وزير آموزش و پرورش در كنفرانس مجازي فوق العاده وزراي آموزش و پرورش كشورهاي عضو آيسسكو گفت: اين نهاد بين المللي آموزشي و فرهنگي كشورهاي مسلمان در مقابل اين تحريمهاي ظالمانه موضعگيري كند و ما آمادگي داريم تا ضمن تبادل تجربيات و كمك فني به كشورهاي مسلمان، ظرفيت فراهم شده در آموزش مجازي را به صورت رايگان در اختيار كشورهاي متقاضي عضو فرار دهيم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، عصر امروز محسن حاجي ميرزايي در كنفرانس مجازي فوق العاده وزراي آموزش و پرورش كشورهاي عضو آيسسكو كه با عنوان " سيستمهاي آموزشي در مواجهه با بحران ها و فوريت ها ( كوويد۱۹) و با حضور و مشاركت وزراي بيش از ۵۰ كشور و تعدادي از سازمانهاي بين المللي و با هدف توجه به چالشهاي پيش روي كشورهاي عضو و يافتن راه حلهاي اساسي در اين زمينه برگزار شد، خطاب به ميهمانان در كنفرانس، اظهار كرد: خرسندم كه در ماه مبارك رمضان در اين وبينار شركت كرده و با همكارانم در ديگر كشورهاي اسلامي تبادل تجربه مي كنم.
وي افزود: نقش آيسسكو به عنوان يك نهاد هماهنگ كننده براي به اشتراك گذاري تجارب و اجراي اقدامات هماهنگ بين المللي براي مقابله با بحران كرونا بسيار قابل توجه است.
حاجي ميرزايي تصريح كرد: جمهوري اسلامي در نخستين اقدام خود براي جلوگيري از توقف آموزش، بي درنگ پس از تعطيلي مدارس پخش برنامههاي آموزشي زنده تلويزيوني را به عنوان در دسترسترين ابزار رسانهاي براي همه دورهها و پايههاي تحصيلي به مدت ۱۳ ساعت در روز آغاز كرد، آموزشهاي تلويزيوني در حال حاضر با پوشش ۹۷ و ۳ دهم درصدي از ۴ شبكه تلويزيوني و در قالب ۴۱ برنامه در حال ارائه است.
وي ادامه داد: به موازات اين اقدام زيرساخت لازم را براي ايجاد پلتفرم ملي آموزشي به نام شاد ايجاد كرديم.مالكيت اختصاصي اين اپليكيشن در اختيار آموزش و پرورش جمهوري اسلامي ايران قرار دارد. اين پلتفرم تعاملي هم اكنون به صورت رايگان در حال ارائه خدمات است و از نظر فراگيري بزرگترين اپليكيشن كشورمان به شمار مي رود به طوري كه بيش از ۱۷ ميليون بار نصب شده و تمام مدارس كشور با بيش از ۱۱ و نيم ميليون نفر دانش آموز و يك ميليون نفر عوامل آموزشي در چهار ميليون و چهارصد هزار كلاس درس تشكيل شده در حال فعاليت در اين اپليكيشن هستند، اين اپليكيشن امكانات گستردهاي دارد كه در فرصتي در آينده به شما ارائه خواهيم داد.
وزير آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: خوشبختانه به خاطر ضريب بالاي نفوذ اينترنت در ايران، اكثر دانش آموزان به خصوص پناهندگان و اتباع خارجي به اين پلتفرم دسترسي پيدا كردهاند با اين وجود همانند ساير كشورها به دلايل مختلفي مانند عدم دسترسي به اينترنت يا ابزارهاي ارتباطي، بخشي از دانش آموزان امكانات لازم را براي بهره مندي از آموزش از راه دور را ندارند لذا براي اين دسته برنامههاي آموزشي تلويزيوني به موازات آموزش مجازي ادامه دارد و علاوه بر آن، بستههاي آموزشي براي ارسال به درب منازل تدارك ديده شده است.
وي اضافه كرد: مدارس نيز از روز شنبه آينده بازگشايي و دانش آموزان خصوصا اين دسته از دانش آموزان كه در بسترهاي الكترونيكي نتوانستهاند آموزش خود را به صورت كامل دريافت كنند به صورت اختياري براي رفع اشكال ميتوانند به مدرسه مراجعه كنند.
رئيس شوراي عالي كميسيون ملي آيسسكو ادامه داد: در اين فرصت مفتخرم اعلام كنم جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد ضمن تبادل تجربيات و كمك فني به كشورهاي مسلمان، ظرفيت فراهم شده در آموزش مجازي را به صورت رايگان در اختيار كشورهاي متقاضي عضو سازمان آيسسكو قرار دهد تا بتواند براي همه دانش آموزان خود اين امكان را فراهم آورد، جمهوري اسلامي ايران همواره عضو فعال آيسسكو بوده و متعهدانه اين ارتباط را ادامه خواهد داد.
وي در ادامه اظهار كرد: متاسفانه به خاطر تحريمهاي ظالمانه و غيرانساني، امكانات دولت ايران براي تامين ابزارهاي ارتباطي نظير تبلت و تلفن همراه هوشمند بسيار كاهش يافته است. همچنين پرداخت هزينه عضويت در نهادهاي بين المللي آموزشي به همين دليل با مشكل روبرو شده است.
حاجي ميرزايي تاكيد كرد: خواسته ما اين است كه آيسسكو به عنوان نهاد بين المللي آموزشي و فرهنگي كشورهاي مسلمان در مقابل اين تحريمهاي ظالمانه موضع گيري كرده و اجازه ندهد امر آموزش كه از حقوق مسلم بشري است در جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از اعضاي بنيانگذار سازمان همكاريهاي اسلامي با اختلال مواجه شود.
وي افزود: در پايان آرزوي قبولي طاعات و عبادات همه خانمها و آقايان حاضر در جلسه و عزت جامعه مسلمانان را دارم.
شايان ذكر است؛ دبيركل آيسسكو، تهديدهاي جهاني همه گيري ويروس كرونا و فوريتهاي بي سابقه كه در زمينه سلامت به وجود آمده است و محدوديتهايي كه بر فعاليتهاي اكثر مردم تحميل شده است را از علل تشكيل اين كنفرانس دانسته است.