دبیر ستاد همکاریهای حوزه های علمیه و آموزش و پرورش گفت: محور کار وزارت آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادی است و به هیچ عنوان به دنبال اجرای سند ۲۰۳۰ نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت آمورش و پرورش، علیرضا حاجیان زاده مشاورعالی وزیر و دبیرستاد همکاریها در گفتگوی ویژه قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما افزود: ارتباط روحانیت با آموزش و پرورش بحثی که مربوط به امروز و دیروز نیست بحثی است که سالها حتی قبل از انقلاب هم وجود داشته است.
دبیر ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش در پاسخ به این سؤال که آیا پرونده سند ۲۰۳۰ بسته شده است؟ گفت: سیاست آموزش و پرورش این نیست که به دنبال سند ۲۰۳۰ باشد، بلکه سند تحول بنیادی محور کار آموزش و پرورش است، این سند تحول برگرفته از قرآن، سنت و بسیاری از موارد دینی است.
دبیر ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش گفت: بحث نیازهای تربیتی مدارس عرصه دیگری است که حوزه به آن ورود کرده است. به معنای آن که مسائلی بین دانش آموزان و نسل نو وجود دارد که باید رصد و پاسخگویی شود. بسیاری از مسائل مختلف و آسیبهای اجتماعی وجود دارد که برای برون رفت از این موارد باید برنامه داشته باشیم.
عضو شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش افزود: روحانیونی که در مدارس حضور داشتند هم اکنون از طریق فضای مجازی با خانوادهها و دانش آموزان در ارتباط هستند و به سؤالات آنها پاسخ میدهند.
عضو شورای معاونین حوزه های علمیه کشور گفت: رایزنیهایی را برای حضور طلاب به عنوان سرباز معلم در مناطق مختلف از جمله مناطق محروم انجام دادیم به طوری که آنها حدود دو سال خدمت سربازی خود را در آموزش و پرورش میگذرانند.
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش گفت: از طرفی در حوزههای علمیه رشته تعلیم و تربیت راه اندازی شده و حدود ۴۰۰ رشته در نظام آموزشی حوزه تعریف شده است که در میان آنها رشته های تعلیم و تربیت هم وجود دارد.
دبیر ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش گفت: هم اکنون حوزه به شکل رسمی در حال تربیت نیرو برای نظام تعلیم و تربیت کشور است، این اقدام حتی در سطوح عالی هم دیده میشود.
حاجیان زاده افزود: مرکزی با عنوان «مرکز تربیت مبلغ معلم» در حوزه علمیه با مشارکت دانشگاه فرهنگیان راه اندازی شده است و در قم فعالیت میکند. به تدریج در دیگر استانها هم توسعه پیدا میکند.
دبیر ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش گفت: حضور تبلیغی روحانیون در مدارس در راستای اجرای طرح تربیتی «امین» است به طوری که بخشی به صورت حضور مناسبتی و مقطعی مثل حضور در نماز جماعت و ... است، اما در این طرح هم خواهران طلبه و مبلغ و برادران به تفکیک در مدارس دخترانه و پسرانه به مدت سه روز (تمام وقت) مستقر میشوند و با دانش آموزان دوستی میکنند.
حاجیان زاده افزود: نیروهای طلبه در راستای اجرای این طرح با دانش آموزان در زمانهای زنگ تفریح بازی و سرگرمی انجام میدهند، در کلاسهای گفتگو حاضر میشوند و حتی روزهای جمعه با آنها به کوهنوردی میروند.
دبیر ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش گفت: هم اکنون ۴ هزار و ۵۰۰ مدرسه تحت پوشش این طرح است و تلاش میکنیم این طرح را توسعه دهیم تا حدودی مشکلات مالی و اجرایی وجود دارد که درصدد رفع آن از طریق تهیه منابع استانی هستیم.