*دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش: این سند محور و مبنای تحول بنیادین در آموزش و پرورش است
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: حذف پیش دانشگاهی گام اول در اجرای تغییر ساختار در نظام آموزشی است و امسال دوره پیش دانشگاهی حذف و در نظام آموزش متوسطه تجمیع می شود و از سال آینده پایه اول و ششم ابتدایی تغییرات محتوایی خواهند داشت که در سال 96-97 تغییرات به پایان خواهد رسید.
مهدی نوید ادهم؛ دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت با اشاره به امضای سند ملی آموزش و پروش از سوی رئیس جمهور گفت: امروز در آستانه میلاد امام زمان (عج) سند ملی آموزش و پرورش به عنوان سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش به امضای رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی آموزش و پرورش رسید.
وی افزود: این سند محور و مبنای تحول بنیادین در آموزش و پرورش است.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: تقارن تصویب این سند را با ایام مبارک میلاد امام عصر(عج) باید به فال نیک گرفت چرا که یکی از بحث های جدی ما در سند این بود که ما باید تربیت یافتگانی را بعد از 12 سال تحصیل به جامعه تحویل بدهیم که در زمره منتظران امام زمان(ع) و برپا کنندگان جامعه عدل مهدوی و تشکیل دهندگان و احیا کنندگان تمدن اسلامی و ایرانی باشند.
محورهای تحول بنیادین در آموزش و پرورش
نوید ادهم به محورهای تحول بنیادین در آموزش و پرورش اشاره و تصریح کرد: تحول بنیادین در آموزش و پرورش یک تحول همه جانبه است که ابعاد آن ساختارها، محتوا، فرایندها، اهداف، مبانی نظری و روش ها را در بر می گیرد.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش تغییر ساختار در نظام آموزشی را جز بسیار کوچکی از محورهای تحول بنیادین در آموزش و پرورش ذکر کرد و افزود: ما باید به این نکته توجه کنیم که هدف از حضور فرزندان ما در مدرسه چیست و آنها را چگونه تربیت خواهیم کرد؟
ادهم افزود: اگر صرفا آموزش و پرورش، دستگاه انتقال دهنده دانش برای ورود به تحصیلات عالی یا بازار کار بدانیم، یک نوع محتوا، روش، شیوه ارزشیابی و صلاحیت حرفه ای معلم لازم است.
وی ادامه داد: اگر آموزش وپرروش را زمینه ساز تربیت انسانی در تراز جمهوری اسلامی بدانیم، یکی از نیازهای تحصیلات تکمیلی و یکی دیگر از نیازها مهارت شغلی و تخصصی است که این نگاه اقتضائات دیگری دارد و معلمان دیگری با توانمندی های متفاوتی می طلبد و محتوای آموزشی با مبانی دیگری لازم است.
نوید ادهم تصریح کرد: برای ایجاد این نگاه تمام فناوری آموزشی باید دگرگون شود تا بتوان چنین نیروهایی برای آینده تربیت کند لذا باید به مهارت های انسانی، باور، نگاه، اخلاق و نگرش و منش دانش آموزان بیشتر توجه کرد.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: در سند ملی آموزش و پرورش ما به دنبال تکمیل و تعالی هویت فردی و اجتماعی دانش آموزان هستیم.
حذف پیش دانشگاهی؛ گام اول در اجرای تغییر ساختار در نظام آموزشی
وی حذف پیش دانشگاهی را به عنوان گام اول در اجرای تغییر ساختار در نظام آموزشی عنوان کرد و گفت: امسال دوره پیش دانشگاهی حذف و در نظام آموزش متوسطه تجمیع می شود و از سال آینده پایه اول و ششم ابتدایی تغییرات محتوایی خواهند داشت که در سال 96-97 تغییرات به پایان برسد.
نوید ادهم درباره دوره پیش دبستانی هم اظهار داشت: دوره پیش دبستانی به هیچ عنوان اجباری نیست و به عنوان یک دوره ای که دولت و آموزش و پرورش بر اجرای آن تاکید جدی دارند، نگاه می شود که با مشارکت خانواده ها و سایر نهادها به اجرا در می آید.