دودانگه گفت: تامین امنیت دسترسی به کالاها از طریق ذخیرهسازی کالاهای حساس و ضروری و عرضه بهموقع آنها در بازار با هدف ممانعت از التهابات روانی بازار از مهمترین تدابیر اندیشیده شده، توسط وزارت بازرگانی برای حفظ آرامش بازار پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها بوده است
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی با تشریح سیاستهای وزارت بازرگانی برای شب عید و روزهای اجرای هدفمندسازی یارانهها از در نظر گرفتن دو هزار میلیارد ریال اعتبار برای ذخیرهسازی کالاهای ضروری در سبد مصرفی خانوارهای شهری و روستایی خبر داد و گفت: در ذخیرهسازی کالاها، در صورت کفایت نداشتن تولید داخلی، واردات هم توسط مباشران بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا، محمود دودانگه در مورد برنامهریزیهای وزارت بازرگانی در هنگام اجرای هدفمندسازی یارانهها گفت: تامین امنیت دسترسی به کالاها از طریق ذخیرهسازی کالاهای حساس و ضروری و عرضه بهموقع آنها در بازار با هدف ممانعت از التهابات روانی بازار از مهمترین تدابیر اندیشیده شده توسط وزارت بازرگانی برای حفظ آرامش بازار پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها بوده است.
وی افزود: در قالب بسته ذخیرهسازی دو هزار میلیارد ریال اعتبار برای ذخیرهسازی کالاهای ضروری در سبد مصرفی خانوارهای شهری و روستایی مدنظر قرار گرفته است و این موضوع مورد توجه بوده که با کمک بخش خصوصی و تسهیلاتی که از طرف نظام بانکی تخصیص یافته، اقلام و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم ذخیرهسازی شود.
ذخیرهسازی کالاهای وارداتی
دودانگه درمورد ذخیرهسازی کالاهای وارداتی اظهار داشت: این اقلام شامل روغن، گوشت مرغ و گوشت قرمز، برنج و برخی از اقلام دیگر بوده که در استانهای کشور ذخیرهسازی شدهاند تا دسترسی مردم به نیازهای اساسی در شرایط هدفمندی یارانهها تضمین شود. در ذخیرهسازی این اقلام تاکید و توجه اصلی بر تولید داخلی و ذخیرهسازی از محل آن بوده و در صورت کفایت نداشتن تولید داخلی، واردات هم توسط مباشران بخش خصوصی در دستور قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر هماهنگیهای گستردهای هم با تشکلهای تولیدی و توزیعی صورت گرفت تا اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها با مشارکت مطلوب مردم و تدبیر دولت به نحو مناسبی انجام شود. همچنین برای مدیریت و پایش مستمر بازار، بستهای تحت عنوان بسته مدیریت بازار نیز تدوین و مصوب شد تا وضعیت و روند بازار و همچنین شکایات احتمالی که توسط مردم اعلام میشود، به صورتی مناسب رصد شود و اقدامات اصلاحی در کوتاهترین زمان صورت گیرد.
معاون وزیر بازرگانی یادآور شد: در این مورد ضمن تقویت سامانه 124 و شبانهروزی کردن آن، پایش بازار از طریق بازرسان افتخاری، بازرسان اصناف و ماموران سازمان حمایت به طور مستمر انجام شد و مشکلات بازار در نقاط مختلف کشور دریافت و توسط سامانههای پیشبینی شده تحلیل و در قالب گزارشات مدیریتی روزانه ارائه شد تا مدیریت بازار و اتخاذ تصمیمات و اقدامات اصلاحی در اسرع وقت صورت گیرد.
دودانگه تصریح کرد: با گذشت بیش از دو ماه از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها میتوان نتیجه گرفت که اجرای موفقیتآمیز قانون جز در سایه همراهی و مشارکت مردم، بخش خصوصی، فعالان اقتصادی و برنامهریزی و تدبیر مناسب دولت و عنایات ویژه خداوند صورت نگرفته است و میتوان امیدوار بود با تجربهای که در این مورد حاصل شد، بتوان اقتصاد کشور به جایگاه برتر در منطقه و جهان برسد.
چالش در تولید نان میتواند مشکلاتی جدی را ایجاد کند
معاون وزیر بازرگانی در ادامه در مورد اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها در حوزه گندم، آرد و نان اظهار داشت: اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها در حوزههای گندم، آرد و نان، یک تحول بزرگ و چشمگیر بود. حساسیت اجرای قانون در مورد نان بسیار بالا بود. چرا که نان یکی از پر مصرفترین محصولات غذایی مردم به ویژه در دهکهای پایین درآمدی است و هرگونه چالش در تولید و عرضه نان میتواند مشکلاتی جدی را ایجاد کند.
