وزيرآموزشوپرورش تاکید كرد: معلمان جزو معتمدترين گروههاي مرجع در جامعه هستند و بايد اين مرجعيت را حفظ كنيم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از معاونت روابط عمومي و اطلاع رساني وزارتآموزش و پرورش، محسن حاجي ميرزايي در برنامه صبح بخير ايران شبكه يك سيما با تبريك سال تحصيلي جديد، اظهار كرد: با تلاش همكارانم در سراسر كشور فضاهاي آموزشي با شروع سال تحصيلي آماده شده است، معلمان آموزش داده شدهاند، 142 ميليون جلد كتاب در1000 عنوان منتشرشده است وزحمات و تلاش همكارانم باعث شده تا آغاز سال تحصيلي باشكوهي را داشته باشيم.
وي افزود: اگرحال آموزشوپرورش خوب باشد حال جامعه خوب خواهد بود، به طوري كه همه از فراررسيدن ماه مهر، اميد و حس خوبي خوهند داشت.
وزير آموزشوپرورش با اشاره به اينكه درچند دهه گذشته آموزشوپرورش با تقاضاي گسترده رو بهرو بوده است، اظهار كرد: آموزشوپرورش چتر پوشش تحصيلي خود را تا 98.5 درصد افزايش داده است و اين توجه به كميت باعث شده است تا كيفيت كاهش يابد در حالي كه استانداردهاي آموزشي بايد افزايش يابد لذا تمام تلاشم را خواهم كرد تا انتقالي از توسعه كمي به توسعه كيفي داشته باشيم.
وي با بيان اينكه همواره بايد فعاليتها را ارزيابي كرد كه آيا به اهداف آن رسيده است يا نه؟ گفت: بايد با مشاوره تحصيلي بتوانيم با توجه به شرايط جامعه، استعدادهاي فرد در زمان تحصيل و علاقه دانش آموزان، هدايت تحصيلي خوبي را داشته باشيم. البته همه عوامل در اختيار آموزشوپرورش نيست به طوري كه رشتههايي كه درآمد بيشتري دارند دانش آموزان تمايل بيشتري دارند تا به آن رشتهها ورود كنند لذا جهتگيريها خيلي اوقات از بيرون به آموزشوپرورش وارد ميشود.
حاجي ميرزايي كنكور را تنها هدفي دانست كه براي پايان تحصيلات دانش آموزان در نظرگرفته شده است، خاطرنشان كرد: ما نياز به تعيين اهداف بيشتري در پايان راه آموزشوپرورش داريم، لذا بايد مجموعه عواملي ديگري مانند بخشهاي صنعت، كشاورزي و... تقاضاهاي ديگري باشند تا دانش آموزان را به سمت خود بكشاند و پايان راه آموزشوپرورش كنكور و دانشگاه نباشد .
وي در ادامه اضافه كرد: بايد اتصال ارگانيك آموزشوپرورش با بخشهاي ديگر جامعه وجود داشته باشد تا از اعتبار كنكور كاسته شود و بخشهاي ديگر كشور متقاضي افرادي كه در پايان راه آموزشوپرورش هستند، باشند.
وي با اشاره به بهبود معيشت معلمان و فرهنگيان، تصريح كرد: معلمي كليديترين عنصر و ركن اصلي آموزشوپرورش است؛ لذا معلم توانمند و با انگيزه ميتواند همه مشكلات را برطرف كند و معلم جانشين همه نداشتهها است. نظام منابع انساني در آموزشوپرورش آسيب ديده است كه با توجه به سند تحول بنيادين بايد در اين نظام چرخش جدي اتفاق بيافتد، به طوري كه در ابتداي سال تحصيلي 107 هزار معلم كسري نداشته باشيم، لذا درباره نيروي موردنياز آموزشوپرورش بايد تصميم واحدي در مورد نيروي انساني بين سازمانهاي كشور اتفاق بيافتد.
وزيرآموزشوپرورش خاطرنشان كرد: معلمان جزو معتمدترين گروههاي مرجع در كشور هستند و بايد اين مرجعيت را حفظ كنيم.
حاجي ميرزايي با بيان اينكه در مورد معيشت معلمان نظام رتبه بندي پيش بيني شده است، گفت: نظام رتبه بندي باتوجه به صلاحيتهاي حرفهاي و تخصصي معلمان ميتواند تا حدي برطرف كننده مشكلات باشد. درحال حاضرآيين نامه رتبه بندي در كميسيون اجتماعي دولت است و تا دو سه هفته آينده به صحن دولت خواهد رسيد و با تصويب دولت رتبه بندي فرهنگيان اجرا خواهد شد اما زمان اجراي رتبه بندي از ابتداي مهر خواهد بود.
وي تاكيد كرد:85 درصد مدارس كشور دولتي است و مدارس دولتي حق ندارند بابت خدمات آموزشي از مردم پولي دريافت كنند، اما اكنون شروع سال تحصيلي است و ما نتوانستهايم سرانه دانش آموزان را به مدارس پرداخت كنيم و اوليايي كه با مدرسه ارتباط دارند از مشكلات مالي مدارس آگاه هستند و باتوجه به اين مشكلات به مدارس كمك ميكنند.