سرپرست وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به این که همه اركان بخش كشاورزي و محيط زيست و همه اقشار و بخش ها در قبال خاك مسوول هستند، تاکید کرد: كشاورزان كشور جزو پيشرفته ترين و دلسوزترين و دغدغه مندترين اقشار در مواجهه با مساله حفاظت خاك و آب هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس عباس کشاورز امروز در مراسم بزرگداشت "روز جهانی خاک" که در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، با تقدیر از خدمات مهندس محمود حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی اظهار کرد: خاک چند چالش اساسی دارد و تجلی چالش های خاک، ناپایداری کشاورزی و به خطر افتادن امنیت غذایی کشور است.
وی، پايين بودن عملكرد و بالا بودن هزينه هاي كشاورزي، پايين بودن درآمد توليدكنندگان و ناپايداري كشاورزي را از جمله مباحثي دانست كه با مقوله خاك و حفاظت خاك ارتباط مستقيم دارد و اضافه کرد: آب هم به عنوان یک چالش مهم ملی پذیرفته شده در کشور است.
کشاورز، تغيير رويكرد و نگرش در مواجهه با خاك را يك ضرورت عنوان کرد و افزود: نمي توانيم بيش از اين به خاك فشار بياوريم و نبايد و نمي توانيم به جنگ خاك و طبيعت برويم.
سرپرست وزارت جهاد كشاورزی گفت: همه دست اندركاران حوزه كشاورزي باید با توجه به اثرات تصميمات و اقدامات بر خاك تصميم بگيرند و اقدام كنند.
کشاورز با تاکید بر این که بايد يك نقشه راه جامع در خصوص خاك تدوين شود، تصریح کرد: همه اركان بخش كشاورزي و محيط زيست و همه اقشار و بخش ها در قبال خاك مسوول هستند و تقليل وظيفه مندي در قبال خاك به يك يا چند معاونت و دفتر و سازمان، كار درست و دقيقي نيست و همه ما مسئوليم.
سرپرست وزارت جهاد كشاورزی با بیان این که خانواده كشاورزان كشور جزو پيشرفته ترين و دلسوزترين و دغدغه مندترين اقشار در مواجهه با مساله حفاظت خاك و آب هستند، تاکید کرد: سازمان تحقیقات باید ادبيات و مباني مرتبط با خاك را به تمامی دست اندركاران و فعالان بخش كشاورزي و به خصوص كارشناسان و كاركنان و مديران آموزش دهد.
کشاورز با اشاره به این که بايد رفتارمان در قبال خاك مسوولانه و با در نظر گرفتن ضرورت ها و اهميت حفاظت از خاك باشد، اظهار داشت: نبايد بدون آشنايي علمي با مباني خاك در حوزه كشاورزي تصميم گرفت.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان ها در خصوص استفاده از نهاده ها به ويژه سموم و كودها و... بايد متناسب و منطبق با يافته هاي تحقيقاتي تدوين شده، اقدام کنند.
سرپرست وزارت جهاد كشاورزی خاطرنشان کرد: كليد حفاظت آب هم همانطور كه مقام معظم رهبري فرموده اند حفاظت خاك است.
کشاورز تاکید کرد: در مبحث آبياري اراضي زراعي و باغ ها بايد حتما به مقوله شوري و ساير تركيبات شيميايي خاك توجه شود و همه اقدامات بايد سازگار با وضعيت و كيفيت خاك و بر پايه شناخت خاك به عنوان يك موجود زنده باشد.