وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اينكه جامعه بايد در مورد مخاطرات دوري دانش آموزان از مدرسه آگاه شود و در اين زمينه رسانهها نقش مهمي بر عهدهدارند، اظهار كرد: روزانه 28 كلاس درس در دولت تدبير و اميد و ساختهشده است و اين موضوع نشان از توجه جدي دولت بر توسعه و پيشرفت آموزشوپرورش كشور دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجی میرزایی به مناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی و در گفتگو با رادیو جوان درباره دستاوردهای وزارت آموزشوپرورش در یک سال گذشته گفت: آموزشوپرورش به دلیل مواجهشدن با یک پدیده غیرمنتظره فعالیتهای آن تحت شعاع قرار گرفت و مسیرهایی که برای امر آموزش در طول سالها و دهههای اخير ساختهشده بود مانند مدرسه، کلاس درس و ... دچار محدودیت و تعطیلی شد و آموزشوپرورش باید بهسرعت به دنبال روشهای دیگری میرفت تا فعالیتهای آموزشی دچار اختلال نشود زیرا اختلال در امر آموزش با ضررهای جبرانناپذیری برای تربیت نسل مواجه میشود.
وي افزود: در اين شرايط بايد نقش دانش آموزان، معلمان،مدیران مدارس و خانواده ها متحول و روش هاي نويني براي ارتباط و تعامل عوامل مهم و موثر طراحي مي شد.در اين راستا شبكه شاد را راهاندازی كرديم تا معلمان و دانش آموزان بتوانند از طريق فضاي ديگري غير از مدرسه فيزيكي امر آموزش را پیگیری کنند و راهاندازی شبکه شاد بهعنوان یک دستاورد ملی است که قابليت مواجه با اين پديده فراگير را توسعه داده و امکان استمرار فعالیتهای آموزشی را در سراسر کشور فراهم کرد.
وزير آموزشوپرورش گفت: آموزشوپرورش برای سالها میخواست مدرسه در کانون توجه خانوادهها قرار بگیرد که اکنون این اتفاق افتاده است و حساسیت نسبت به آموزش فرزندان در کلیه آحاد جامعه به وجود آمده است.
وي با اشاره به ساير طرحهای انجامشده در یک سال گذشته گفت: طرحی را بهعنوان آشتی با آموزش در مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان ایجاد کردیم كه در آن دانش آموزان مناطق محروم اين استان از طريق آموزش الكترونيكي به آموزشهای باکیفیت دست پیدا میکنند.
وي با اشاره به ساير دستاوردهاي وزارت آموزش و پرورش در طول يك سال گذشته گفت: سامانه هاي گرمایشی و سرمايشي مدارسي که داراي علمك گاز بود استاندارد سازي شده و در مکانهایی كه گاز وجود نداشت، سیستمهای گرمايش استانداردسازی شد و يا از بخاریهای برقي استفاده شد.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد در مورد ديگر دستاوردهاي وزارت آموزشوپرورش گفت: مدارس خشتی و گلی بهطور کامل جمعآوریشده است. ۳۹۰۰ مدرسهی کانکسی داریم که بهتدریج حذف این مدارس را در دستور کارداریم.
وي ادامه داد: يكي از اهداف آموزشوپرورش اين است كه امکانی فراهم کند تا همه دانش آموزان بتوانند محیطی برای آموزش داشته باشند و اگر ظرفیت منابع آموزشوپرورش اکتفا کند باید در همه مناطق مدرسه باکیفیت بسازیم اما وجود کانکس هم میتواند استمرار فعالیتهای آموزشی را در پی داشته باشد.
وزير آموزشوپرورش گفت: در طول دولت تدبیر و امید بهطور متوسط هرروز ۲۸ کلاس درس ساخته و به بهرهبرداری رسیده است و تمام توجه دولت تدبیر و امید توسعه فعالیتهای آموزشی و پرورشی بوده است. همچنين سرانه فضاهای تربیتبدنی و ورزشی مدارس در طول دولت تدبیر و امید دو برابر شده است.
وي با اشاره به آموزشهای مجازي گفت: منابع دولتی برای تأمین تبلت در سال ۹۹ پیشبینینشده بود زیرا کرونا پدیده غیرمترقبه و پیشبینینشدهای بود اما در طول سال 99 فعالیتهای متنوعی را برای تأمین تبلت دانش آموزان پیشبینی كرديم و گامهای بزرگی در این راه برداشتهشده است.
وي بابیان اينكه جامعه باید نسبت به مخاطرات دور بودن دانش آموزان از مدرسه آگاه باشند، اظهار كرد: نگران آسیبهایی که دانش آموزان در دوران قرنطینه با آن مواجه میشوند هستیم دور بودن دانشآموزان از مدارس بر بلوغ و سلامت اجتماعی و آینده تحصیلی فرزندان ما تأثیرات منفی دارد. جامعه باید در این موارد آگاه شود و با رعایت تمامی دستورالعملهای بهداشتی باید تلاش کنیم تا ارتباط دانشآموزان با مدارس برقرار شود و لازم است تا رسانه ها مخاطرات دور بودن دانش آموزان از مدرسه را بررسي و جامعه را آگاه كنند..
وزير آموزشوپرورش بابیان برگزاري آزمونهای امتحانات نهايي در پايه نهم و دوازدهم بهصورت حضوري گفت: امتحانات نهايي تأثیر زيادي بر حقوق دانش آموزان دارد و نبايد در این زمینه برای خانوادهها نگرانیهایی را ایجاد کنیم زیرا درجه اطمینان آزمونهای حضوری بسیار بیشتر از آزمونهای مجازی است و اين امتحانات در سرنوشت كنكور يا انتخاب رشته و مدرسه دانش آموزان پايه نهم و دوازدهم مؤثر است. در سال تحصیلی گذشته با مجوزهایی که از مسئولان بهداشتی مناطق گرفته شد آزمونهای امتحانات نهایی برگزار شد و ۶۰۰ هزار نفر از دانشآموزان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی آزمونهای امتحانات نهایی را دادند.