برای نخستین بار در بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، مسابقات تیمی برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، برای نخستین بار در جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان دانشگاههای علوم پزشکی کشور بخش مسابقات تیمی به عنوان یک بخش مستقل برگزار میشود. این مسابقات صرفا مختص گروه دانشجویان است و همه اعضای تیم باید دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی باشند.
براساس این گزارش، مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت شرایط و ضوابط شرکت در این مسابقات را به شرح زیر اعلام کرد:
۱- هر تیم باید شامل یک نفر حافظ حداقل ۱۰جزء اول قرآن، یک نفر قاری و یک نفر فرد مسلط بر مفاهیم، سیره معصومین و دعاشناسی باشد.
۲- عضویت کسانی که در رشته های حفظ ۱۰ جزء به بالا، قرائت تحقیق و ترتیل و رشته های معارفی در سامانه ثبت نام کردهاند، در بخش تیمی بلامانع است.
۳- در صورتی که فردی در چند رشته در جشنواره شرکت کرده و در بخش مسابقات تیمی نیز ثبت نام کند، در صورت تداخل زمان مسابقات با هم، صرفا باید از رشتههای انفرادی انصراف دهد و در صورت انصراف از مسابقات تیمی امتیاز رشتههای انفرادی نیز برای او کان لم یکن تلقی میشود.
۴- مسابقات تیمی در دو مرحله منطقهای و نهایی برگزار خواهد شد.
۵- مسابقات تیمی به صورت حضوری و شبیه به مسابقات تلویزیونی برگزار شده و اطلاعات، دقت و سرعت با هم سنجیده میشود.
۶- ثبت نام در مسابقات تیمی باید توسط کارشناس قرآن دانشگاه انجام شود.
۷- در این دوره از جشنواره تنها ۳۶ دانشگاه مندرج در جدول زیر امکان ارائه تیم را دارند و انتخاب این دانشگاهها به جهت کسب رتبه بالاتر در جشنواره دوره گذشته است.
۸- در مناطقی که ۳ تیم حضور دارند، پس از برگزاری رقابت، تیم اول به مرحله نهایی راه پیدا میکند و در مناطقی که ۶ یا ۹ تیم حضور دارد، پس از قرعه کشی تیمها توسط دبیرخانه جشنواره و اجرای مسابقات تیم های اول هر گروه به مرحله نهایی راه پیدا میکنند.
۹- دانشگاههای مشخص شده باید یک تیم از خانم ها و یک تیم از آقایان را برای مسابقات معرفی کنند.
۱۰- در صورتی که هر یک از دانشگاهها قادر به معرفی تیم به جشنواره نیستند باید حداکثر تا روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۷ مراتب را به دبیر خانه جشنواره اعلام نمایند تا یک دانشگاه دیگر جایگزین شود.
۱۱- زمان دقیق برگزاری مسابقات هر منطقه متعاقبا از طریق بخشنامههای بعدی اعلام میشود.
۱۲- نوع سوالات با سوالات مرسوم قرآن متفاوت است، لذا شرکت کنندگان باید توانایی پاسخگویی به سوالات را داشته باشند. برای مثال در رشته حفظ، یک کلمه از قرآن کریم گفته شده و افراد باید آیهای که آن کلمه در آن وجود دارد را تلاوت کنند و یا در بخش تحقیق، فرازی از یک تلاوت پخش شده و افراد باید قاری، سوره، مقام و صفحه را تشخیص دهند.
۱۳- در مسابقات تیمی هر یک از اعضا میتوانند به سوالات مطرح شده پاسخ دهند.
منابع مطالعاتی مسابقات تیمی ترجمه مفردات سوره بقره و سوره های جزء ۳۰ قرآن کریم، کتاب احکام پزشکی مندرج در رشته احکام بخش معارف قرآنی آیین نامه، کتاب حلیه القرآن جلد ۱ و ۲ تالیف سید محسن موسوی بلده، کتاب سنن النبی تالیف علامه طباطبایی، درسنامه سیره معصومین مندرج در رشته سیره معصومین بخش معارف قرآنی آیین نامه است.
مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت مسابقات تیمی قرآنی را پیش از این در بخش سلامت نمایشگاه قرآن به صورت آزمایشی اجرا کرد که با استقبال دانشجویان روبرو شد.
