معاون دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت گفت: قطعاً در شب عید با ورود و وفور میوه(سیب و پرتقال) در بازار مواجه خواهیم شد و قیمت میوه ها از جمله سیب و پرتقال خواهد شکست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شاتا، سعید صارمی با حضور در برنامه «صبح بخیر ایران» در خصوص وضعیت محصولات باغی در بازار از جمله سیب و پرتقال، گفت: طرح ذخیره سازی میوه و مرکبات از سال 1385 با 2 هدف انجام می شود که حمایت از تولید در فصل برداشت و حمایت از مصرف کننده در اوج مصرف(شب عید) این اهداف است.
وی با اعلام اینکه کل میوه و مرکبات ذخیره شده در این چند سال تقریباً زیر یک درصد کل تولید کشور بوده است، ادامه داد: 40 تا 50 هزارتن امسال خرید و ذخیره سازی میوه و مرکبات داشتیم که نسبت به 6.5 میلیون تن تولیدی که داریم رقم ذخیره سازی زیر یک درصد می شود.
معاون دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت گفت: باید بپذیریم با توجه به افزایش هزینههایی که باغداران داشتند اگر محصول خود را زیر 6 هزار تومان بفروشند، متضرر میشوند.
صارمی ادامه داد: باید بپذیریم که هزینه های کود، سم و نهاده های کشاورزی، دستمزد کارگران و ... در سال جدید افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: ورود دولت در موضوع تولید لازم است و با توجه به موجودی میوه ذخیره شده ای که وجود دارد قطعا قیمت های شب عید خیلی پائین تر از این خواهد بود.
معاون دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت بیان کرد: قطعاً در شب عید با ورود و وفور میوه(سیب و پرتقال) در بازار مواجه خواهیم شد و قیمت میوه ها از جمله سیب و پرتقال خواهد شکست.
صارمی افزود: حدود 25 تا 30 هزار تن پرتقال و 10 تا 15 هزار تن سیب ذخیره کرده ایم که قیمت ها را شب عید به فراخور قیمت بازار اعلام می کنیم.
وی در خصوص موز نیز گفت: با به وجود آمدن محدودیتهای ارزی و کاهش عرضه که سبب برهم خوردن عرضه و تقاضای موز در بازار شد، عده ای سودجو برای سوجویی خود به این بازار ورود کردند که دستگاه های نظارتی، سازمانهای حمایت و تعزیرات برای آنها پرونده تخلف تشکیل داده اند و با آنها برخورد لازم صورت خواهد گرفت.