معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بر تشکیل ائتلاف ذینفعان مختلف بویژه معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت های دانش بنیان پیشگام ، به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصاد دانش بنیان تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر الیاسی در جمع مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان پیشگام حوزه سلامت که صبح روز یک شنبه ۹ دی ماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزارشد، با بیان اینکه دو حوزه اصلی اقتصاد دانش بنیان کشور حوزه های سلامت و فضای مجازی است، گفت: شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه سلامت، تکنولوژی محور و بیشتر نتیجه تحقیق و توسعه دانشگاهی بوده و از این رو بخش زیادی از فارغ¬التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی در این بخش فعالیت می کنند. از طرفی دیگر شرکتهای دانشبنیان حوزه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال بیشتر مبتنی بر مدل های کسب و کار نوین می باشند.
دکتر الیاسی با بیان اینکه باید شرکتهای دانش بنیان را بر اساس توانمندی و ظرفیت دسته بندی و شناسنامهدار کنیم، تصریح کرد: از حدود ۳۸۰۰ شرکت دانشبنیان، ۳۶۰ شرکت اقتصادی بزرگ وجود دارند که میتوان برای توسعه اقتصاد و حل چالشهای ملی روی آنها حساب کرد. معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از ابتدای امسال برنامه ای ویژه برای شناسایی و رفع چالش های شرکت های دانش بنیان توانمند به عنوان پیشگامان اقتصاد دانش بنیان اجرا نموده است که با همکاری صندوق می بایست برنامه های ویژه ای برای توسعه آنها به عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی کشور، طراحی کرد.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تا کید بر اینکه در حوزه توسعه دانش بنیان، معاونت، صندوق نوآوری و شکوفایی و مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در بین بخش های اقتصادی اصلی گروه اقلیت هستند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که توانمندیهای شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت و فضای مجازی توانست ما را وارد بازی جدی در اقتصاد کشور کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ائتلافی تحت عنوان توسعه اقتصاد دانشبنیان با حضور معاونت علمی، شرکت های دانش بنیان وصندوق نوآوری و شکوفایی در حال شکل گیری است، افزود: در این ائتلاف که دارای بازی پیچیدهتری نسبت به قبل است، باید فراتر از تامین مالی و اعطای تسهیلات مرسوم نگاه کنیم؛ به عنوان مثال باید ترتیبی اتخاذ شود که در نظام مناقصات، خریدهای دولتی و بازار بین المللی شرکت های دانش بنیان جایگاه ویژه ای پیدا کنند.
عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه باید برای فرآیند توسعه محصول شرکتهای دانشبنیان برنامه داشته باشیم، گفت: در این راستا به ترکیبی از برنامههای مالی و غیرمالی نیاز داریم که متناسب با آنها باید مدلها و ابزارهای جدید در صندوق طراحی و اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه به همفکری در ابزارسازی به خصوص در حوزه مالی نیاز داریم، افزود: در برنامه پیشگامان، با تکتک شرکتها تعامل میکنیم و برنامه طراحی میکنیم و در عین حال برنامه هر شرکت میتواند برنامه کل ائتلاف باشد.