معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور اعلام كرد: تاكنون ۱۶۹ هزار و ۳۷۷ واحد مسكوني آسيب ديده از سيل اخير در شهرها و روستاهاي ۲۱ استان ارزيابي شده اند كه ۱۰۱ هزارو ۶۲ واحد شهري و روستايي نيازمند تعميرات و ۱۱ هزار و ۸۴۶ واحد مسكوني شهري و بيش از ۵۶ هزار واحد مسكوني روستايي نيازمند احداث دوباره هستند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از وزارت كشور، مهدي جمالي نژاد كه يكشنبه ۲۹ ارديبهشت در نشست مديريت شهري و روستايي استان خوزستان با حضور جمعي از شهرداران و فرمانداران اين استان سخن مي گفت، با بيان اينكه دغدغه اصلی دولت و وزارت کشور توجه ويژه به مناطق سیل زده است و کار بازسازی و نوسازی را در خوزستان با جدیت دنبال خواهیم کرد، افزود: تاكنون ۵۶ هزار و ۴۲۷ پرونده براي بازسازي و نوسازي تشكيل شده و كل اعتبار بلاعوض پرداختي به متقاضيان در مناطق سيلزده تاكنون ۴۶۱ ميليارد ريال بوده است.
وي با بیان اینکه بحث سرپناه مردم مناطق سيلزده اولویت اصلی ما است، افزود: تاكنون۲۷ هزار و ۶۲۴ واحد مسكوني براي دريافت تسهيلات احداث و تعمير به بانك ها معرفي شده اند و با ۱۳۵۵ واحد مسكوني قرارداد امضاء شده است.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور در ادامه با تاكيد بر اينكه مسوولان به بحث تعمیرات و همچنین بازسازی و نوسازی منازل آسیب دیده در سیلاب توجه جدی داشته باشند، خطاب به شهرداران و دهیاران گفت: در کنار کارهای سازهای و سخت افزاری و کالبدی؛ بازسازی روحی و روانی شهرها و روستاها بسیار مهم است.
وي افزود: شهرداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران مانند روزهای بحران کار بازسازی و نوسازي واحدهاي مسكوني آسیب دیده در سیل اخير را پيگيري نمايند تا مردم هرچه سریعتر در خانههای خود ساکن شوند و در این زمینه بايد زمينه مشاركت دستگاه هاي مختلف و مردم و استان هاي معين را فراهم نمايند.
جمالي نژاد در ادامه اظهار كرد: هيات وزيران در ابلاغيه ۲۳ ارديبشهت ماه خود تسهيلات و كمك هاي بلاعوض و كمك هزينه اسكاان موقت را به تصويب رساند كه در اين تصويب نامه براي ۱۸ استان كشور تمهيدات لازم پيش بيني شده است.
وي افزود: ۲۹ هزار و۱۳۰ ميليارد ريال براي بازسازي و جبران خسارات بخشهاي مختلف در استان هاي سيل زده اختصاص يافته و ۲۵ هزار ميليارد ريال هم تسهيلات قرض الحسنه بانكي با كارمزد ۴ درصد و ۷۴۶۰ ميليارد ريال اعتبارات براي زيرساخت ها بصورت تملك دارايي هاي سرمايه اي اختصاص يافته است.
وي همچنين گفت: با توجه به مصوبه فوق و اقدامات صورت گرفته و حسب تصميمات پنجمين جلسه كميته بازسازي و نوسازي كه هجدهم ارديبهشت با حضور وزير محترم كشور تشكيل شد، مقرر گرديد به دليل اهميت تسريع در فرايند نوسازي و بازسازي مناطق آسيب ديده از سيل اخير جلسه اي با بانك هاي عامل برگزار و فرايند و نحوه توزيع منابع و پرداخت تسهيلات به متقاضيان مورد بررسي قرار گيرد كه اين جلسه شنبه ۲۸ ارديبهشت در وزارت كشور با حضور آقاي دكتر رحماني فضلي تشكيل و مقرر شد تا آخر خرداد ماه بانک ها قراردادهای بازسازی و نوسازی واحدهاي مسكوني را منعقد کنند و همزمان پرداخت ها نیز شروع شود.