طاهره مرادی مدیر اجرایی سمن (دست یاری به دشتیاری) با بیان این که تا زمان شهادت آقای علیمرادی ۴ مدرسه ساخته و تحویل داده شد، گفت: بعد از ایشان هم چهار مدرسه ساخته و تحویل داده ایم، چندین مدرسه در دست افتتاح، یک درمانگاه تجهیز، دو مدرسه جدید و یک معلم سرا نیز کلنگ زنی شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت ورزش و جوانان طاهره مرادی مدیر اجرایی سازمان مردم نهاد ( دست یاری به دشتیاری ) در خصوص فعالیت های انجام شده برای محرومیت زدایی منطقه دشتیاری استان سیستان و بلوچستان گفت: سابقه فعالیت این موسسه در منطقه دشتیاری به سال ۹۳ برمی گردد که در قالب کانون خیریه دانشگاه علامه طباطبایی توسط یک دانشجوی استعداد درخشان بلوچ که در این دانشگاه در مقطع ارشد تحصیل می کرد به اعضا معرفی شد و تعدادی از این دوستان برای آشنا شدن با منطقه از این منطقه بازدید کردند و همانجا ایده برگزاری جهاد علمی شکل گرفت.
وی توضیح داد: در این ایده استاد و دانشجو به منطقه سفر میکردند تا با بهره گیری از توان علمی آن ها منطقه را به جایگاه خوبی برسانند. از سال ۹۳ تا ۹۶ کار جهادی صرفاً علمی انجام می شد. در سال ۹۶ هسته اصلی کانون خیریه داشت فارغ التحصیل می شد و برای اینکه بتوانند راحت تر کار کنند موسسه خود را از طریق وزارت ورزش و جوانان ثبت حقوقی کردند تا بنای آموزشی شکل بگیرد.
طاهره مرادی با بیان این که سمن ( دست یاری به دشتیاری ) از سال ۹۶ شروع به مدرسه سازی کرد، افزود: این کار با ظرفیت سهم های ۲۰ هزار تومانی ماهانه، از طریق ۵۰۰ سهم ثابت دوستان، دانشجویان و اساتید انجام میشد که دو مدرسه اول به این شکل بازسازی و تجهیز شدند.
او ادامه داد: از مدرسه سوم خیرین با مشاهده فعالیت های این موسسه، اعتماد کردند و به سمت موسسه آمدند. همچنین ۱۳ مدرسه هم با مشارکت ۵۰ درصدی منطقه آزاد چابهار در قالب مسئولیت اجتماعی آن ها قراردادش بسته شد.
مدیر اجرایی سمن (دست یاری به دشتیاری) بادبیان این که در کنار فعالیت مدارس سازی، به مدرسه داری و مدرسه یاری توجه کردیم، تصریح کرد: در بخش مدرسه داری به حفظ و نگهداری مدرسه های موجود اقدام کردیم و در بخش مدرسه یاری نیز بحث آموزشی و فعالیتهای علمی را پیش بردیم.
وی ادامه داد: پس از ثبت موسسه، تمرکز فعالیت ما روی بحث کنکور و متوسطه اول بود که دانشجویان را برای تربیت و تامین نیروی انسانی خود منطقه راهی دانشگاه کنیم که خدا رو شکر هر سال به طور میانگین حدود ۱۵ نفر قبولی کنکور داشتیم.
مرادی گفت: برای اولین بار در سال ۹۸ در رشته های مهندسی دریا، شیمی و پیراپزشکی قبولی داشتیم و امسال نیز ۲۳ نفر در مدارسی که تحت پوشش موسسه است قبولی کنکور داشتیم.
او افزود: در کنار این بحث، کلاس های آموزشی را برگزار کردیم و به طور مرتب اساتید به منطقه سفر میکردند که این موضوع با وقوع سیل در دی ماه ۹۸ و بعد از آن شیوع کرونا متوقف شد.
مدیر اجرایی سمن دست یاری به دشتیاری به فعالیت های این موسسه در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: در دوران کرونا سعی کردیم در بحث مدرسه یاری و راه اندازی کلاس های آنلاین حضوری قوی داشته باشیم و همچنین کتب کمک آموزشی، کنکور و غیر درسی را به مناطق ارسال کردیم. با توجه به عوض شدن نظام آموزشی و شرایط کرونا نیاز به کتاب در این منطقه خیلی بیشتر از مناطق دیگر است.
وی تصریح کرد: مرداد ماه امسال ۳۹۰۰ کتاب به منطقه ارسال کردیم و اخیراً هم بیش از ۳۰۰۰ کتب غیر درسی و کمک آموزشی ارسال داشته ایم.
طاهره مرادی با بیان اینکه یک معلم سرا در بخش (نگور) را بازسازی و تعمیر کردیم، افزود: در بحث تجهیزات این معلم سرا نیز ورود خواهیم کرد.
وی با بیان این که تا زمان شهادت آقای علیمرادی در کنار این فعالیت ها، به توانمند سازی روستاهایی که از نظر معیشت و سطح زندگی، پایین هستند کمک ارزاق داشتیم، به فعالیتهای این موسسه بعد از شهادت حسین علیمرادی اشاره کرد و گفت: در سیل بلوچستان ورود کردیم و توزیع ارزاق داشتیم و همچنین در بحث زیرساخت، احداث جایگاه دام برای روستاییان داشتیم و برای عزیزانی که دام از دست دادند بحث اشتغال زایی را دنبال کردیم.
مرادی با بیان این که تا زمان شهادت آقای حسین علیمرادی ۴ مدرسه ساخته و تحویل داده شد، گفت: بعد از ایشان هم چهار مدرسه ساخته و تحویل داده ایم، چندین مدرسه هم در دست افتتاح است و یک درمانگاه را نیز تجهیز کردیم.
وی با بیان این که دو مدرسه جدید توسط سمن دست یاری به دشتیاری کلنگ زنی شده است و یک مدرسه دیگر نیز اقدامات اولیه انجام شده و قرار است تکمیل شود، افزود: در آستانه سالگرد شهادت آقای علیمرادی ( ۸ آذر ) یکمعلم سرا را هم کلنگ زدیم.
مدیر اجرایی سازمان مردم نهاد (دست یاری به دشتیاری) همچنین به توزیع ارزاق در ماه مبارک رمضان بین نیازمندان منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: اهالی منطقه وقتی فعالیتهای موسسه را مشاهده و لمس کردند امیدوار شدند که راه آقای علیمرادی و راه موسسه( دست یاری به دشتیاری ) ادامه دارد.