظام مالی جهانی ارتباط داشته باشیم، پذیرش قوانین است و در این باره نیز نمایندگان مجلس و وزارت امور خارجه قطعا این مسائل را مورد لحاظ قرار داده اند.
ندری با بیان اینکه پذیرش قوانین بین المللی به معنای بازی کردن در زمین آن ها نیست گفت: اجرای استانداردهای مالی و پذیرش کنوانسیون ها به معنای اصول و معیارهای پذیرفته شده جهان است و قبول کلیات آن کشور را از مظان اتهام خارج می کند و جزییات آن نیز در گروه ملاحظات هر کشور است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه پذیرش این اصول البته به معنای معجزه در اقتصاد کشور نیست به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: اگرچه اکثریت کارشناسان در موضوع اینکه برجام فشارها از اقتصاد را برمی دارد و رفع سایر مشکلات اقتصاد بر دوش برجام نیست اتفاق نظر داشتند اما بعضا شاهد بودیم که انتظارات بی جایی از آن وجود داشت. در حال حاضر الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم نیز می تواند باعث کاهش فشارها از کشورمان شود. وی افزود: عدم پذیرش به این کنوانسیون کشور را در مظان اتهام قرار می داد و این شائبه ایجاد می شد که ایران با مبارزه برای تامین مالی تروریسم مخالف است و این نوعی خودتحریمی برای کشورمان بود؛ چرا که شفافیت یکی از اصول پذیرفته شده همه کشورهاست و برای این کشورها نیز الحاق ایران به این کنوانسیون برای تسهیل ارتباطات مالی اهمیت داشت.
این کارشناس پولی و مالی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر کشورها در موضوع خروج یکجانبه آمریکا از برجام این کشور را همراهی نکردند گفت: این در حالی است که اگر عضویت در CFT را نمی پذیرفتیم بهانه ای برای تحریم ها از سوی این کشورها می شد.