وزیر کار و امور اجتماعی، سهم نیروی انسانی در ثروت ملی میان کشورهای توسعه یافته را 67 درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون سهم ایران 34 درصد است و با ایجاد ظرفیت می تواند به جایگاه کشورهای توسعه یافته برسد
وزیر کار و امور اجتماعی، سهم نیروی انسانی در ثروت ملی میان کشورهای توسعه یافته را 67 درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون سهم ایران 34 درصد است و با ایجاد ظرفیت می تواند به جایگاه کشورهای توسعه یافته برسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، عبدالرضا شیخ الاسلامی در مراسم افتتاح پورتال جامع 9 دی در محل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، گفت: ایرانی ها باهوش و متعهد هستند اما باید در ریل قرار گیرند.
وی یادآور شد: سهم تولید ناخالص ملی در ایران 400 میلیارد دلار است در حالی که این میزان تنها در کشور آلمان چهار هزار میلیارد دلار است.
شیخ الاسلامی ادامه داد: میزان تولید ناخالص داخلی در ایران نشان می دهد حجم اقتصاد کشور به بزرگی کشورهای توسعه یافته نیست و با اندکی تلاش و همت می توان میزان اشتغالزایی را افزایش داد.
وی گفت: نزدیک به 30 هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در سال آتی در نظر گرفته شده است که می توان با آن حدود 900 هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.
شیخ الاسلامی یادآور شد: سال آتی باید 2.5 میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شود .درحالی که هنوز 1.6 میلیون شغل با هدف برنامه اشتغالزایی در سال آینده، فاصله داریم.
وزیر کار با اشاره به ثروت کشورهای توسعه یافته گفت: این کشورها 80 درصد ثروت جهان را در اختیار دارند در حالی که سهم نیرونی انسانی در این ثروت 67 درصد، منابع طبیعی 17 درصد و سایر منابع 16درصد است.
وی در مورد کشور ژاپن گفت: 80 درصد ثروت کشور ژاپن از منابع انسانی حاصل می شود و سهم منابع طبیعی در این کشور فقط 2 درصد است.
شیخ الاسلامی ادامه داد: سهم منابع طبیعی در کشورهای صادرکننده نفت 44 درصد است (2.5 برابر کشورهای توسعه یافته) و در ایران سهم منابع انسانی 34درصد است که بیانگر آن است برای کاهش فاصله با کشورهای توسعه یافته باید تلاش بیشتری کرد .
وزیر کار در بخشی دیگر از این سخنرانی با اشاره به تاسیس سازمان ملی مهارت گفت: نظام آموزشی رسمی کفایت و امکان پاسگویی به نیازهای بازار کار را نمی دهد.
وی ادامه داد: آموزش های رسمی در ایران تقاضا محور نیستند و به همین دلیل امکان جذب بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهی در بازار کار نیست .
شیخ الاسلامی با مقایسه نرخ بیکاری افراد دارای تحصیلات کمتر از دیپلم و افراد دارای مدرک دانشگاهی گفت: هم اکنون نرخ بیکاری در میان افراد زیر دیپلم کمتر از یک درصد و افراد دانش آموخته دانشگاهی بیش از 20 درصد است.
وی گفت: متاسفانه هرچه میزان سواد کمتر باشد شانس کار برای افراد بیشتر می شود.
شیخ الاسلامی معتقد است: دلیل بالا بودن نرخ بیکاری میان دانش آموختگان به این علت است که تحصیلات دانشگاهی جوابگوی بازار کار نیست و به عبارتی افراد برای بازار کار تربیت نمی شوند.
وی تاکید کرد: نظام ملی مهارت باید در کشور شکل بگیرد زیرا الزام راهبردی توسعه ،گسترش نظام ملی مهارت است.
در پایان این نشست پورتال جامع 9 دی توسط وزیر کار و با حضور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای افتتاح شد .