بر این اساس تصمیم کارگروه نمایندگان ویژه رئیسجمهوری و با اخذ مجوزهای یاد شده، وزارت نفت در اجرای پروژه ها هیچ گونه اتلاف وقتی نداشته و منتظر شرکتهای خارجی نخواهد ماند
معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری گفت: با تدابیر ویژه وزیر نفت و حمایتهای کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهوری در امور نفت، مجوز سرمایهگذاری فازهای باقی مانده پارس جنوبی و 40 طرح اولویتدار صنعت نفت اخذ شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شانا، محسن خجستهمهر با بیان این که این تصمیم در نخستین جلسه کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهوری در پایان هفته گذشته گرفته شد، تصریح کرد: با پیگیریها و تاکید وزیر نفت برای شتاب بخشیدن به توسعه فازهای پارسجنوبی، در این کارگروه به وزارت نفت اجازه داده شد برای هر 2 فاز استاندارد پارس جنوبی (فازهای باقی مانده در زمان 35 ماه) تا سقف 5/4 میلیارد دلار سرمایهگذاری و به انعقاد قرارداد و ترک تشریفات مناقصه اقدام کند؛ در این خصوص لازم است دو فاز استاندارد از سوی وزارت نفت تعریف شود.
وی افزود: بر این اساس، مجوز سرمایهگذاری برای تمام فازهای باقی مانده پارسجنوبی شامل فازهای 13 و 14، 19، 20 و 21 و فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به تصویب کارگروه رسید.
معاون وزیر در امور برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری این تصمیمگیری را بیسابقه و برداشتن گامی مهم در توسعه پارس جنوبی توصیف کرد و گفت: در سال جاری، توسعه میدانهای مشترک بهخصوص پارس جنوبی اولویت صنعت نفت است.
**40 طرح صنعت نفت در اولویت نخست سرمایهگذاری
خجستهمهر از دیگر مصوبات نخستین جلسه کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهوری در امور نفت را اخذ مجوز برای سرمایهگذاری طرح های اولویت دار صنعت نفت برشمرد و گفت: بر این اساس کارگروه مجوز لازم برای بیش از 40 طرح صنعت نفت را در مجموعه چهار شرکت اصلی مورد موافقت قرار داده و در اولویت سرمایهگذاری قرار گرفت.
وی ادامه داد: از مجموع 40 طرح یاد شده، 22 طرح مربوط به شرکت ملی نفت ایران است (که یکی از طرح ها شامل 14 طرح از محل منابع داخلی شرکت مزبور میشود)، همچنین هشت طرح مربوط به شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در پالایشگاه های موجود، پالایشگاه های جدید و خطوط انتقال، 9 طرح مربوط به شرکت ملی صنایع پتروشیمی و یک طرح مربوط به شرکت ملی گاز است.
**اخذ 48 میلیارد دلار مجوز سرمایهگذاری
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در باره دیگر مصوبات کارگروه نمایندگان ویژه رئیسجمهوری در امور نفت گفت: بر اساس تفاهمنامههای پیشین امضا شده میان وزارت نفت با بانکها و موسسههای مالی داخلی (75 میلیارد دلار تفاهمنامه)، مجوز سرمایهگذاری 48 میلیارد دلار اعتبار از کارگروه نمایندگان ویژه رئیسجمهوری در امور نفت اخذ شد.خجستهمهر افزود: بر این اساس از مجموع 48 میلیارد دلار اعلام شده، بیش از 18 میلیارد دلار اعتبار با کنسرسیوم بانکهای داخلی به رهبری بانک ملت در قالب صندوق انرژی برای اجرای 35 طرح و 30 میلیارد دلار اعتبار برای اجرای 36 طرح از سوی بانک صادرات تامین میشود.
**سرعت دادن به اجرای کارها و در نظر گرفتن تمهیدات تشویقی
وی ادامه داد: همچنین در نخستین جلسه کارگروه تاکید شد که اولویت اجرای پروژه ها برای افزایش سهم داخل با بهرهگیری از کالاهای ساخت داخل است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت تصریح کرد: بر این اساس، با اخذ مجوزهای یاد شده، وزارت نفت در اجرای پروژه ها هیچ گونه اتلاف وقتی نداشته و منتظر شرکتهای خارجی نخواهد ماند.
خجستهمهر افزود: همچنین بر اساس تصمیمگیری کارگروه، در اجرای پروژههای توسعه پارس جنوبی درصورتی که پیمانکاران زودتر از زمان مقرر، پروژه را به پایان برسانند، مشوق هایی برای پیمانکارانی در نظرگرفته شده است.