جلسه شوراي راهبري توسعه مديريت استان هرمزگان با رويكرد بررسي ساز و كارهاي توسعه سواحل مكران روز گذشته با حضور معاون رئيسجمهوري و رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانیدولت به نقل از روابط عمومي سازمان اداري و استخدامي كشور، جمشيد انصاري در اين جلسه گفت: من در خصوص رويكردي كه با عنوان توسعه القايي مطرح و نقد ميشود، معتقد هستم در گذشته، اين رويكرد در خيلي از جاهاي كشور دنبال شد كه در بعضي موارد خيلي موفق و در برخي موارد ديگر هم ناموفق بود كه نياز به آسيبشناسي دارد، مثلاً تجربه سازمان توسعه عمران دشت قزوين بسيار تجربه موفقي بود. اولين پيشنهاد من اين است كه در مورد مسائل توسعه استان، جمعي دانشگاهي با مشاركت سازمانهاي متولي اين حوزه، مدل توسعهاي كه براي سواحل جنوب كشور انتخاب و پيشنهاد شده است را از منظري جامع نقد و آسيبشناسي كنند، رد كامل يا تأييد كامل اين مدل توسعه هيچ مشكلي را حل نخواهد كرد.
وي ادامه داد: متأسفانه ما كشوري ساختارگرا هستيم؛ تصور ميكنيم در اجراي هر برنامهاي اول بايد ساختاري براي آن راهاندازي شود و بدتر از آن، تصور ميكنيم اگر اين ساختار شكل بگيرد، لزوماً برنامه اجرا ميشود اما اينگونه نيست. پيشنهاد من اين است كه يك هسته مطالعاتي با مشاركت استانداري و سازمان مديريت و برنامهريزي استان شكل بگيرد و جهتگيري توسعه براي سواحل مكران در سه شهرستان ميناب، سيريك و جاسك بررسي و تعيين شود.
معاون رئيسجمهوري به مديران حاضر در جلسه توصيه كرد: خيلي آرمانگرايانه به قضايا نگاه نكنيد چراكه ما را از واقعيات دور ميكند و نميتوانيم تصميمات عملياتي بگيريم، همچنين ما را منحرف ميكند و ممكن است تصميماتي بگيريم كه براي برگشت آن هزينه زيادي متحمل شويم.
مهندس انصاري با تأكيد بر اين نكته كه ايده توسعه مكران از يك ضرورت امنيت ملي بر آمده است؛ بيان داشت: براساس تصميمي كه براي تقويت مؤلفههاي امنيت ملي گرفته شده است، تصميم بر استقرار نيروي دريايي در درياي عمان گرفته شده و در پرتو اين استقرار تكاليفي براي دستگاههاي دولتي مشخص شده و متعاقب آن، مقام معظم رهبري فرمودهاند كه اين تكاليف را با شتاببخشيدن به توسعه منطقه مكران همراه كنيد. هر نوع برنامهريزي در اين منطقه براي تعيين جهتگيريهاي توسعهاي، اگر بدون توجه به آن مؤلفههاي امنيت ملي باشد، ساده پيش نخواهد رفت و موفق نخواهد شد.
رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور در ادامه سفر خود به استان هرمزگان همراه با دكتر همتي، استاندار هرمزگان، از شهرستانهاي سيريك و جاسك بازديد كرد و از نزديك در جريان قابليتها و ظرفيتهاي سواحل مكران در اين دو شهرستان قرار گرفت.
همچنين طرحهاي گردشگري در شهرستان سيريك و اجراي پروژههاي نفت و پتروپالايش در شهرستان جاسك مورد بازديد ايشان قرار گرفت و درخصوص دايرنمودن پروازهاي برنامهاي به بندر جاسك باتوجه به آمادهسازي فرودگاه در منطقه دوم درياباني هماهنگيهاي لازم انجام شد و استاندار هرمزگان ابراز اميدوار كرد با همكاري دولت در كوتاهترين زمان ممكن اين پروازها داير و امكان حضور سرمايهگذاران و متخصصان در مناطق ساحلي درياي عمان تسهيل و تسريع شود.