در پی ادعای مدیر مرکز مطالعات و پایش محیط کسب و کار (به نقل از علی فیروزی) در تاریخ بیست و یکم اردیبهشت مبنی بر عدم همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساماندهی و رفع موانع صدور مجوزهای کسب و کار توضیح نکات ذیل از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضروری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یادآور می شود:
1-در راستای اجرای برنامه جامع اصلاح نظام اداری و با هدف ایجاد دولت الکترونیک و هوشمند سازی و تجمع و تسهیل در صدور مجوزها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیل کمیتۀ ساماندهی مجوزها و برگزاری بیش از 16 هزارنفرساعت جلسات کارشناسی، حقوقی و مدیریتی موفق به کاهش 100 عنوان مجوز شده است. کمیته ساماندهی مجوزها تعداد 137 عنوان مجوز تحت نظارت وزارت متبوع را بررسی قانونی، حقوقی و کارشناسی کرده و این امر موجب حذف یا ادغام مجوزها شده است. در این کمیته تعداد 36 عنوان مجوز به تصویب نهایی رسیده و در حال حاضر تنظیم دستورالعمل های مربوطه با استناد به اسناد بالادستی، در دستور کار قرار دارد.
2- سامانه های صدور مجوز بر اساس روش جدید متناسب سازی شده و برای مجوزهای فاقد سامانه نیز سامانه هایی طراحی و مستقر گردید تا از این رهیافت و با استقرار بانک اطلاعات متقاضیان، مدارک کمتری اخذ شده و مراجعه حضوری متقاضیان دریافت مجوز به وزارتخانه با استقرار پنجره واحد خدمات به حداقل رسانده شود.
3- مرکز مطالعات و پایش محیط کسب و کار، ذیل معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارائی نیز نسبت به راه اندازی سامانۀ پیشخوان مجوزهای دولت اقدام نموده تا دستگاه های اجرایی، شناسنامۀ مجوزها را ثبت نمایند. شناسنامه ها در هیأت مقررات زدائی بررسی و نسبت به حذف مجوزهای غیرضروری و ادغام مجوزهای مشابه و جلوگیری از موازی کاری در دستگاه های اجرائی اقدام نماید.
در این راستا این وزارتخانه تاکنون 36 عنوان مجوز را در سامانه پیشخوان مجوزهای دولت (G4B) بارگذاری کرده است. همچنین شناسنامه 9 دستور العمل پس از بارگذاری، در دستورکار هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد قرار دارد تا بررسی و تصویب شود.