خجستهمهر : این سبد سهم LPG در افق چشم انداز بیش از دو برابر خواهد شد، سهم دیزل سبک سه برابر و CNG در سبد سوختی در افق چشمانداز در مقایسه با بقیه حاملها، سهمی متوازن و متناسب خواهد داشت
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از کاهش تدریجی سهم بنزین و افزایش سهم گازوییل در سبد جدید سوخت خودروها خبر داد و گفت: رویکرد آتی کشور توجه ویژه به خودروهای دیزلی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شانا، محسن خجستهمهر با بیان این که سبد جدید سوخت در دو دوره زمانی ( برنامه پنجم توسعه و افق 1404) تنظیم شده است، افزود: در این سبد سهم LPG در افق چشم انداز بیش از دو برابر خواهد شد، سهم دیزل سبک سه برابر و CNG در سبد سوختی در افق چشمانداز در مقایسه با بقیه حاملها، سهمی متوازن و متناسب خواهد داشت.
وی تصریح کرد: رویکرد آتی کشور و سیاست وزارت نفت در سبد سوختی، توجه ویژه به خودروهای دیزلی (خودروهایی که از گازوییل استفاده میکنند) است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از سهم قابل توجه سوخت خودروهای دیزلی سبک در افق چشمانداز خبر داد و گفت: هدف از این اقدام تنوع بخشی بیشتر به سبد سوختی، توجه به زیرساختهای کشور، همچنین توجه به نوع تجهیزات، راندمان، مسایل فنی، اقتصادی و زیست محیطی است.
خجستهمهر با بیان این که به تدریج سهم بنزین در سبد سوختی کاهش مییابد، افزود: به دلیل برتریها و مزیتهای نسبی سوخت دیزلی نسبت به بنزین، برنامهها و سیاستهای ما با توجه به این موضوع رقم میخورد.
وی با بیان این که ناوگان وانت بار کشور یکی از پر مصرفترین ناوگانها است و مصرف قابل توجهی از سوخت را به خود اختصاص داده، گفت: سوخت این ناوگان بنزین بوده و تامین آن بر عهده وزارت نفت است.
خجستهمهر با اشاره به این که با همکاری مابقی سازمانهای ذیربط، مطالعاتی در باره خودروهای دیزلی سبک انجام شده است، گفت: سیاست وزارت نفت افزایش استفاده از این سوخت متناسب با ساخت و ورود خودروهای دیزلی است.
وی رویکرد بهینه در بخش حملونقل را توجه ویژه به استفاده از گازوییل خواند و گفت: باید به سمت تولید موتور ملی دیزلی سبک حرکت کرده و ناوگان آن را توسعه دهیم.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت گفت: در این زمینه وزارت نفت برنامه دارد گازوییل کم گوگرد در حد استاندارد های یورو 5 را تولید و از سوی دیگر بسترهای لازم را برای توزیع گازوییل (در صورت توسعه بهینه خودروهای دیزلی سبک ) ایجاد کند.
وی ادامه داد: توسعه مراکز سوخت نفتگاز (گازوییل)، تولید دو نوع نفت گاز سنگین و سبک بر اساس استانداردهای جهان، همچنین احداث جایگاه های متوسط و کوچک برای خودروهای دیزلی از سوی بخش خصوصی، از دیگر برنامههای وزارت نفت برای توسعه بکارگیری سوخت خودرهای دیزلی در کشور است.
خجسته مهر ویژگی موتورهای دیزلی را بازده بیشتر آن در مقایسه با بنزین و کاهش آلایندگی برشمرد و گفت: استانداردهای بینالمللی آلایندگی خودروهای دیزلی نسبت به بنزین خیلی سختگیرانهتر است.
وی ادامه داد: به ازای هر کیلومتر مسافت طی شده با موتورهای دیزلی، co2 کمتری منتشر میشود، به طوری که خودروهای دیزلی 30 درصد کمتر از خودروهای بنزینی آلایندگی دارند؛ همچنین راندمان خودروهای دیزلی 30 درصد بیشتر از خودروهای بنزین است.
به عقیده وی، وزارت صنایع و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت، باید از هماکنون برنامههای لازم را برای تولید خودروهای دیزلی سبک پیشبینی کند.