وزير آموزشوپرورش در نشست شوراي سياستگذاري اجراي الگوي تعالي مديريت مدرسه اظهار كرد: طرح تعالي مديريت مدرسه چارچوب مشخص و مسيري معين براي بروز خلاقيتهاي مدرسه را فراهم كند.
به گزارش مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجي ميرزايي در نشست شوراي سياستگذاري اجراي الگوي تعالي مديريت مدرسه؛ با اشاره به اهميت چارچوبهايي براي تقويت فرايندهاي مدرسه اظهار كرد: مجموعهاي كه در حال فعاليت است بايد بتواند نتايج اقداماتش را پايش كند و اگر نتواند چنين كاري انجام دهد، قطعا اين فعاليتها راه به جايي نخواهد بود.
وي بابيان اينكه منطق طرح تعالي مديريت بايد بر حسب اركان مدرسه و قابل فهم باشد، گفت: ابتدا بايد فلسفه وجودي اين طرح را براي كاري كه انجام ميدهد، شناسايي كنيم و سپس مأموريتهايي را براي هر واحد سازماني در مدرسه مشخص كنيم و پس از آن براي تحقق آن مأموريتها متناسب با واقعيتها، هدفهايي مشخص شود.
وزير آموزشوپرورش با بيان اينكه بايد ميزان توانمندي و دستيابي به نتايج را به طور مستمر رصد و پالايش كنيم، اظهار كرد: در بحث توانمندي؛ موضوع مهم نيست بلكه تحقق توانمندي داراي اهميت است؛ بنابراين كارهايي كه بهعنوان توانمندي انجام ميدهيم؛ بايد در راستاي ارتقاي كيفيت آموزش و پرورش مدرسه باشد.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با اشاره به اينكه توانمندي از طريق خلق نتيجه ممكن ميشود، اظهار كرد: نبايد بهجاي مدرسه، فكر كنيم؛ در اين صورت نميتوان تعالي مدرسهاي كه دست آن را گرفتهايم و برايش الگو مشخص كردهايم، را بسنجيم؛ بنابراين موضوع ارائه برنامه به مدرسه اشتباه است و فقط بايد چارچوبها را براي مدرسه را مشخص كنيم تا مدرسه براي تعالي كيفيت خود بيانديشد.
حاجي ميرزايي گفت: بايد تفاوت بين خودارزيابي و خود اظهاري قائل باشيم، مدلهاي تعالي كيفيت سازماني همه مبتني بر ارزيابي داوطلبانه است اما در همين مدلها شواهد سنجيده ميشوند و حقايق تاييد شده توسط ارزيابان كنترل ميشود؛ بنابراين طرح تعالي مديريت هم بايد چنين رويكردهايي را داشته باشد.
وي تصريح كرد: بايد كار را ساده كنيم و از پيچيدگي بپرهيزيم، نبايد با طرح تعالي مديريت مدارس كاري كنيم كه ازنظر مدرسه فرمي براي پركردن و رفع تكليف باشد؛ بنابراين بايد متوجه اين تهديد باشيم كه ممكن است اين رويه ها به يك عادت تبديل شود.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با تأكيد بر اينكه به دليل اهميت موضوع، امسال اين طرح بايد اجرايي شود، گفت: طرح تعالي مديريت بايد به مدرسه امكان تفكر و انديشيدن دهد و چارچوبهاي معيني را براي مدرسه مشخص كند؛ بهعنوان مثال براي مدرسه بيان كند كه جامعه و دولت از مدرسه چه ميخواهد و به مدرسه فرصت دهيم تا در اين چارچوب فكر كند تا حد استقلال و صلاحيت مدرسه رعايت شود و مجالي براي بروز خلاقيت مدرسه فراهم شود.
وي در پايان با اشاره به برخي آسيبهاي اين طرح گفت: نبايد مدارس با يكديگر مقايسه شوند زيرا شرايط مدارس باهم متفاوت است بلكه بايد شرايط مدرسه نسبت به وضعيت، امكانات و پتانسيلهايي كه قبل خود داشته است، مقايسه شود؛ بنابراين مدرسه بايد اين طرح را بهعنوان چارچوبي براي بهبود نتايج كيفيت آموزش و پرورش بداند.