وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ١٠ بسته تحولی مبتنی بر سند تحول بنیادین طراحی شده است و نقطه اصلی تحولات، برنامه ریزی درسی است .
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، عصر امروز محسن حاجی میرزایی در چهارمین گردهمایی مشترک مدیران و معاونان ادارات کل آموزش و پرورش استانها و اعضای شورای معاونان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزارشد، با تبریک و تهنیت فرارسیدن سال جدید اظهار کرد: به تمام همکارانم تبریک میگویم چرا که این روزها، در آموزش و پرورش اقدامات مهمی در زمينه آموزش مجازي دانش آموزان انجام شده است و بايد اين اقدامات ادامه پيدا كند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در سختیها است كه جوهره افراد، سازمانها و نهادها آشکار میشود و جهشهای بزرگ در تاریخ ملتها از درون سختیها اتفاق افتاده است.
حاجی میرزایی گفت: خوشبختانه آموزش و پرورش توانست به سرعت و چابکی به یک سازمان کوچک تبديل شود و البته کاستیهایي وجود دارد اما این حجم مسئولیت پذیری قابل تقدیر است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای جمع بندی اقدامات انجام گرفته بهتر است در پایان سال ٩٨ کمی صریحتر و صمیمیتر صحبت کنیم،گفت: شروع سال نو نقطه عطفی است که با نگاهی به گذشته و برداشتن توشه برای آینده، آغاز میکنیم .
وی ادامه داد: به عنوان فردی که علاقه مند به مسائل نظام تعلیم و تربیت هستم و از بیرون به مجموعه آموزش و پرورش پیوستم با گذشت شش ماه از حضورم به دستاوردهاي مهمي دست پیدا کردم.
حاجی میرزایی تصریح کرد: مجموعهها شخصیتی اجتماعی دارند و آموزش و پرورش در چارچوبهای نظری به عنوان نهاد برتر شناخته میشود اما در میدان واقع مهم این است که ما چه سهمی از مناسبات اجتماعی را برعهده داریم و چه اندازه درک جامعه از ما درک هوشیارانه و آگاهانهای است.
وی با بیان اینکه برای پاسخ به این سوال سنخشناسی از مدیریت میکنم،گفت: اصولاً مدیران با تغییرات و تمایزاتی که به وجود میآورند؛ شناخته میشوند و مديران بايد داراي استراتژی مشخص و هدفمند در امور باشند.
وزیر آموزش و پرورش اذعان کرد: مدیرانی که استراتژی دارند تغییرات و تمایزات را میدانند و مسائل را شناسایی میکنند تا به اهداف مورد نظر برسند.
حاجی میرزایی تاکید کرد: آموزش و پرورش مسئولیت دارد که سند تحول بنیادین را اجرا کند و بسترهای اجرایی شدن را فراهم كند به همين دليل ابتدا زیر نظامها تصویب شد.
حاجی میرزایی با بيان اينكه براي اجرایی شدن سند تحول بنیادین باید نتایج آن را در نظر بگيريم، افزود: باید بستههای تحولی مبتنی بر سندتحول بنیادین را تعريف كنيم به گونهاي كه خروجي این بستهها مطالب جذاب برای دانش آموزان، خانوادهها و معلمان باشد و تقاضای اجتماعی را به وجود آورد.
وی با بیان اینکه نقطه اصلی تحولات، برنامهریزی درسی است،گفت: اگر بخواهیم صبرکنیم تا برنامهدرسی تدوین شود سالها باید منتظر باشیم که این فرصت وجود ندارد، لذا١٠ بسته تحولی طراحی شده است و البته این بستهها را جایگزین برنامهها نمیکنیم بلکه این بستهها برخی برنامهها را در خود دارند.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: با این بستهها میتوانیم با جامعه صحبت کنيم و اقبال اجتماعی را به سمت خود سوق دهیم تا تأثیرگذاریهای ما قابل مشاهده باشد.
وی افزود: باید مدارك تحصيلي در آموزش و پرورش معنا داشته باشد و فردی که مثلادیپلم از اين نظام آموزشي میگیرد قادر به درک و انتقال مفاهیم باشد و روی پای خود بایستد.
حاجی میرزایی اظهار کرد: جهتگیری ما در بستههای تحولی این است که خلق دستاوردهای قابل ارائه به نظام آموزشی، جامعه و خانوادهها داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: مدیر واقعی باید توانایی استراتژی و اجرا و پیادهسازی آن را داشته باشد و یکی از دلایلی که اجرای این نکته را در آموزش و پرورش جدی میبینم نحوه گزارشدهی است.
وی با بیان اینکه باید در اقدامات و فعالیتها معطوف به دستاورد باشیم،گفت: در جامعهای زندگی میکنیم که یکی از کلیدیترین قدرتهای یک مدیر ارائه کردن دستاوردها است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه باید منظمتر به حوزه کاری خود فکر کنيم، اظهار کرد: باید هدفگذاری کنیم و نقاط روشنی را برای سال جدید ایجاد و برنامهریزی کنیم .
وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: به سمت معنادار کردن نتایج و دستاوردها برای خود و جامعه حرکت کنیم چرا که هیچ سازمانی به اندازه وزارت آموزش و پرورش ظرفیت گفتگو با جامعه و خلق نتایج با ارزش و پایدار را ندارد .