وی ادامه داد: به دلیل همین اهمیت و حساسیت، تدابیر ویژهای توسط وزارت بازرگانی و دولت برای هدفمندسازی یارانه گندم، آرد و نان صورت گرفت و با هماهنگی اتحادیههای مربوطه، کارخانههای آرد و سایر عوامل مرتبط و به ویژه همکاری و همراهی مردم، تحول گستردهای در زنجیره گندم، آرد و نان رقم خورد.
برنامههای وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار شب عید
دودانگه در مورد برنامههای وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار شب عید گفت: علاوه بر کالاهای اساسی که ذخیرهسازی آن بهنحوی بوده که در ایام پایانی سال و شب عید بازار با شرایط ثبات همراه باشد، وزارت بازرگانی اقداماتی را برای تنظیم بازار میوه به انجام رسانده است.
وی افزود: تاکید وزارت بازرگانی بر تنظیم بازار با اتکا به محصولات تولید داخلی است. بنابراین همچون سالهای گذشته اقدامات لازم برای ذخیرهسازی سیب و پرتقال شب عید از طریق تشکلهای تولیدی بخش کشاورزی انجام شده و با قیمت تعیینشده در ستاد تنظیم بازار وارد شبکه توزیع شده و در اختیار مردم قرار میگیرد. همچنین تفاهمنامهای با تامینکنندگان سیب و پرتقال منعقد شده و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، ذخیرهسازی سیب و پرتقال بهصورت کامل تقاضای بازار شب عید را تامین خواهد کرد.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: در واقع تاکید وزارت بازرگانی تلاش برای حذف هزینههای مازاد در زنجیره تامین تا مصرف میوه بوده و در این راستا سازمانهای بازرگانی استانها اقدام به برگزاری جلساتی با نمایندگان شبکه توزیع میادین میوه و ترهبار کردهاند. همچنین، در این جلسات برای برنامهریزی مربوط به عرضه میوه، اتصال مستقیم زنجیره تامین به مصرف، عرضه میوهها توسط تامینکنندگان واقعی به شبکه توزیع و حذف هزینههای مازاد موجود در زنجیره و جلوگیری از افزایش قیمتها مذاکراتی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در تاکید بر اطمینان از اثربخشی این قبیل اقدامات میتوان به تجربه سال گذشته وزارت بازرگانی اشاره کرد که این وزارتخانه توانست با برنامهریزی برای ذخیرهسازی بهوسیله بخش خصوصی و تزریق بهموقع به بازار و افزایش بازرسی، ضمن تنظیم موفق بازار، از هرگونه سودجویی و گرانفروشی در ایام عید نیز جلوگیری کند.
دودانگه تصریح کرد: در سال جاری نیز تفاهمنامههای لازم برای تامین میوه و مرکبات شب عید منعقد شده و تشکلهای تولیدی برای تامین محصولات با کیفیت و قیمت و میزان تعیین شده اعلام آمادگی کردهاند. البته رشد تقاضا در محصولاتی همچون آجیل، خشکبار، شیرینی، شکلات و پوشاک در این ایام نیز واقعیتی است که نمیتوان آن را انکار کرد، با این حال، با برگزاری جشنوارهها و فروشهای فوقالعاده، مردم بهراحتی قادر خواهند بود اقلام مصرفی خود را با کیفیت و قیمت مناسب تهیه کنند.
شرط بهرهمندی اصناف از تسهیلات، اصلاح مصرف انرژی است
معاون وزیر بازرگانی درباره اقدامات این وزارتخانه در حمایت از اصناف گفت: با توجه به اهمیت حفظ قدرت رقابتپذیری و حیات اقتصادی اصناف پس از اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها، بسته حمایتی اصناف با هدف کمک به واحدهای صنفی تولیدی صادراتگرا، واحدهای صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه کسب برای گذار از مراحل ابتدایی اجرای قانون و افزایش بهرهوری انرژی در این حوزه تدوین شده است.
وی ادامه داد: شرط اصلی بهرهمندی اصناف از تسهیلات این بسته، اصلاح مصرف انرژی و ارتقای بهرهوری است.
دودانگه در پایان یادآور شد: در مجموع میتوان گفت بسته حمایت از اصناف در دو بخش تولید و توزیع نهایی شده است. بسته حمایتی صنوف تولیدی مشابه بسته حمایت از صنعت بوده و در بسته حمایت از صنوف توزیعی، بهمنظور اصلاح و بهبود سیستمهای توزیع، تسهیلاتی در اختیار اصناف قرار میگیرد.