عملیات اجرایی احداث نخستین ناحیه صنعتی تخصصی ماهیان زینتی کشور و شهرک صنعتی شماره سه کاشان در آئینی با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران آغاز شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شاتا، نخستین ناحیه صنعتی تخصصی ماهیان زینتی کشور در کاشان به مساحت ۴۹ هکتار و اعتبار اولیه ۱۵۰ میلیارد ریال به اجرا درمیآید که برای سه هزار نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
با اجرای این طرح ۲۰۰ واحد پرورش ماهی زینتی سنتی شهرستان کاشان به واحدهای صنعتی تبدیل و از بافت مسکونی منطقه راوند خارج میشوند.
مرحله نخست این طرح شامل مجموعه تولیدی، نمایشگاهی و فروشگاهی شامل سه هزار گونه ماهی زینتی خواهد بود.
بیش از یک هزار و ۲۰۰ خانوار در شهرستان کاشان در قالب ۶۰۰ کارگاه بزرگ و کوچک به پرورش ماهیان زینتی اشتغال دارند و در مجموع با تولید نزدیک به ۴۰ میلیون قطعه ماهی در کنار تأمین بخشی از نیازهای بازار داخلی، نیم نگاهی به صادرات دارند.
شهرک صنعتی شماره سه کاشان نیز به مساحت ۱۵۱ هکتار با اعتبار اولیه ۵۰۰ میلیارد ریال ساخته شده و با بهرهبرداری از این طرح، مجموع مساحت شهرکهای صنعتی این شهرستان به نزدیک ۲ هزار هکتار خواهد رسید.
به دنبال برنامهریزی خروج بخش صنعت شهرستان کاشان از شرایط تک قطبی، پس از تکمیل این طرح، نسبت به استقرار شرکتهای دانش بنیان در حوزههای غیر از نساجی در آن اقدام خواهد شد.
طرح ساخت شهرک صنعتی شماره سه کاشان که سال ۱۳۷۲ برای نخستین بار به تصویب هیأت وزیران رسیده بود، پس از ۲۶ سال دوباره در دستور کار قرار گرفت.
همچنین با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، چهار طرح تولیدی و صنعتی شهرستان کاشان با سرمایهگذاری افزون بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال افتتاح و کلنگزنی شد.
کارخانه "آهار فرش مشهد اردهال" با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی امروز مورد بهرهبرداری قرار گرفت که ۸۰ فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است.
۶ دستگاه آهار و پرداخت فرشهای ماشینی در این واحد سه هزار مترمربعی فعال خواهد بود.
برای راهاندازی شرکت "کیمیا پلیمر صبا" در زمینی به مساحت هفت هزار مترمربع، مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی سرمایهگذاری میشود.
این واحد صنعتی روزانه ۴۵ تن گرانول، مواد PVC و روکش سیمهای کابل تولید و زمینه اشتغال ۶۵ نفر را در این واحد صنعتی فراهم میکند.
کارخانه "چدن سازان مشفق" نیز با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع در زمینی به مساحت ۶۳ هزار مترمربع با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی ساخته خواهد شد.
این واحد تولیدی با ظرفیت ایجاد اشتغال جدید برای ۱۲۰ نفر در شهرستان کاشان، مواد اولیه کارخانههای ریختهگری و ذوب آهن را تولید میکند.
عملیات اجرایی احداث ساختمان اداری مجموعه شهرکهای صنعتی شهرستان کاشان نیز با پیشبینی اعتبار ۳۵ میلیارد ریال که در زمینی به مساحت یک هزار مترمربع با زیربنای ۸۰۰ مترمربع ساخته خواهد شد، از جمله دیگر پروژههای عمرانی بود که با حضور محسن صالحینیا آغاز شد.
صادرات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط ۶ درصد افزایش مییابد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران از پیشبینی رشد حدود ۶ درصدی صادرات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط مستقر در شهرکهای صنعتی کشور خبر داد.
محسن صالحینیا اظهار داشت: صادرات مربوط به صنایع کوچک و متوسط در سال گذشته چهار میلیارد دلار بود که البته این رقم برای پنج ماهه نخست امسال به کمتر از ۲ میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: نزدیک به ۴۴ هزار واحد تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور داریم که از این میان ۹۷ درصد کوچک و متوسط هستند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، بحث سرمایه در گردش، تأمین مواد اولیه و بازار فروش را از جمله مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط برشمرد و بر تلاشها برای بازگرداندن دوباره آنها به چرخه تولید تأکید کرد.
صالحینیا اضافه کرد: برنامه امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت بازگرداندن دوباره یک هزار و ۴۰۰ واحد کوچک و متوسط و ۳۰۰ واحد بزرگ راکد به چرخه تولید بوده و بر اساس آخرین آمارها تا کنون بیش از ۶۰۰ واحد فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
وی اشتغال ایجاد شده در نتیجه فعالیت دوباره صنایع راکد را نزدیک به ۳۰۰ تا ۳۵۰ فرصت شغلی به ازای هر واحد عنوان کرد و اظهار داشت: عدد نهایی پس از راهاندازی کامل و استقرار واحدها و عوامل تولید بهدست میآید.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به آغاز عملیات اجرایی نخستین ناحیه صنعتی تخصصی ماهیان زینتی کشور و شهرک صنعتی شماره سه کاشان تصریح کرد: این ۲ طرح مهم که در مجموع با وسعت نزدیک به ۲۰۰ هکتار اجرا میشود، یکی از خواستههای فعالان صنایع مرتبط این شهرستان بود که با پیگیری مسئولان استانی، شهرستانی و نماینده منطقه در مجلس شورای اسلامی محقق میشود.
صالحینیا افزود: شهرستان کاشان هماکنون هشت شهرک و ناحیه صنعتی درحال بهرهبرداری دارد که با توجه به موقعیت مکانی و ظرفیتهای موجود، به نمایندگی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و در راستای اهداف دولت همه تلاش خود را بهکار خواهیم بست تا اجرای طرحهای جدید نیز با سرعت مناسبی پیش برود.
وی ادامه داد: اصفهان در مجموع از نظر شاخصهای اقتصادی و ایجاد واحدهای تولیدی در کشور جزء استانهای برتر است و شهرستان کاشان هم در این میان جایگاه بسیار خوبی، بهویژه در سالهای گذشته در زمینه توسعه واحدهای صنعتی داشته است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: با توجه به برخورداری این منطقه از ظرفیتهای صنعتی و گردشگری مناسب، وظیفه داریم از توسعه و بخشهایی از تولید حمایت کنیم که هم نیاز استان را تأمین کنند و هم در کنار اشتغال و ارزش افزوده، صادرات بسیار خوبی داشته باشند.
صالحینیا ابراز امیدواری کرد، تا پایان سال جاری عملیات اجرایی منجر به این شود که واحدهای صنعتی بهویژه صنایع بهرهور، دانش بنیان و سبز به مرور آماده استقرار در شهرکهای صنعتی جدید کاشان شوند.
شهرستان ۳۶۵ هزار نفری کاشان با برخورداری از ۲ شهرک و چهار ناحیه صنعتی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ هکتار، با افزون بر یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی فعال در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.هر
استان اصفهان با ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در ۱۲ هزار هکتار و ۱۲۰ هزار نفر اشتغال از نظر تعداد و اراضی مقام نخست را در کشور دارد.