رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:از تجهیزات نوین و کنترل الکترونیکی واحدهای آلاینده در امر نظارت و پایش استفاده شود وضوابط جدید استقرار صنعت و تجدیدنظر در قوانین گذشته توسط دولت تصویب شده و به زودی به نواحی صنعتی ابلاغ می شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه صنعتی بدون در نظر گرفتن محیط زیست و آلاینده های جوی امکانپذیر نبوده لذا این موضوع باید بطور جدی در روند توسعه صنعتی کشور و استان خراسان رضوی در نظر گرفته شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ،'محمدجواد محمدی زاده' چهارشنبه شب در نشست با کارآفرینان خراسان رضوی در حاشیه مراسم بهره برداری از بزرگترین تصفیه خانه فاضلاب در شهرک صنعتی توس مشهد افزود: خراسان رضوی پس از تهران دومین استان آلاینده کشور در حوزه صنعت محسوب می شود که باید در راستای رفع و کاهش آن توسط دستگاههای ذیربط برنامهای تدوین شود و به مرحله اجرا در آید.
وی افزود: هدایت بخشی از منابع بانکی به پروژه های زیست محیطی و طرحها و ایده هایی که در این راستا است از جمله خواسته های سازمان محیط زیست می باشد که مورد تایید رئیس جمهور نیز قرار گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین خواستار استفاده از تجهیزات نوین و کنترل الکترونیکی واحدهای آلاینده در امر نظارت و پایش شد و گفت: ضوابط جدید استقرار صنعت و تجدیدنظر در قوانین گذشته توسط دولت تصویب شده و به زودی به نواحی صنعتی ابلاغ می شود.
محمدی زاده در بخش دیگری از سخنانش خواستار تشکیل کارگروهی به منظور ارائه الگوی توسعه صنعتی در خراسان رضوی شد و افزود: مسیر توسعه صنعت در هر استان باید بر اساس مزیتهای منطقه ای، توانمندیها و شرایط اقلیمی صورت پذیرد.
وی بیان کرد: اگر بتوانیم این الگو را در صنعت استان به عنوان پایلوت ارائه دهیم که سرمایه گذار با مراجعه به سایتی مشخص مزیتهای هر منطقه، توانمندیها، شرایط اقلیمی و ضرورت و نیاز استان را ببیند و بر اساس آن سرمایه گذاری کند شاهد موازیکاری، صدور مجوزهای تکراری و اشباع یک صنعت خاص در منطقه نخواهیم بود.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: بر اساس این الگو مسیر توسعه متوازن می شود و مزیتها و شاخصهای استان شناسایی و قطب هر صنعت در منطقه معین می شود.
وی در ادامه ضمن انتقاد از تعداد کم واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی افزود: از مجموع پنج هزار واحد صنعتی فعال در خراسان رضوی تنها هزار و 700 واحد در شهرکهای صنعتی مستقر شده اند لذا باید به این وضعیت سامان داده شود و با تدوین ضوابط و شرایط از پراکندگی واحدهای صنعتی در گوشه و کنار استان ممانعت به عمل آید.
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امروزه یکی از مشکلات بسیار جدی که صنعت ما به آن دچار است کمبود آب می باشد که اگر آن را جدی نگیریم طی سالیان آینده به بحران تبدیل خواهد شد.
'محمود صلاحی' افزود: تصفیه پساب خانگی و صنعتی یکی از موضوعات بسیار جدی در استان است که با بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب در شهرک صنعتی توس مشهد علاوه بر تصفیه روزانه شش هزار مترمکعب آب، مشکل کشف رود به عنوان یکی از معضلات 50 ساله مشهد حل خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی گفت: اصلاح سامانه آبیاری کشاورزی نیز از جمله مواردی است که باید به صورت جدی دنبال شود زیرا در کشور ما میزان بارندگی از میانگین استاندارد پایین تر است و در استان خراسان رضوی نیز با خشکسالی چندین ساله روبرو هستیم.
وی بیان کرد: میزان برداشت مجاز از نزولات آسمانی، قناتها و 15 هزار چاه آب موجود سالیانه شش میلیارد و 800 میلیون مترمکعب است در حالی که هم اکنون این رقم سالانه به هشت میلیارد مترمکعب افزایش یافته و باعث افت سطح آب سفره های زیر زمینی در استان شده است.
وی تاکید کرد: از مجموع زمینهای زیر کشت در سطح استان 800 هزار هکتار آبی و 300 هزار هکتار به صورت دیم می باشد که از این مقدار 9 میلیون تن محصولات کشاورزی برداشت می شود و این در حالی است که بیش از 90 درصد سامانه آبیاری فعلی به صورت غرقابی می باشد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: با اصلاح سامانه آبیاری به قطره ای و تحت فشار علاوه بر کاهش مصرف آب شاهد افزایش میزان برداشت در سطح و همچنین کاهش ضایعات در محصول خواهیم بود.
وی همچنین ضمن تقدیر از همراهی مردم در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها گفت: با اجرای این قانون و واقعی شدن قیمتها باید به سمت ارتقای بهره وری در همه زمینه ها گام برداریم که یکی از آنها اصلاح سامانه آبیاری کشاورزی است.
معاون وزیر صنایع و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی نیز در این نشست گفت: از ابتدای فعالیت دولت نهم توسعه صنعت پاک و توجه به محیط زیست از جمله اقدامات مهمی بوده که به صورت جدی دنبال شده و به همین منظور تاکنون 16 میلیون نهال در مناطق صنعتی کشور کاشته شده است.
'خدامراد احمدی' افزود: هم اکنون 107 تصفیه خانه صنعتی در کشور مشغول به فعالیت هستند، عملیات احداث 51 تصفیه خانه در حال اجرا می باشد که تا پایان سال 90 به اتمام خواهند رسید و کار مطالعه 50 واحد دیگر نیز تا پایان امسال به اتمام می رسد و عملیات اجرایی آن از سال آینده آغاز می شود.
معاون وزیر صنایع بیان کرد: هم اکنون 70 درصد واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی به شبکه تصفیه خانه متصل هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خوشه سازی در واحدهای صنعتی اظهار داشت: صنایع کوچک بخاطر ابعاد، میزان تولید و سرمایه اندک از آسیب پذیری بالایی برخوردارند که با تشکیل خوشه صنعتی به جای تقابل و رقابت کاذب، یک هم افزایی و رقابت سالم جهت تولید محصول با کیفیت در بین واحدها به وجود می آید.
وی افزود: هم اکنون 200 خوشه صنعتی که 70 هزار واحد صنعتی را در بر می گیرد در کشور ایجاد شده و 51 خوشه صنعتی دیگر با در برگیری 36 هزار واحد صنعتی در حال پیاده سازی است.
او گفت افزود: تاسیس بانک صنایع کوچک به عنوان یک نهاد پولی و مالی مستقل در خدمت صنایع، بیمه صنایع کوچک و لیزینگ صنایع از جمله اقدامات حمایتی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای کشور علاوه بر ابلاغ بسته های حمایتی از سوی دولت در زمان اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها است